icon

Dcerka 6 měsíců a váha 5 530g cca 65 cm

dinushka00
23. črc 2019

Ve 3 měsících byla malé zjištěna (dle hlenu s krvi ve stolici) ABKM.. Žádné testy se nedelaly, byla nastavena pouze eliminacni dieta(vysazení vseho mléčného) drzim ji tedy 3 měsíce (mam ji drzet 6 měsíců) (stále kojím).
Porodní vaha 2980g 49 cm
Než se přišlo na ABKM
měla vahu pěknou.
Váha byla 4900g a 62 cm
Ted den kdy mela hlen s krvi ve stolici jí z niceho nic vaha klesla na 4830g (24.4)
26.4. 4890g
27.4. 4910g
29.4. 4880g (4 měsíce)
30.4. 4900g

3.5. 5000g
9.5. 5060g
16.5. 5070g
17.5. 5110g
20.5. 5120g
21.5. 5150g
24.5. 5180g (měsíc od nejnižší váhy 4830g)
30.5.5250g (29.5. 5 měsíců)
.....
Nyní je na váze 5530g cca 65 cm a bude mít 7 měsíců 29.7.

Dcerka je hodně pohyblivá už od miminka. Jelikoz jsem poslouchala od doktorky, že neváží tolik a tolik, tak jsem se rozhodla začít s prikrmama od ukončeného 4.mesice tzn. V 5 měsíci.. Samozřejmě trvalo cca 3tydny nez snědla aspoň pulku skleničky, jinak mi vše plivala a i teď toho moc nesni. Dá si 5 lzicek a nechce, dam ji prso, tak se dojí a pak spinká.. Kojí se krásně, laktační poradkyne kontrolovala trchniku sani a prikladani a vše mame správně, mleka mam dost. Dietu drzim přísně, jím pestře, tak jak mi bylo doporuceno, abych nahrazovala bilkoviny a vitaminy.. Malá hlady neplace, je právě spokojená, vesela usměvavá. Tak nechápu kde je chyba ze neváží jako její vrstevnice, i kamaradka mi dneska řekla , ze vzi na svůj vek strašně málo.. Me přijde naprosto soumerna, takže problem nevidím.
Já jsem byla od narození na Sunaru a i pres to jsem mela v pul roce 6 050g a 65 cm, v roce jsem mela 8 kg. Takže si říkám, ze nemá byt po kom burtik, pritel byl taky tintitko.
Ještě me ale napadlo, může méně či pomalu pribirat kvuli tomu, ze moc dlouho nespi? Ona je totiž strašný nespavec(ne v noci to spi pěkně) jen ted se budi asi 3x-4x za noc.. Ale to asi kvuli vývoji.
Protože ona si dává 20minutovky behem dne, nekdy si teda hodinu, hodinu a pul, ale prostě nevydrží ji to dlouho 🤷‍♀️. Jako jim zdravě a pestře, takze si myslim ze mleko výživné mam, jen prostě malá od toho co mi zhubla, pomaleji pribira.. Myslim ze kdyby tehdy nezhubla na tech 4830g tak uz ma tec 6 kg.
Ma tu některá nebo setkala jste se s tim, ze by mel nekdo prostě jen drobné dite abylo jako ostatní, zdravé a veselé?

Dcerka 6 měsíců a váha 5 530g cca 65 cm
bemo
23. črc 2019

Ahoj. Dnes jsme přišli z 6ti měsíční prohlídky a malý má 6,44 kg a 70,5 cm. Porodní váha byla 3,84 kg a 50 cm. Takže při narození to žádný drobek nebyl. Celou dobu přibýrá tak hraničně a dnes dr konstatovala, že nemá žádný podkožní tuk. Zatím plně kojím, tak máme nařízeno začít jíst zeleninu a klidně hned i ovoce a dávat na noc kašičky. Jsem z toho špatná, protože je to naše páté dítě a u žádného jsem tohle nikdy neřešila. Ale zrovna jsem potkala kamarádku a ta mě uklidnila, když mi řekla, že její dcera byla vždy mimo tabulky a teď má 3 roky a je to úplně zdravá holčička. Náš malý je taky dost akční, tak si myslím že to i spálí. Jinak je to spokojené miminko. V noci se budí po 3 hodinách.

drep
23. črc 2019

@dinushka00 dcera měla porodní míty 2180g a 47cm, donošenec, v půlroce 6kg s 65 cm. Já jsem drobná, můj muž je drobný, dítě je od malička ukopaný, uhemzaný, neřeším to ani já, ani moje stará zkušená pediatrička, ta je naopak nadšená, že už dcera dorosta aspoň do desátýho percentilu. Teď je jí sedm měsíců, takže samozřejmě nemůžu říct, že bude všechno úplně cajk, ale zatím se nijal neliší od stejně starých dětí mých kamarádek, možná jen tím, že je živější.

mku
23. črc 2019

Nas mel v 6ti mesicich 6380g a 63cm, na roce 7210g 72cm a ted mu jsou dva a ma 9300g a cca 83cm.. je to motorova mys, vubec neposedi... mame za sebou vsechna vysetreni co jdou a jedine co zjistili tak ze je to uplne zdravy dite... zkus se nestresovat, pokud je jinak spokojena a cila tak je to proste jen drobek... ja uz jsem to taky prestala resit, stejne s tim nic nenadelam

dinushka00
autor
23. črc 2019

Taky jsem přemýšlela, ze ji necham otestovat krev, zda jw všechno vpořádku.. Ale jak jsem si myslela, že bude uplne přibývat na vaze s prikrmama, tak ne 🙄.. Furt jde ta vaha pomalinku nahoru. Ale prostě ja se vzdycky tak tesim az dosáhne na nejakou větší váhu.. Doktorka je asi na tlusty děti 🤦‍♀️.. Jinak je malá totálně zdravá a tim se ridim ja, její spokojenosti.. Kdyby plakala, tak bych to asi resila ukoncenim kojeni a nasadila um.. Ale je fakt ze po um děti zacnou přibývat strašně rychle..

mku
23. črc 2019

@dinushka00 nas byl pouze na um 😉

dinushka00
autor
23. črc 2019

@mku aha, tak to jste me docela uklidnila 🙂

mku
23. črc 2019

@dinushka00 kazdej nemuze byt cvalik 😉 nas je sice drobek ale kdyz potkame nekoho ciziho tak pohybove mu hadaji minimalne o pul roku vic... jak netaha zadnou vahu tak je neuveritelne mrstnej 😉 manzel byl nejmensi ze tridy az do puberty a ted ma 186cm a zadnej hubenour to neni...

dinushka00
autor
23. črc 2019

@mku to ráda slyším.
Ja mela u staršího problem s kojenim a i když byl na Um tak nebyl ani velky a ani buclik, byl takovy průměr. Ovšem s malou me dr furt straší, ze malo pribira, pritom je značně spokojená.. Jen mne fskt zajímá, jestli se to deje i nekomu jinemu s predstavou, ze mne to uklidní 🙂

mku
23. črc 2019

@dinushka00 Pro uklidneni popros detskou mudr at vam udela zakladni laborku jako stitnou zlazu atd pokud vse bude v poradku tak bych nic neresila...