Denní režim stravování vašeho prcka
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat na vas denni rezim stravovani prcku…? Jsem tady nove, tak nevim, jestli uz tady to tema nebylo…my jedeme priblizne takto: V 5 rano mlicko Nutrilon Profutura ze 150 ml vody, 8 hodin ovoce nebo jogurt vetsinou ovocna Hollandia, 10:30 opet mlicko ze 150 ml vody, ve 13 hodin masozeleninovy prikrm Hipp -mimochodem ja delim malemu 220 g sklenicku na 2 dny, prijde mi toho hrca 🙂, pak kolem 16 hodiny zase mlicko a kolem 19 hodiny kase ze cca 100 ml vody, ruzne druhy 🙂 Co se tyka pitneho rezimu, kupujeme v lekarne sackove caje od Megafytu, stridame ovocne a bylinkove… Dekuju za vase tipy, jak je to u vas 🙂
@blondynka400
sacharidy jsou vsude,vyskytuji se totiz prirozene i v ovoci a zelenine.je ale rozdil mezi pridanym a prirodnim cukrem.
@blondynka400 Aha, myslela jsem, ze sunka je jen uzena, ona muze byt i varena 🙂
@bayt ja se za fanatickou matku nepovazuju a obkektivne si myslim, ze do ni mam daleko 😉
jen mi prijde fajn se zajimat, co moje deti a ja s manzelem jime, aby nam to telo zhuntovalo co nejmene... ale taky me k tomuto zjisteni musela dovest zdravitni stranka, co mi zivot zmenila od zakladu a uz to vsechno vidim jinak
@bayt mozna pro nekoho to extrem je, nacteno o tom mam hodne a vim, ze sem mu neubrala zadne vitaminy atd... coz treba u vege se musi dost hlidat... sacharid neni zakladni prvek a telo ho nepotrebuje... ale vzhledem k obecnemu stravovani se mi to u nej nepodarilo udrzet dlouhodobe :(
@bayt jsou různé druhy, uzené šunky už je jiná kapitola. Ač já osobně je mám ráda 🙂
Kousek cukru opravdu nikoho nezabil a nezabije, bez stejně nejde děti dlouhodobě udržet, hlavně nevidím důvod proč (když se budeme bavit o starších dětech) spíš je potřeba je naučit, co je "dobré" a co už ne... Každopádně toto může každý vnímat jinak.
@zelenaesmolda díky za vysvětlení, to jsem fakt nevěděla 😂. Jenže ono v konečném důsledku pro tělo to není až tak pravda. Stačí se kouknout třeba na fruktózu, když je konzumována v ovoci, je to ok, když je v čisté formě, tedy jako například pouze šťáva, je to pro tělo horší než obyčejný řepný cukr.
@blondynka400 Kupuju jenom bez ecek..
@bayt rozmlouvat ti to nebudu, literatury na tohle tems je az az a v ketoze urcite nebyl a ani ketoza neni nebezpecna 😉 sama sem na lc uz skoro 2 roky, vc tehotenstvi a zadny lekar e tim nema problem (mojegyn je treba lc taky a vitala to)
zakladni info treba tady, ze sacharidy opravdu k zivotu nepotrebujeme 🙂 https://www.neslazeno.cz/vice-o-lchf/klasicke-m...
@m_tina Sacharidy jsou nutný kvůli vláknině a energii. Tu energii samozřejmě získáš i z jiných látek ketózou, která ale není pro tělo ideální. Na to je spousta výzkumů. Jestli nejsi v ketóze, tak asi sacharidy přijímáš, min. v té formě ovoce/zeleniny, protože v tom případě musíš mít alespoň těch 40-50 gr sacharidů denně.
Já omezuju stravu z etických důvodů, ale myslím si, že rozumný stravování pro tělo fakt nepotřebuje nějaký demagogie typu: tuk je zlo, sacharidy jsou zlo, cukr je zlo atd. Ale každýho věc.
@bayt tak ja osobne vidim v cukru velky problem, ale uznavam, ze sem pravděpodobně zaujata... ano, ja sacharidy jim - v zelenine a mlecnych vyrobcich, cca 40g denne, jsem na hranici ketozy, nevidím v tom nic spatneho... energie mam vic nez na "bezne" strave... ale nevnucuju, kazdy je za sve zdravi a zdravi svych deti zodpovedny sam a pro nas je tohle nejlepsi cesta
@bayt tak sacharidy jsou ve vsem.v pecivu,v ovoci,v ryzi,testovinach...

@zelenaesmolda jasne, tam ne, ale zakladatelka psala, zr dava ovocnou holandii