Do kdy se tvaruje hlavička? Kdo máte zkušenosti s helmičkami?
Zdravím, za pár dní naše dvojčátka čekají helmičky, tak by mne moc zajímalo, co nás čeká. Jak dlouho je Vaše dítě muselo mít/ jak dlouho si na ně zvykalo, kolik hodin denně je muselo mít, a jak to vypadalo? Děkuju!
@bergina8 Ještě ohledně nošení. Úvodní tři, čtyři dny byly zvykací - postupně si musela zvyknout na 23 hodinové nošení, a tedy z hodinového nošení v prvním dni jsem postupně navyšovala podle brožury a samozřejmě "proškolení" na Plagiu. Nepříjemné bylo, že byl červen, zrovna ukrutná vedra... Naštěstí neměla problém s otlaky (na to upozorňovali). Ale trochu jí to změnilo koordinaci, byla více unavenější kvůli břemena na hlavičce, přestože helmička váží pár gramů. Když to shrnu, terapii zvládla na výbornou. Helmičku jsem sundávala na 20 minut ráno, 40 minut večer a pokaždé vyčistila čistou vodkou (ano, vodkou na radu paní magistry v lékárně, protože není možné koupit velkou láhev líhu. A nebylo v mých silách lítat co čtvrtý den k lékaři pro recept na malou skleničku líhu) nebo vymyla mýdlem a nechala důkladně proschnout.

@zuzlana25 Dobrý večer, dcerka se narodila v prosinci. Od druhého měsíce začala rehabilitovat kvůli predilekci. V červnu absolvovala první vyšetření na Plagio klinice (konzultace, měření ap.), za dva dny obdržela helmičku a já pokyny ohledně zvykacího režimu v prvních dnech, hygieny atd.
Během terapie jsem s dcerkou docházela na rehabilitace (ukončené na přelomu srpna/září) a na pravidelné kontroly na Plagio kvůli měření a sledování. Poslední kontrola proběhla tuto středu, kdy jsme se společně s terapeutkou dohodly, že helmičku zkusíme ještě ponechat kvůli mikro/kosmetickým detailům, pokud si ji malá ovšem nebude sundávat (terapie není však již nutná, zlepšení je skutečně znatelné!), prakticky již tato kontrola měla být finální, ještě se tam ukážeme v listopadu.
Mezitím dcerka absolvovala a ještě bude absolv. kontrolu na neurologii a u rehabilitační lékařky kvůli hlídání vývoje atd. Co se týká proplacení u zdravotní pojišťovny, dcerce byla uhrazena plná výše, ale bylo to poměrně náročné vyběhávání dokumentací s úspěšným závěrem.
Budete-li mít další dotazy, klidně napište, ráda odpovím.