icon

Jak úspěšně uspat miminko, když starší dítě ruší?

vero987nika
2. srp 2023

zajímá mne zda má někdo vychytaný nějaký způsob jak doma uspat mimčo zatimco doma dovádí starší, v našem případě 4 měsíce a 2 letý ... kdykoliv ho úspěšně uspím kojením a chci ho odnést tak ho prostě starší vzbudí, ale jako fakt pokaždé. Došlo to do takové fáze že prostě jednoduše nespí pokud není starší na hlídání ... přitom je v tom kraválu od narození, čekala bych že bude nějak zvyklý... v kočáru taky nespí takže je nemůžu vzít ani ven, to s kočárem honím staršího zatimco mimčo v kočáru řve nebo je vzhůru na rukách a já se muzu třeba po* 😀

Strana
z2
jerrabina
4. srp 2023

@mom_of_four vymezit hranice a nastavit režim je výchova, ale dát dítěti čočku za něco co je náročné i pro mnoho dospělých a dítě toho ještě absolutně není schopné, tomu říkám selhání. Zkuste se na to podívat z pohledu dítěte - naprosto upřímně. Dítěte, které se zabralo do hry a zapomnělo na okolní svět. Dítěte, které nutně potřebuje mámu, protože řeší nepřekonatelný problém a potřebuje ji hned, protože ten problém je hrozný a veliký (to je fuk, že pro nás prkotina).
Protože vymezovat hranice bez pochopení a respektu zavání blbý sebevědomím v dospělosti. A tomu se třeba já u svých dětí fakt chci vyhnout 😉
Ale slova můžou být zavádějící, treba jen mluví každý o jiné situaci 🤷‍♀️

vero987nika
autor
9. srp 2023

bohužel uspavame minimálně půl hodiny spíš víc a dvouleťák vydrží chvilku v obýváku u telky a pak už běží za nama a hulaka 🤣 no, zvykla jsem si, prostě když je na hlídání tak malý spí, jinak přes den pidi šlofíky u kojení případně pak když ho nechám ještě po kojení ležet u mě, to pak můžeme být všichni v obýváku a se starším si "hraju" komunikací 😏 pak na noc uspavame každý jedno 😅

Strana
z2