icon

Do kdy promazávat holčičkám pokožku olejíčkem?

soptinda
16. únor 2024

Maminky,
Dokdy jste promazavaly holčičkam prcku olejíčkem,
Aby se předešlo srustum?
Diky

Strana
z2
soptinda
autor
8. lis 2024

@soptinda naše malá si na prcku nechce sáhnout. Drželi jsme ji u mudr tři a stejně se to moc nedalo vyšetřit

jane46
8. lis 2024

Me radila sestricka na novorozeneckem vzdycky pri koupani/sprchovani namirit proud vody primo a ta se o vse elegantne a bezpecne postara...u kluka i u holky. A nikdy nebyl problem, nemazala jsem, nepretahovala ci neroztahovala, jen hlidala, zdaje vse v poradku... Uz davno si to teda delaji sami.

fifinka2020
9. lis 2024

@soptinda nene, u nás naštěstí nebyla potřeba, ale kamarádka řešila, ale právě byla také moc pečlivá

bbn
9. lis 2024

@soptinda musím mazat i naši 6 letou, ještě v létě měla problém se srůstem, pomohl olejíček.

bbn
9. lis 2024

@soptinda už jsem se dostala k tvému dotazu. Vyřešili jsme to prostě vatovou tyčinkou a olejíčkem, ale je jí 6, tak už si to nechala vysvětlit a zákrok ode mne trval tak minutu. Od té doby stále ještě mažu a už dobrý

soptinda
autor
10. lis 2024

@bbn jakože jste ji to štětičkou "roztrhla"? To musí být bolestive

soptinda
autor
10. lis 2024

@soptinda já jsem z toho hrozně špatná. Mudr se tvářila, jak kdybych malou zanedbávala. Přitom jsme poctivě každý večer promazavali štětičkou namočenou v oleji. Prej jsem měla násilně roztahovat. Že jen promazat nestačí.

bbn
10. lis 2024

@soptinda ne roztrhla, to ne. Nejdřív jsem si s ní promluvila, co je za problém a dala jí na výběr buď já nebo doktorka, vybrala si mě. Pak jsem nejdřív vzala ten olejíček a chvíli to místo olejíčkem potírala a lehce masírovala. Stačilo tuším 10-15 minut. Pak jsem teda vzala tyčinku, namočila znovu do olejíčku a pomalu se snažila to oddělit. Šlo to, dceru to nebolelo, řekla by mi to. Podle ní to nebylo příjemné, ale nebolelo to. Ale je jí 6 a už se s ní v tomto ohledu dá řešit víc věcí.

Strana
z2