icon

Kdy si děti pamatují?

12. kvě 2021

Dobrý večer, zajímalo by mne, od jakého věku si děti pamatují, mám na mysli kdybych třeba malému dala na zadek nebo na něj byla hnusná, očkování atd.. (čistě teoreticky, nemám v plánu svému mimi ublížit, abyste se nelekly😃) jen mě to zajímá. Mám 7 měsíčního chlapečka🙂
Děkuji moc

Strana
z2
pistalka1974
19. črc 2022

Ahoj, já si pamatuji útržkovité vzpomínky už z doby kolem roku života. Vím to, protože jsem vzpomínky popisovala mamce, která usoudila, že mi třeba při pádu z postýlky, ze které jsem věčně utíkala, mi nemohl být víc, než rok. Tehdy se mnou utíkala na pohotovost... Pamatuji si i jak to tehdy vypadalo v bytě, kde jsme bydleli. Také si pamatuji, jak mě budily bolesti ucha, a jak se mnou vždy naši jeli na pohotovost. To jsem prý mívala do věku 4 let. Takže asi nezapadám do studie vědců, kteří tvrdí, že si člověk může vybavit vzpomínky nejdřív od dvou let věku. Kamarád si dokonce vybavuje i své kojenecké období. Věci, které mu nikdy rodiče nevyprávěli, a on si je přesto vybavuje. A to už je nám oběma 48 let. U mě možná má vliv to, že mám Aspergerův syndrom. Což je autistické spektrum. A kamarád je na spektru autismu také. Možná s tím souvisí i výše IQ, já mám 136. Přitom ale zase můj syn, který také má vysoké IQ a je na spektru autismu, si vybavuje vzpomínky až od věku čtyř let. Takže těžko říct.

adamisko33
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2