Jaký máte režim?
Ahoj maminky,
mam 3leteho chlapecka a 11mesicni holcicku, bydlime v 3+1 na okraji Prahy. Zajimalo by me, jaky mate denni rezim s podobne staryma prckama v pripade, ze nebydlite v domku se zahradkou.
Dekuji a hezky den vsem,
Petra
@cekypetra Hoj. 3 deti (4 roky, 2 a ctvrt roku, 4 mesice), byt 4+kk v Praze. Rano vstavame kolem pul devate, dopoledne si hrajeme, pripadne se jim venuje manzel, abych mohla pracovat (nebo naopak ja, aby mohl pracovat on). Kdyz je vezme jeden z nas uz dopoledne ven (miminko zustava se mnou), tak je naobedvame venku, jinak doma obedvame mezi 13-15 hodinou, jak to vyjde. Vetsinou ale tak kolem te 14. hodiny. Zalezi na tom, ktera tu je a ktera je u prarodicu. Odpoledne jdeme ven, vracime se ted v lete klidne az se tmou. Veceri bud davame ve meste, nebo pak doma. Spat chodi mezi 21:30-23:00. Drive neusnou, i kdybychom vstavaly v 6 rano a zahnala bych je v osm. Jsou to sovy po mne.
Jsme v tomhle trochu nestandardni, protoze oba s muzem pracujeme z domova, on i s vyjezdy do terenu a nemame takovy ten bezny rezim fungovani. Ale kdyz nejstarsi chodila do skolky, mela den dany, odpoledne a vecer vypadalo stejne punkove, i kdyz vstavala v pul sedme.
@cekypetra chodime casto na prochazky(do lesa,na pole nebo k potoku,to je nelepsi),ale i normalne do parku.v podstate nam staci i jen louze a deti si do ní hází kaminky klidne hodinu.v zimě treba hledáme budky do kterých sypeme ptackum nebo koukame lidem do zahradek a balkonu co tam maji a nemaji.bydleli jsme na P6 na brevnove a ted P5 v reporyjich.ale vsude se da na neco koukat.treba dnes jsme chodili za ppl a sledovali jak roznasi balicky🙂.v létě je to teda jednodussi protoze se da byt i na hřištích dlouho.ale i v zimě tam občas na chvili zajdeme...ale fakt zalezi co vas bavi a asi nema smysl se do něčeho nutit.nekdo zimu resi zkratka hernickama.a spoustu maminek mi říká ze v zimě se venku byt neda,my chodili od vzdycky a neprijde mi to tak,dokonce uz jsem se i otuzila a nemrznu tak jako pred detma.ale taky moje deti hodne ujdou tim ze tolik chodime a neni problem ujít par km okruh.ale to je taky o zvyku...a domácnost-zehlim u zprav kdyz si deti hraji sami nebo veceri,varim taky tak a kdyz deti spi vecer a běžný úklid (vysat,mycka,pracka) tak jak mi to vyjde(tak nějak furt trochu) a v sobotu vetsi uklid kdyz si s detma hraje manzel...
P.s.a varim na 2 dny- polivku a hl.jidlo pro me a manzela(nosi si do práce krabicku).a nekdy to s nama jedí deti,nekdy jim rano uvařím nejakou rychlovku(aby nejedli knedlo vepro zelo,smažené atd)
@sudylichozrout dekuji za odpoved. A muzu se zeptat, jake aktivity venku s detmi mate?
@cekypetra Casto vylety s cachtanim v nejakem potucku v lese, koupacky na piskovnach. Prochazky po cele Praze, hriste v okoli. Zalezi na tom, jak mame cas a chut a jak jsou deti nalozene.
U miminek je to opravdu u každého jinak, to se nedá říct, starší dcera 3 roky už má režim i s prvním učením a pomůckami, knihy obrázky, angličtina.

Deti 3,5 a 2roky.Praha 2+kk.Vstavani 7-8h,dopo jsme venku (v zimě 2h,v létě 3 a vic),obed 12-13h(detem varim obed rano,nam vecer predtim),spani deti 14-16h,odpo v lete venku, v zimě doma hrani.v 19h vecernicek,ve 20h koupani...delejte co vas bavi🙂 ja jsem casto venku s kamaradkama,případně 2x tydne maji deti kroužek dopo ale stejne s nima jsem min.1h denne na prochazce,ale hlavně proto ze to baví je i me🙂