Čím jste impregnovaly vlňáčky?

kacenka1985
9. zář 2013

Ahoj maminky, latkarky 🙂 babicka nam upletla boží vlnacky a ja ted resim jak je co nejlepe a nejlevneji impregnovat. prosim o radu jak jste impregnovaly vy? čím? jak často? postup? apod. moc dekuji. jo, jeste jsme dostali jakeso frote svrchnaky- vypada to jako normalni kalhotky s uzsi nohavickou- jak ty s epouzivaji?

romcovaklarka
9. zář 2013

Mastičkou na bradavky s lanolinem z drogerie DM 🙂 Rozpustit v horké vodě, nechat zchladnout nebo přimíchat studenou, aby to mělo tak těch 30st. jako se vlňáky případně praly a nechat tam namočené. A jak často? Asi tak když jsem je musela vyprat, buď že je malý pokakal, nebo už nevoněly nebo prosakovaly... Ty froté nevím 😕

ottovka
10. zář 2013

@kacenka1985 Kupuji bezvodý lanolin v nemocniční lékárně. Bezvodý lanolin má medovou barvu. 100 g za 100 Kč je dobrá cena.

Polévkovou lžíci lanolinu dám do čajového hrnku a zaliju vroucí vodou. Nechám rozpustit (mastné kolo plovoucí na hladině). Za míchání přilévám do hrnečku k rozpuštěnému lanolinu šampón - takové množství, aby vznikla tekutina mléčné barvy. Tekutinu z hrnečku přeliji do lavoru, kýble a za průběžného míchání naředím studenou vodou, asi 1-2 litry. Vložím naruby obrácené vlňáčky, promačkám, nechám je v lázni přes noc (cca 6-8 hodin). Vyndám z lázně, jemně vymačkám, zabalím do ručníku, promačkám, vybalím z ručníku a nechám uschnout na rovné ploše. U nových bych celý postup opakovala cca 3x.

Froté svrchňáčky? Napadá mě značka Aitu Je to ono?

kacenka1985
autor
10. zář 2013

teeeda uzasny moc dekuji a jak casto impregnujes po jak intenz.pouzivani?a jakykoliv sampon?