Jak oblékat dítě při 20 stupních a vyšších teplotách?
Ahoj,
syn je horkokrevný a nikdy jsem nijak nenavlékala. Celou zimu jsme dali jen body dlouhý rukáv merino + merino overal zateplený a basta. Samozřejmě punčošky, nebo legínky a čapka.
Ale teď si moc nevím rady. Dnes u nás kolem 20 C a dala jsem mu body a lehčí mikču s kapuckou. Čepice bavlněná outlast.
No nadával jak blázen. Ouška měl horké, červené tak jsem mu čepku sundala a byl zpocený i v té mikče 🤷🏼♀️
Dáváte čepku do tohoto počasi? A co dál?
Je pravda, že u nás pravidla vrstva navíc pro dítě moc neplatí… on se prostě v mikině zpotí, kdežto třeba já bych ji unesla..
Moc díky za tipy.
@misha31 no tak to jsem se bála aby mu nebyla zima v šortkách 😀🙉🙉
Dnes jsem byla na zahradě v 3/4 kalhotách a tričku, děti tenké teplaky/leginy, triko s krátkým, bez čepic. Mikiny a cepice jsme nosili od února do teď. A to jsme spíš málo otužilí. 🤷♀️
Na slunci je určitě víc než 16.
@prejeta_zaba díky za tipy. Já prostě se bála obléci méně… asi čekám na 30 .. u nás dnes bylo 22 venku. A chudinka punčošky a mikču 😀🙈
Pokud nefouká, tak bych čepici nedávala, to je zbytečné už při takovýchto teplotách.
Legíny a tričko. Po zahradě běhá bosaté. Když fouká, tak tenkou mikču.
Dlhe kalhoty a dlhe nebo kratke triko. Zalezi jestli fouka nebo sviti. Oblikej jak sebe
Vrstva navíc je blbost. Oblékej jako sebe (někdy i méně, jestli běhá a ty někde sedíš). Nechápu, že se ti přes zimu neuvařil.... A čepici ve 20 stupních? Čepice je když mrzne, ne když jsou letní teploty.
@blondynka400 přes celou zimu jsme fungovali jen s dlouhým body+legíny+merino overal. Toť vše. Kombinéza do sněhu .. nevím proč by se měl v tomto uvařit. Když vidím v OC děti v kočárku narvané v kombinéze tak ty se chudinky vaří… ale proto, že jsme zimu řešily jen overalem tak jsem si teď nejistá, aby mu nebylo teplo nebo zima.

Ne, dnes muj 15 mesicni syn lital po zahrade nahaty a meli jsme vytazeny i bazenek. Mezi lidi sortky, tilko, sandalky, kloboucek.