icon

Koupání miminka - vadí pára okolo?

martinatd
17. kvě 2021

Ahojte , možná úplně debilní dotaz, ale vrtá mi to hlavou a musím se zeptat 😅 žijeme v bytě kde není topení klasicke ale.podlahove no a bohužel to dělal nějaký nezkušenec protože mě podlaha přijde furt studena a neda se třeba vyhřát více koupelna , kdybych to zesílila začalo by to vyhrivat být celý, no nedomysleli to protože do koupelny žádné extra topení nedali a při koupání mi tam přijde fakt zima, viděla jsem.to i na málem že začátku. Máme jen sprchový kout takže používáme vaničku a vždycky před koupáním vyhrivam koupelnu tak, že pustím.v koute horkou vodu, trošku plýtvám, ale nedá se nic dělat. Každopádně, koupelnu to vyhreje ale jsme trošku v páře. Myslíte že to může vadit? Není to jak v zaparene saune ale pára tam je no. Tak mě občas napadá jestli.mu tím nějak nemůžu uškodit 🙈😅

janety32
17. kvě 2021

Tak když koupete ve vaničce, tak si ji přeneste tam, kde máte teplo - kuchyň, obývák - my třeba koupeme na stole v jídelně, protože se mi nechce ohýbat nad vanou ;)

martinatd
autor
17. kvě 2021

@janety32 to už me taky napadlo, ale nejsem si sice jistá zda v jiných mistnostech je tepleji , me je totiž furt zima manželovi vecne horko takže to je na hlavu s tou teplotou 😅🙈

meronym
17. kvě 2021

@martinatd Uskodit to nemuze.

sanyy22
17. kvě 2021

My v koupelně také nemáme topení, koupili jsme barák a jediná místnost kde neudělali topení je koupelna. Takže jsme si pořídili přímotop.

areh
17. kvě 2021

@martinatd pro mimčo jsem měla malý přímotop, jinak máme taky chladněji.
Něco takového

jane46
17. kvě 2021

Taky nemame topeni v koupelne a nikdy jsem to neresila... Vykoupat, zachumlat do rucniku a oblekala jsem na prebalovaku v loznici. Ale my mame celkove "studeny odchov" 😆 Aspon buduji imunitu 😅
Ale primotop by to vyresil hned 😉

tridvajedna
17. kvě 2021

@martinatd Taky používáme přes zimu v koupelně přímotop - fukar, který foukat teplý vzduch. Levné, praktické ;) u páry bych se bála vzniku plísní.

katule1990
17. kvě 2021

@martinatd My v koupelně taky nemáme kdovíjaký teplo, ale neřeším to. Mimčo tam jen přenesu, dám do teplý vody, pak zachumlám hned do ručníku a nevypadá, že by mu byla zima 😀. Aspoň mi pak neofoukne při prvním větříčku 😂. S tím plýtváním vody na ohřívání bych to vyřešila tak, že bych si dala sprchu před koupáním miminka já sama. Nicméně nejjednudušší mi přijde ten přímotop.

martinatd
autor
17. kvě 2021

@katule1990 no přiznám se že přímotop mě nenapadnul 😁asi to vyjde levněji než pořád pouštět vodu no😅

ajja87
17. kvě 2021

@martinatd my třeba do vaničky napustili tak půl hodky předem vrelou vodu, koupelnu to trochu vyhralo(podobný postup jak ty), používáme hlavně přes léto, kdy není třeba tolik vyhrivat a na zimu jsme pořídili přímotop.

janina228
17. kvě 2021

@martinatd vidím to úplně stejně jako @tridvajedna 😉

drakenn
17. kvě 2021

Přímotop. A nebudeš mít plíseň. Protože pak fakt musíš větrat a větrat..a dýchat plíseň je nebezpečné.

fyii
17. kvě 2021

@martinatd ahoj vas problem se da lehce vyresit. Kup elektricky topny zebrik a doinstalujte ho normalne na stenu. Prace minimalni a problem vyresen🙂

fyii
17. kvě 2021

@martinatd normalne klasikado koupelny, bohuzel dneska s podlahovym topenim nic neni potreba, jen jaksi neni ani kde nechat uschnout osusky a nevalet je vsude mozne...

martinatd
autor
17. kvě 2021

@fyii přesně, jsem stejného názoru, není kde co osusit a nebudu kvůli jednomu mokrému ručníku zapínat sušičku 😏bohužel tohle nas vůbec při stěhování nenapadlo no😏