Boulička v ušním lalůčku. Nemá to vaše dítě? Zmizí to?

kalu
23. únor 2009

Ahoj,
naší malé jsem asi před měsícem objevila v ušním lalůčku těsně vedle vpichu od naušničky bouličku, která je velká asi jako korálek. Okolí měla zamodralé,až do fialova a asi 3 dny na to dostala horečku. Naše dr. řekla, že by to mohla být borelioza a dla jí ATB. Malá bohužel měla silnou alergickou reakci ( měla je poprvé) a tak dr. užívání ATB ukončila ( z 10 dní jsme je brali asi polovinu).Boulička se mezitím "odbarvila", ale zůstala a od té doby tam je. Malé nic očividně není, nebolí jí to, jen když při lehkém zmáčknutí cuká hlavičkou, jinak nic.
Dr. jí brala ještě preventivně krev na CRP- to má negativní a já jsem si ještě vydupala odběr na tu boreliozu v nemocnici, kdyby náhodou- tak aby se to zaléčilo
Jako by prostě měla v tom lalůčku korálek . Nemá to také nějaké z vašich dítek ? Zmizí to samo ? A co by to mohlo být ?
Díky za odpovědi !!!

k284
23. únor 2009

ahoj, nevím, jestli to může být to samé, ale moje kamarádka nechala dceři nastřelit naušnice a za pár týdnů je museli sundat kvůli bouličce a jít na kožní a tam jim řekli, že to je nezhoubný nádor, tak malá už asi zůstane bez naušniček, protože jí to zatím nezmizlo a už je to víc než rok, měli to bez teplot

kalu
autor
24. únor 2009

U nás teda proběhlo píchání oušek bez problému ( ve 3 měsících věku), nikdy to nehnisalo ani žádný jiný problém. Bouličku registruji cca ten měsíc.
Nevím, včera jsem jí zkusila sundat naušničky a v tom "oušku s bouličkou" jí naušnice zčernala v místě, kde byla v uchu. Ta druhá naušnice ze zdravého ouška je o.k. Samozřejmě jsou zlaté.
Ta boulička je opravdu jako korálek a v tom lalůčku jde i posouvat.