icon

Extrémní projevy radosti u dítěte. Jaké máte zkušenosti?

jana5382
Dnes v 11:53

Dobrý den, syn bude mít za 4 měsíce 3 roky. Umí perfektně mluvit, dlouhe věty, s jídlem není absolutně problém, spánek celou noc od 10 měsíců. Při narození měl adnátní sepsi, během roku měl neurologem stanovenou zvýšenou dráždivost ( přešli jsme jinam, tam dle neuro malý v pořádku - návštěva neurologie skrze stavení se na nárty), myslím si, že měl možný zvýšený hypertonus ( nikdy lékařkou neupozorněn, já to neznala, až časem jsem si o tom načetla, jednalo se ale jen o propínaní nožiček, i doteď má teda syn lýtka někdy jak beton ty svaly tam😀), s kontaktem s ostatními ani dětmi problém nemá. O co mi ale jde, když má syn z něčeho radost, někdy to hrozně prožívá. Různě si třeba zatleská, nebo jakoby dá dlaně na podlahu a hopsá si nohama, někdy tak jakoby zatíná smích, nevím jak bych to přesně popsala. Velmi hlasitě mluví. Často i když mi dává pusu se u toho jakoby zatíná, ale to teda dělám i já a i manžel. Že tu lásku tak prožíváme víc. Dám mu třeba pusu a u toho stisknu zuby. Jen ty projevy radosti mi někdy přijdou zvláštní, takový extrémně prožívaný. Není nijak vztekavý, tak normálně.
Děkuji za vaše zkušenosti 🙂

misha31
Dnes ve 12:41

Deti se proste raduji a radost nikterak neskryvaji, nedrzi na uzde jako my dospeli.
Syn taky ruzne macha rukama, funi, vypada srandovne...je zdravy

cilkat
Dnes ve 13:59

Jednoduchá otázka: vadí to něčemu? Hrozí, že se zraní (/ztráta dechu, poruchy tepu?)? Nebo zraní či rozbije něco kolem? Je hlasový projev tak intenzivní, že je těžké s ním vydržet v místnosti? Nebo si ho nedokáže odpustit ani v přeplněné tramvaji? Pokud něco z toho, pak asi řešit ten konkrétní hrozící následek. Pokud jen "vypadá divě", pak je to zcela v pořádku, Každý z nás v nějakou chvíli "vypadá divně".

jana5382
autor
Dnes v 15:05
@cilkat

Jednoduchá otázka: vadí to něčemu? Hrozí, že se zraní (/ztráta dechu, poruchy tepu?)? Nebo zraní či rozbije něco kolem? Je hlasový projev tak intenzivní, že je těžké s ním vydržet v místnosti? Nebo si ho nedokáže odpustit ani v přeplněné tramvaji? Pokud něco z toho, pak asi řešit ten konkrétní hrozící následek. Pokud jen "vypadá divě", pak je to zcela v pořádku, Každý z nás v nějakou chvíli "vypadá divně".

@cilkat nevadí to ničemu, jen to někdy vypadá zvláštně. Dělá to jen doma, venku se tak nechová. A hlasitě mele taky jen doma😀

malytlustyhroch
Dnes v 15:09
@jana5382

@cilkat nevadí to ničemu, jen to někdy vypadá zvláštně. Dělá to jen doma, venku se tak nechová. A hlasitě mele taky jen doma😀

@jana5382 to, ze male deti davaji radost najevo takle (hopsani, behani, skakani, pisteni, kotrmelce a vyhazovani nozicek do vzduchu) je obvykle a normalni.

cilkat
Dnes v 15:54
@jana5382

@jana5382 Pak mi to přijde vlastně skvělě: připadá si doma bezpečne, umí se tam uvolnit a "být sám sebou" - a navíc: umí prožívat radost! To je vlastně skvělé, ne? 😉