Je v pořádku váha chlapečka? 56 cm a 4 kg v 11. týdnu
Holky, mám synka 11 tydnu. Malý měří 56 cm a váží 4 kila. Je plné kojeny. Porodni váha 3 280 g.
Všude čtu, ze by mělo dítě vážit více.
Měla některá z maminek také malé miminko?
V prvnich trech mesicich by dite orientačně melo pribyvat +- 25 g /den, alespon 150 g tydne, tj ano, za 11 tydnu by mel pribrat alespon 1300g, kdyz odectu to, ze nejdřív po poroxu hubne. Co kojeni? Jine obtize nema? (zvraceni, prujmy, teploty, zpomaleny vyvoj).......
Ps, pribirani na vaze neni jedinny ukazatel prospivani ditete. Je - li jinak spokojeny.....
Rict ze dite musi pribrat tolik ci tolik je tak strasne snadny, ale je treba zvazit spoustu faktoru. Evidentne je to drobek a nebude jist kvanta aby pribiral az ctvrt kila tydne. I 100 g je jeste v norme. Pokud vidis ze je dite zdrave a vitalni neznepokojovala bych se nejakyma tabulkama. A pokud se obavas ze neprospiva,bez si k mudr at ho zkontroluje a budes mít jistotu. Ver ze tady ti temer kazdy rekne nazor dle tabulek,ale tve dite nikdo nevidi a nemůže tedy objektivne posoudit.

@klpoiu To máš jako to, kolik má mimi jíst...Moje holčička je narozená 36+1, porodní váha 2140g, pouštěli nás z porodnice 8. den s váhou 2060g...V podnělí jí budou přesně 3 týdny...A už teď je schopná na jedno krmení sníst i 150 (vážíme). Hlavně teda v noci...Minimálně však 70...Když to řeknu někomu v okolí, tak na mě koukají, jako bych si dělala srandu...Takže bych se vykašlala na nějaké tabulky...Pokud je mimi spokojené a jinak celkově prospívá, tak bych nestresovala...

@alcaa7 ahoj môj mal porodnu váhu 3370g a teraz ma 8 týždňov a váhu 6150g a asi 61cm..ale je väčší proste ale v norme.. kojím plne, občas prikrmujem keď si žiada.. no s priateľom sme obaja "väčší aj vyšší" tak asi aj to hra rolu.. keď ho nakojis na dosť? nežiada si ešte viac? co doktorka na to?