icon

Čím mazat ekzém u 6měsíční holčičky?

ropetra
29. črc 2018

Ahoj, chtela jsem se zeptat, male se zacal delat ekzem, nejdriv na brade, potom na rukou a nohou a ted i na zadech. Pred mesicem a pul jsme zacali s prikrmy a nic se ji neudelalo, zadna vyrazka. Pak jsme zkusili nemlecnou kasi s bananem od Hami a asi za tyden jsem zacala pozorovat suchou zarudlou kuzi pod tvari. Kasi jsme vysadili, ale ekzem mame furt. K doktorce jdeme v utery. Holky cim to mazat. Mazu Sudocremem, Bepanthenem na ekzem a mam pocit, ze se to nelepsi. Mate nejakou radu? Dekuji

adau
29. črc 2018

Kazdemu sedne mazat neco jineho, zkousela jsem male kde co a za nas nejvic lipobase nebo linola. Nekdo si chvali treba konopnou mast. Na co ale nedam dopustit je oves, povarit vlocky aby se rozslizly a sup do vany

vecerinka
29. črc 2018

Dceri také pomohla konopna mast a linola. U nas to není jídlem, ale počasím.

priefi
29. črc 2018

@ropetra sudokrem v kombinaci s modrou indulonou. Banan je alergen, mohl to zpusobit on. Jakmile neco vadi, ekzem se vytvari sekundarne,.chvili to trva, nez se zacne hojit. Nicmene, mize se jednat o alergii na jidlo, co jis Ty. Casto se muze jednat o problemy s mlekem a vyrobky z nej a vejci a vyrobky z nej, dale problematicke jsou rovnez ryby, orisky a take histaminove potraviny

miba10
30. črc 2018

Koupat 1 týdně v linole a jinak A-derma. Může to být jen dermatitida, ale může to být i známka atopickeho ekzému. Každopádně těmito produkty nic nezkazis. Ale jinak zkus přírodní jak říkají holky a uvidíš co řekne doktor

martiniquest
30. črc 2018

Nemuze to byz kvasinka? Deti to maji velmi casto a pomuze jen radikalni zmena stravy (zadny cukr, lepek a mleko) - i u matky, pokud koji. Plus je potreba tomu prizpusobit kosmetiku. Nelepsi na mazani kuze s kvasinkou je kokosovy olej.

monika9916
30. črc 2018

Dcera má od 6ti měsíců ekzém, zkoušely jsme vše od drahých až po levné krémy a nic nepomohlo. Šla jsem do jiný lékarny a tam mi poradili Holtův krém a během 5ti dnů atopický ekzém z těla zmizel, nedám na něj dopustit. A k tomu jako prevenci použivám na celý tělo tohle mléko. Existuje jěště silnější AD lotio Akut.

monika9916
30. črc 2018
ariadna12
31. črc 2018

Zkus overit, odky se smi, ale u nas jednoznacne pomohla kombinace: na noc mast Vitela Ictamo, pres den opakovane mazat kremem Uriage Xemose. Oboji maji v lekarne.

normalnimatka
31. črc 2018

zkus fb skupinu Svět non toxic. je tam i tisíc doporučení ohledně ekzému, kosmetiky a tak.