icon

Buzení miminka na krmení

lisu
20. zář 2018

Mam dotaz nyní je malému 7 týdnu. Večer vždy vypije 120 ml a spinka 8 hodin v kuse, byli jsme menší porodni váhy 2780 g a pousteli nás s 2570 g, před 3 týdny vážil 3500 g, nevím zda ho na jídlo budit je mi ho líto když tak krásně spí

Dekuji za odpovědi

klpoiu
20. zář 2018

@lisu Ono zalezi na tom jestli pribira. Pokud ti pres den pije dostatecne a vaha jde pekne nahoru tak ho nebudit. To bych si tech osmi hodin nalezite uzivala. 🙂 Pokud ale vaha nejde nahoru, stagnuje nebo dokonce hubne tak by bylo treba mu pridat a aspon jednou ho prikrmit. Ale spis si myslim ze mu to proste staci. 🙂

lnk84
20. zář 2018

@lisu Já bych ho také nebudila, kdyby měl hlad, tak by se vzbudil sám 🙂

emamaira
20. zář 2018

Já jsem budila, měli jsme ještě nižší porodní váhu a teda dalsi komplikace. Pribiral pomalu a kdyz jsem ho v noci nevzbudila, nemel rano na piti silu, vypil málo a hned zase usínál.

zmrzlinka
20. zář 2018

To by Ti mel spíš říct pediatr podle toho jak maly prospívá. Pokud pribira tak bych ho nebudila.

kittyy17
20. zář 2018

Pokud přes den má šest a více porci mléka, tak určitě nebudit, stačí mu to. Užívej si že se můžeš vyspat, může se to kdykoliv změnit 😉

katkapavlik
20. zář 2018

ahoj za mne nebudit spánek prospívá nejvíc a to mám doma miminko přivezené z neonatologie s nízkou porodní váhou pouze 1550g porod 36tt a příbíra váhově dobře když bude mít hlad mimino se ozve neboj

astyna88
20. zář 2018

Základem je vždy prospívající kojenec a zda to tobě dělá dobře. Já si nedovedu představit, že bych 7t kojence 8h nekojila, já jsem se vždy max po 4h spánku vzbudila s "bazénem" na prsou, nebo s jejich bolestí a musela jsem prostě mléko dostat ven...

lisu
autor
20. zář 2018

My jsme ale na umělém neměla jsem vůbec mliko

barulina
20. zář 2018

Nebudit

knuffel
20. zář 2018

Nebudit! Nažuchnout přes den a v noci chrupkat taky 😁.

hanka_12345
20. zář 2018

stastna to zena 😀 8h spanek neznam, max 4h a to je nam rok 😀 😀

verrys
20. zář 2018

Pokud pribira, tak bych ho nebudila.

ptacatko01
20. zář 2018

Dcerka je narozená ve 26+1tt se 780g. Pouštěli nás s váhou 2600g. Řekli mi že než bude mít 3kg, tam mám jednou v noci budit. Po dosažení 3kg jsem mohla nechat spát celou noc. Malá od začátku spala 12h, občas i 14h. Přes den také moc vzhůru nebyla. Nebudila jsem. Přibírala v pohodě a byla převážně na sunaru. Prostě si ráno a večer vypila o to větší dávku.

mourovatakocka
20. zář 2018

Já jsem v noci budila, když malá začala spát celou noc. Teď bych tloukla hlavou o zeď, naučila jsem si ji na noční kojení, místo abych ji nechala spinkat...

nazka
20. zář 2018

@lisu my sli z porodnice s vahou 2600 a rikalimi,ze do 3 kg budit. mala pribirala, tak jsem nebudila ani tak a vsichni jsme byli stastni za spanek. byla take na um

verusa110
20. říj 2018

@lisu Tak mi v porodnici říkali, že mám malou budit do půlnoci a pak nechat spát...Ale to bylo v porodnici a u mimča narozeného v 36+1 s porodní váhou 2140g...Teď je nám 3 týdny a není šance, aby spala déle než 4 hod...I když je v noci schopná vypít na jedno krmení i 150 (vážíme před a po), stejně se budí a usne, až zase min. 80 vypije...Je to takový náš malý Otesánek🙂