Buzení miminka na krmení
Mam dotaz nyní je malému 7 týdnu. Večer vždy vypije 120 ml a spinka 8 hodin v kuse, byli jsme menší porodni váhy 2780 g a pousteli nás s 2570 g, před 3 týdny vážil 3500 g, nevím zda ho na jídlo budit je mi ho líto když tak krásně spí
Dekuji za odpovědi
Já jsem budila, měli jsme ještě nižší porodní váhu a teda dalsi komplikace. Pribiral pomalu a kdyz jsem ho v noci nevzbudila, nemel rano na piti silu, vypil málo a hned zase usínál.
To by Ti mel spíš říct pediatr podle toho jak maly prospívá. Pokud pribira tak bych ho nebudila.
Pokud přes den má šest a více porci mléka, tak určitě nebudit, stačí mu to. Užívej si že se můžeš vyspat, může se to kdykoliv změnit 😉
ahoj za mne nebudit spánek prospívá nejvíc a to mám doma miminko přivezené z neonatologie s nízkou porodní váhou pouze 1550g porod 36tt a příbíra váhově dobře když bude mít hlad mimino se ozve neboj
Základem je vždy prospívající kojenec a zda to tobě dělá dobře. Já si nedovedu představit, že bych 7t kojence 8h nekojila, já jsem se vždy max po 4h spánku vzbudila s "bazénem" na prsou, nebo s jejich bolestí a musela jsem prostě mléko dostat ven...
My jsme ale na umělém neměla jsem vůbec mliko
Nebudit
Nebudit! Nažuchnout přes den a v noci chrupkat taky 😁.
stastna to zena 😀 8h spanek neznam, max 4h a to je nam rok 😀 😀
Pokud pribira, tak bych ho nebudila.
Dcerka je narozená ve 26+1tt se 780g. Pouštěli nás s váhou 2600g. Řekli mi že než bude mít 3kg, tam mám jednou v noci budit. Po dosažení 3kg jsem mohla nechat spát celou noc. Malá od začátku spala 12h, občas i 14h. Přes den také moc vzhůru nebyla. Nebudila jsem. Přibírala v pohodě a byla převážně na sunaru. Prostě si ráno a večer vypila o to větší dávku.
Já jsem v noci budila, když malá začala spát celou noc. Teď bych tloukla hlavou o zeď, naučila jsem si ji na noční kojení, místo abych ji nechala spinkat...
@lisu Tak mi v porodnici říkali, že mám malou budit do půlnoci a pak nechat spát...Ale to bylo v porodnici a u mimča narozeného v 36+1 s porodní váhou 2140g...Teď je nám 3 týdny a není šance, aby spala déle než 4 hod...I když je v noci schopná vypít na jedno krmení i 150 (vážíme před a po), stejně se budí a usne, až zase min. 80 vypije...Je to takový náš malý Otesánek🙂

@lisu Ono zalezi na tom jestli pribira. Pokud ti pres den pije dostatecne a vaha jde pekne nahoru tak ho nebudit. To bych si tech osmi hodin nalezite uzivala. 🙂 Pokud ale vaha nejde nahoru, stagnuje nebo dokonce hubne tak by bylo treba mu pridat a aspon jednou ho prikrmit. Ale spis si myslim ze mu to proste staci. 🙂