Jak oblékat měsíční miminko v letním počasí?
Ahojky mám mesicni mimco nějaká rada jak ho oblekat v tomhle letnem pocasi ,porad si nevím rady a bojím se aby sem ho neprehrala a nebo naopak aby mu nebyla zima. Děkuji za každou radu.
Nám v porodnici říkali že miminko má mít o jednu vrstvu víc jak ty 🙂 Ale pokud máte doma chladněji dala bych bodyčko s dlouhým rukávem a polodupačky , a ven jen bodyčko a ponožky a zakryla třeba plinkou pokud je stín někde
No ono spíš miminko nemá obecně vyvinutou termoregulaci, tak je i problém s přehřátím. Děti jsem vždycky oblékala jako sebe + deku podle počasí, takže dneska krátký rukáv, kraťasy, na přikrytí velká mušelínová plena
Tak miminko bylo v břiše zvyklé na teplotu 36,8-37.
Takže mu tyhle vedra tolik nevadí, dala bych klasické bodycko s dlouhým rukávem a tepláky...případně ho přikryla nějakou lehkou dekou
Skvělý dekuji za radu pomohlo 🤗

@monika291092 Záleží jakou máte doma teplotu. V rodinném domě máme kolem 24 stupňů, u našich v paneláku klidně 29. Takže hlídat miminku studené ručičky = dát dlouhý rukáv. Za krkem zpocený = svléknout tepláčky. V těch největších vedrech jsem novorozence klidně nechala jen v plence a ponožkách. Ale chce to hlídat. Základní rada je obléknout stejně jako sebe, případně trochu víc, protože miminko jen leží a nezahřeje se pohybem. Časem to poznáš, uvidíš