Jak odbourat noční buzení u 6měsíčního dítěte?

kimikk
6. říj 2016

Ahoj holky,
chtěla jsem se poradit, mám 6m chlapečka, je kojeny a máme příkrmy 4x denně. Večer vzdy koupeme, dame kašičku a nakojim, chvili si hraje v postylce a pak usne. Naučený krásny rituál, ALE.... Pak se probudi po 3-5 h na kojení, a pak to začne, skoro každou hodinu se budí, stačí mu dát dudana, pomazlit nebo chvili zaspivat a zas spí. Předtím to bylo hodne kolikama, nekdy jsem mu musela 1-2 pomahat s kakanim. Ted uz je to lepší... Ale v noci se stále budí. Pak kojim jeste 2krat a kolem 6:30 vstáváme.
Někdo radu, jak odbourat to noční buzeni? Už mám toho občas plné kecky.😢👣👶🏻

21ada
6. říj 2016

já vám asi moc neporadím, jenom věřte, že to může být ještě mnohem horší 😀 mám 9 měsíčního chlapečka a budí se v noci asi 10x a z toho tak 8x musím kojit... cumel ani nic jiného nepomáhá. Poslední dobou se občas budí i co půl hodiny. A taky nevím co s tím, zkoušela jsem snad už úplně všechno, ale bez úspěchu :(

panickatlamicka
6. říj 2016

Muze to byt skokem v pm vxvoji, kdy se dite uci neco noveho a jeho mozek to nestiha. Pak to muze byt potrebou byt u tebe, takze bych zkusila vzit mrne k sobe. Ono to buzeni je normalni, staci vydrzet a bic odpocivat pres den. Casem se spankovy cyklus zase upravi, zmeni.

panickatlamicka
6. říj 2016

A jeste mozna zoubky?

kimikk
autor
6. říj 2016

Spí semnou v posteli, nuz to trva dele a tak dva dny, uz mame zvysenou tt, tak uz i zoubky jedou😂😅

kaja2016
6. říj 2016

@kimikk moje to dela taky, ja si myslim, ze to je normalni. Mam postylku vedle te sve a dudlika hbyte vyhmatnu v polospanku strcim do pusinky🙂 v nejhorsim pripade si ji vezmu k sobe, akorat se pak desim aby ji manzel nezalehnul. Podle me je to fakt normalni, ja si teda zvykla a to nekojim, takze nemam k dispozici doping v podobe prolaktinu v krvi. Taky si zvyknete😉

kimikk
autor
6. říj 2016

@kaja2016 asi mi nic jineho nezbyde 🙂

kaja2016
6. říj 2016

@kimikk Hele me ta krize presla asi po mesici pocitu, ze tohle se neda zvladnout. Snazim se pracovat z domova, domacnost, dite, ktery je velmi cile a v noci toto🙂 Proste jsem se smirila s tim, ze spim 6 az 7 hodin denne s pauzama a zabralo to🙂 Tak drzim palce at je to lepsi a lepsi🙂

olga_
6. říj 2016

@kimikk U šestiměsíčního je to zcela normální. Já mám doma kojeného dvouleťáka a v noci se budí pořád. Tím nechci strašit. Chci jen říct, že kojím na požádání, spí s námi v posteli (tři osmdesátky vedle sebe) a zhruba po roce se spaní výrazně, ale výrazně zlepšilo. Šlo to docela zlomově. Teď to opravdu můžou být ty zuby. Když si vzpomenu, bylo období kolem toho šestého až osmého měsíce u nás na spaní asi nejhorší.
My jsme teď na synovu žádost asi před dvěma měsíci odbourali plenku i na noc a pro změnu se budí na čůrání - to si člověk nevybere 😀.
Držím pěsti, bude to lepší. Já už jsem asi 3/4 roku poměrně vyspaná, i když asi to období po prvním roce s plenkou na noc bylo na spánek nejlepší.