icon

Jak odnaučit dítě nočníku bez stresu?

30. kvě 2024

Dobrý den,
Mám dceru ( v srpnu 2 roky ) přes den bez plen v noci ji má, poslední dobou mi ale začla dělat to, že když chce na záchod řekne čurat, a místo toho aby šla na nočník buď čeká na mě a nebo vymýšlí věci okolo a nakonec se prostě počura.
Většinou pomůže až když zvýším hlas ať jde na ten nočnik. S tím mám problém já. Nechci na ni vyjet nátlak aby šla na záchod. Nebo ji nějak vyhrožovat nebo nevím🤷.
Je to jen období nebo je něco špatne ? Jinak je opravdu podle mě šikovna , spoustu věcí zvládá sama , oblikne se , ne dokonalé ale zvládne to, mluví řekla bych taky hezky- to usuzuji i z toho co mi říkají ostatní maminky v okolí jak sem ji to naučila 🤷

Pak by mě zajímalo kdy jste rušili kočárek pro dítě ? Malá chodí, jezdí na odražedle, ale neustále poslouchám že bych ji už měla zbavit nosítka a kočarku .
Kočár aktuálně používám jen na delší trasy , nosítko je častější, protože malá je opravdu hodně kontaktní a umírají mi pak ruce když ji nosim má ,12 kg
Děkuji za odpovědi

Strana
z2
janule0123
2. čer 2024

Hele… s klidem bych ho na delší trasy ten kočár nechala … kolega jsoi bez kočárku od roku a půl … ale zena bez nej jde jen kolem domu a na delší procházky chodí i s tatínkem 🤣nebo je popoveze autem … protože by malou musela nosit a to sama dyl nedá … kočár jsem vytahovala když jsem potrebovala něco vyridit a někam dojít mezi tím 2-3 … na dovolenou jsme taky brali kočár … protože v kopcích by jsme toho moc neviděli- na odrazedle by se rozmlatila a pesky by jsme nikam nedošli… ale v těch 2,5-3 to bylo fakt spis dovolena nebo větší výlet … to jsem se snažila ji trenovat na pesky kvůli skolce …jinak od dvou let celkem něco usla, ale byla tvrdohlava a jen tam kde chce ona … jiná cesta neexistovala, konktaktni nebyla vůbec, takže nositko nebylo pro nás vůbec

cinam
2. čer 2024

Syn má čerstvě tři roky a v kočárku stále spí, takže každý den ho tam uspavam. Jinak toho nachodi a najezdí spoustu na odrazedle. Je mi úplně fuk co si kdo myslí. Na dovolené ho stále nosím v nosítku když si potřebuje odpočinout/pospat, protože třeba 15 km s námi ještě neujde že. Naštěstí je malý a lehký, tak to jde 😊

Strana
z2