icon

Kolik tekutin by mělo pít sedmiměsíční miminko?

prdipirko
25. kvě 2025

Ahoj,
Mám prosbu. Byla jsem na prohlídce s prckem, má 7 měsíců. Lehce jsem se pozastavila nad odpovědi pediateicky, kolik má prcek vypít. Říkala mi, ze 150 ml na 1 Kg váhy. U prcka to dela rovných 1.200 ml, tedy něco málo přes litr. Nechápu, jak bych to do něho měla návrat.
Dopoledne je na mléce (většinou kojeny, občas lahvicka - někdy 150-180 ml), od 5 do 11 hodin ho nakojim tak 3x.. UM jsem dávala dopoledne teď poslední měsíc, měla jsem problémy s kojením. Pak má oběd, kojení, odpolední svaca, kojení, a noční mlicko nebo kašička.
Jako zda se, ze by to mohl vypít, ale myslím si, ze ani omylem. Někdy si jen tak cuca. Kojim na požádáni.

Jak jste to měly vy?
A ještě jedna otázka, nabízely jste už čaj/ vodu?

Díky

konidana
25. kvě 2025

@prdipirko tak u kojenyho ny pozadani fakt neres. Pak nekdy po odstavu mozna. Ale moje dcerka v roce a kus, po odstavu, pila tak 0.3 az maximallne 0.6 litr za den a taky prezila (honila jsem to polivkama, melounem, okurkou, ridkyma kasema a redenyma presnidavkama) . Tech pul litru denne pila i v 6 letech. Byla jsem s ni v nemocnici a doktori sileli, ze nevypije ani litr denne. S vypjetim vsech mych sil se mi do ni darilo dostat 0.9L za den. V ty nemocnici, kde jsem ji fakt nutila pit furt cely den😅

konidana
25. kvě 2025

@prdipirko jo kojenymu jsem s prikrmama nabizela i vodu. Dokud byli kojeni, tak daly asi tak 2 az 3 lzice vody denne (mozna tak panaka za den).

kristyn86
25. kvě 2025

1200 ml kolikrat nevypiju ani ja 😀 Ano,malo piju,ale ziju. Pokud kojis na pozadani,vubec bych to neresila. Dokud jsem kojila,deti ani nic jineho pit nechtely (kojila jsem do roka). S prikrmy jsem se snazila trochu vody,ale to bylo par lzicek a dokojily se. Az po odstavu zacly vic pit...Nikdy jsem nesledovala,kolik presne ml vypiji,tak ani nevim...

hennrietta
25. kvě 2025

150ml na kg váhy se bere jako taková pomůcka k tekutinám pro děti na UM už od narození. S příkrmy jde o celkové tekutiny - UM, voda, ale i ty příkrmy obsahují vodu, takže to počítat je hloupost.😊
Je jasné, že u kojených dětí člověk neví, kolik toho vypijí a doktorka měla lépe formulovat, co a proč tím vlastně chtěla říct.
U maličkých děti řeším jen to, aby byla 6x denně mokrá plena a neměli extra tmavou moč.
Ani nemám ponětí, kolik toho za den vypije skoro 4 roky dcera a taky řeším jen barvu moči. A když nás tím přemýšlím, tak to ani ten litr nebude.