icon

Izolace nabíječky: Je to nebezpečné pro dítě?

marry94
29. led 2025

Ahoj holky jsem zvyklá že dcera sní všechno na co přijde ale dnes mi okousala nabijecku z té gumy nemám strach ale třeba nějaká ta izolace?
Co myslíte?

Izolace nabíječky: Je to nebezpečné pro dítě?
cilkat
29. led 2025

Dobrý hlodáky má holka...
Hele předpokládám, že je to nabíječka, kterou máte doma - tudíž kontaminovaná špínou z podlahy, na kterou je stejně zvyklá ona i její imunita. Takže bych byla úplně v klidu. Špína je za mě jediné nebezpečí, které stojí za řeč, jedy se z toho nijak nevyplavují... (a elektrickou ránu zjevně nedostala).

marry94
autor
29. led 2025

@cilkat jo z domu. Nechápu na 3 roky a furt ji to bere ozirat něco co nemá už uvažuji že ji nechám vzít krev jestli ji něco nechybí 🤦‍♀️

cilkat
29. led 2025

@marry94 Tohel ožižlávání nebývá o pokusu se "krmit", ale o smyslovém vjemu. Jak mluví? Možná tím nějak rozhýbává pusu... nebo stimuluje vnímání pusy... Dělají se na to i speciální pomůcky (https://www.kousak.com/ ) pokud máš pocit, že to fakt překračuje 'rozumnou míru', možná by stálo za to to zkonzultovat s nějakém logopedem nebo ergoterapeutem (ale jsem na ergoterapii ujetá a doporučuju ji, kudy chodím. Mám doma vysokofunkčního autistu a u něj udělala fakt "zázraky".)

marry94
autor
29. led 2025

@cilkat mluví právě krásně. I ve školce ji chválí že krásné vyslovuje v celých větách.