icon

Co dělat, když miminko pláče po kojení?

28. srp 2022

Synovi je dnes týden a velkou část dne propláče, začíná to ihned po kojení. Třetí den v porodnici jsme měli malé vážit před a po kojení, sestřička říkala, že rozdíl 5 g (ml) na jedno kojení je třetí den úspěch, já navážila hodnoty 20, 30, 45 g... Od propuštění z porodnice do druhého dne u doktorky syn přibral 140 g. Máme doma snad všechny přípravky na prdy, co lze dát od narození, ale napadá mě, že je možná přejedený a nestíhá to zpracovat a taky nemá záklopku - během kojení se ani jednou nepustil sám, musím ho odpojit. Napadlo mě odstříkat a dát jen určité množství - máte e zkušenost?

amazonkajanik
28. srp 2022

Jak nepustil sám a že musíš odpojit?! Ty jejich časy z porodnice, jak dlouho a jak často se má kojit je hloupost. Prostě dokud saje, tak nechat. Ano, je to " otročina", maminka nemůže skoro nic, ale hlavní je spokojenost dítěte. Zřejmě má hlad. Pije dlouho a pomalu, lepší než hltat, mít prdy a blinkat. Záklopku opravdu nemá, ta se má tvořit kolem půl roka, proto miminka hodně trpí na reflux. Mě syn problil první půl rok života. Limity krmení se týkají spíše UM

lenerka1
28. srp 2022

Pokud aktivně pije, neodpojovat, pak nemá být hladový 😉 Miminka vědí nejlíp, co potřebují, přejedené prostě přebytek ublinkne. Mám stejně staré miminko a je na prsu co chvíli, odpojují jen když vidím, že na něm visí a nesaje.

srnii
28. srp 2022

5ml treti den že je úspěch? 🤔Ja co si pamatuji tak mi řekli že nás propustí když bude mít za jedno kojení snad 20g navrch🤔. Je to ty první týdny síla ale vydrž, ať pije dokud chce, je možné že má opravdu hlad. Dcera se mi taky přejídala ale doktor mi řekl že buď bude plakat že má hlad nebo že se přejedla. Ono si to sedne, neboj!

tasimia
28. srp 2022

To se nediv, ze pláče, když ho jak ty píšeš odpojis od mléka.

sirinfirst
28. srp 2022

Nech to na něm, on ví nejlíp.

malymax
28. srp 2022

Přejedení z prsou neexistuje 😉 to prso není jen na hlad a žízeň, ale i na uklidnění, že je prcek u vás je to takový další trimestr, když už není v bříšku 🙂

emillyhk
28. srp 2022

V porodnici se mnou byla maminka, co měla taky hodně hladové mimčo, ze začátku se hodně nalokal a většinou blinkal. Tak odpojovala na chvilku, dala odříhnout a pokračovala v kojení, dokud se malý neodpojil sám. Zkusila bych to.

jolal
28. srp 2022

Přes kopírák jako u mě.. není normální, že po kojení pořád brečí.. já měla málo mlíka. Zkus koupit UM a dej mu. Za vyzkoušení nic nedáš. Jedná flaška mu neublíží a neboj nepřestaneš kojit 😆

sirinfirst
28. srp 2022

@jolal když jí novorozenec vytáhne 40, tak fakt nemá málo mlíka.. A i kdyby měla, dát flašku je ts úplně nejhorší rada.

zmrzlinka
28. srp 2022

Dceru jsem měla na prsu celé šestinedělí.Kojila se pořád.Pak se to ustálilo po cca třech hodinách.Je ještě strašně malinkej.Pokud přibírá ,tak bych ho " neodporovala" a nechala ho tak dlouho na prsu jak potřebuje.Muzes popři kojeni číst nebo koukat na televizi.Maš doma ještě nějaké dítě?

jolal
28. srp 2022

@sirinfirst no jasně 😂 pokud s ním pořád leží, a on pořád je u prsa a pořáaad brečí, tak asi je někde problém. A co je na flasce? Poklepej se po rameni jaká jsi úžasná, že kojis 😆

danvitka
28. srp 2022

Pokud brečí po kojení viděla bych problém v odříhnutí. Na prdy nedávej nic, je to blbost. Asi bych ho "neodpojovala"

sirinfirst
28. srp 2022

@jolal problém někde je, ale není to v množství mléka. Viděla bych to spíš na špatné přisátí. Na flašce je špatně to, že s kojením fakt nepomůže a radit šestinedělce, ať se s prvním problémem obrátí na flašku 🤦. Diskuze evidentně nemá cenu. Po zádech se ráda poplácám, jsem hrdá na kojení svoje i všech, kterým jsem s ním pomohla 😘.