icon

Jak oblékat dítě při 20 stupních a vyšších teplotách?

14. dub 2025

Ahoj,
syn je horkokrevný a nikdy jsem nijak nenavlékala. Celou zimu jsme dali jen body dlouhý rukáv merino + merino overal zateplený a basta. Samozřejmě punčošky, nebo legínky a čapka.
Ale teď si moc nevím rady. Dnes u nás kolem 20 C a dala jsem mu body a lehčí mikču s kapuckou. Čepice bavlněná outlast.
No nadával jak blázen. Ouška měl horké, červené tak jsem mu čepku sundala a byl zpocený i v té mikče 🤷🏼‍♀️
Dáváte čepku do tohoto počasi? A co dál?
Je pravda, že u nás pravidla vrstva navíc pro dítě moc neplatí… on se prostě v mikině zpotí, kdežto třeba já bych ji unesla..
Moc díky za tipy.

misha31
14. dub 2025

Ne, dnes muj 15 mesicni syn lital po zahrade nahaty a meli jsme vytazeny i bazenek. Mezi lidi sortky, tilko, sandalky, kloboucek.

autor
14. dub 2025

@misha31 no tak to jsem se bála aby mu nebyla zima v šortkách 😀🙉🙉

prejeta_zaba
14. dub 2025

Dnes jsem byla na zahradě v 3/4 kalhotách a tričku, děti tenké teplaky/leginy, triko s krátkým, bez čepic. Mikiny a cepice jsme nosili od února do teď. A to jsme spíš málo otužilí. 🤷‍♀️
Na slunci je určitě víc než 16.

autor
14. dub 2025

@prejeta_zaba díky za tipy. Já prostě se bála obléci méně… asi čekám na 30 .. u nás dnes bylo 22 venku. A chudinka punčošky a mikču 😀🙈

osaka_9
15. dub 2025

Pokud nefouká, tak bych čepici nedávala, to je zbytečné už při takovýchto teplotách.

amazienka
15. dub 2025

Legíny a tričko. Po zahradě běhá bosaté. Když fouká, tak tenkou mikču.

mia_von_prag
19. dub 2025

Dlhe kalhoty a dlhe nebo kratke triko. Zalezi jestli fouka nebo sviti. Oblikej jak sebe

blondynka400
20. dub 2025

Vrstva navíc je blbost. Oblékej jako sebe (někdy i méně, jestli běhá a ty někde sedíš). Nechápu, že se ti přes zimu neuvařil.... A čepici ve 20 stupních? Čepice je když mrzne, ne když jsou letní teploty.

autor
22. dub 2025

@blondynka400 přes celou zimu jsme fungovali jen s dlouhým body+legíny+merino overal. Toť vše. Kombinéza do sněhu .. nevím proč by se měl v tomto uvařit. Když vidím v OC děti v kočárku narvané v kombinéze tak ty se chudinky vaří… ale proto, že jsme zimu řešily jen overalem tak jsem si teď nejistá, aby mu nebylo teplo nebo zima.