icon

Je naklánění hlavičky u dítěte důvodem k obavám?

keyblaza
15. led 2025

Dobrý den, chci se zeptat. Syn naklání hlavičku na jednu stranu (synovi bude 7 měsíců) dělá to jen když ho mám v náruči. Když leze tak ma hlavu rovne. Včera jsem to říkala doktorce a ta říkala, že to může být i nějaké jenom období. Dělá to tak týden, předtím to nedělal. Hlavu mu paní doktorka prohlížela a hejbala s ní. Říkala, že pohyblivost má v pořádku. Chci se jen optat jestli je to opravdu jen obdobi a nebo jestli to mám někde řešit.

rosalindamelinda
15. led 2025

Ahoj. Hmm. Tak já nakláním hlavu na stranu, když mě třeba bolí ucho. Mám problémy s ušima a pomáhá mi to od bolesti, instinktivně se to ucho snažím schovat. Tak mu zkontroluj ouško a ještě s ním můžeš zkusit zajít na ušní. Samozřejmě nemusíš, jen mě to napadlo. Zatím.

menni
15. led 2025

Zkus se podívat na KISS syndrom. Nejlepší řešení je osteodynamika u certifikovaného terapeuta. Na FB je skupina "Osteodynamika KISS/KIDD syndrom". Do konce ledna bude zveřejněný seznam nových terapeutů, na které se můžeš obrátit.

cilkat
15. led 2025

Pokud to dělá týden je to pravděpodobně "období". , Pokud to dělá u tebe v náručí a kouká u toho na tebe, zvlášť pokud by to dělal jen u tebe a řeba u tatínka ne, může to být způsob hry (takové to naklonění hlavy typu "poslouchám tě"). Pokud to teď zkoukla doktorka a přijde jí to ok, nepřitahovala bych k tomu pozornost dítěte a dala tomu další 2-3 tydny. Pokud to do těch zhruba tří týdnů nepřestane dělat (nebo se to nevyvine třeba v explicitní gesto hry), tak bych to řešila znovu.

keyblaza
autor
25. led 2025

@cilkat hlavu už na stranu nenaklaní a všechno je v pořádku.. děkuji všem za odpovědi 🙂🙂