icon

Krupicová kaše z kravského mléka - může ji 20měsíční dítě?

matkacekatelka
25. dub 2019

Můžu uvařit krupicovou kaši z kravského mléko pro 20 měsíční dítě? Já jí miluju a je mi líto že mu jí nemůžu dát. Náš doktor říkal, že do 3 let mléko ne,ani z něj vařit. Při tom když dělám bramborovou kaši, tak tam mléko dávám a do omáček taky. Díky

gruyerre
25. dub 2019

@matkacekatelka toho bych se vůbec nebála, pokud mu to nehodláš dělat nějak často, tak proč ne 🙂

lobella
25. dub 2019

@matkacekatelka dala bych mu, kdybyste sli k jinemu dr, mohl by rict, ze kravske nedavat do roka, co dr to nazor

bigbig
25. dub 2019

@matkacekatelka Já tedy kravské mléko k pití nedávám, ale vařím z něj normálně asi od synových 14ti měsíců. Jde jen o pár militrů denně,tak v tom nevidím problém. Pokud ale radši chceš poslechnout doktora, uvař kaši třeba z mandlového nebo jiného rostlinného mléka.

zuzzik82
25. dub 2019

Dceri varim kasi k veceri temer kazdy den cca od roku. Od dvou mleko bezne pije.

janablizka
25. dub 2019

Taky jsem vařila dětem kaši z mléka od roku a vše v pohodě.

bayt
25. dub 2019

@matkacekatelka To je trochu divné, mléko ne do tří let? :O Jako pokud chceš, aby ho pila a jedla, tak bych ho naopak zařadila spíš dřív. Já dávám ždibec mléka už teď v 15 měsících (nevařené, troška do kaše).

konidana
26. dub 2019

Pokud nema nejakou intoleranci na mleko tak v pohode. Jinak ja krupicku varim převážně szejne jen z vody bez mléka.

ajja87
26. dub 2019

My mlíko pili už od roka, kaši od deseti měsíců

gnozka
26. dub 2019

Od roka se muže dávat do jídla prevarene a od 3 let na pití i neprevarene . Vůbec bych se toho nebala 🙂

mourovatakocka
26. dub 2019

Dcera má každé ráno nějaký druh kaše vařené z plnotučného kravského mléka, krupicovou teda ještě neměla, ale jinak z mléka jí ledacos, tu a tam i do br kaše nevařené. Je jí sedmnáct měsíců, asi od roka má každý den něco z mléka a stále žije 🙂

alexovka
26. dub 2019

V kaši bych to vůbec neřešila, pokud nemáš v plánu vařit ji denně 🙂 jinak mě osobně moc zachutnala krupicová ze sojového mléka, doslazená agávovým sirupem - je to fakt lahoda 🙂

ladyhacek
26. dub 2019

V roce jsem zkusila, syn mi ji vyzvracel - nedávala jsem. ve 2letech potvrzena intolerance na mléko.
Teď ve 4 letech měl trochu mléka a už dobré ke kaši jsem se ještě nedostala, ale ve školce jí měli a prý mu nechutnala.

Už se to tu psalo mléko né do roka, pak převařené , od tří let na pití.
Záleží na každém.

ver_novak
11. kvě 2019

Mléko se dá zařadit dříve (Ne tedy na pití) ...pokud je dítě bez reakce, tak jde používat...

Vařím ranní kaše a používám vodu s mlékem...

Jestli máte ráda krupičku zkuste že špaldové krupice, je to zdravější a chutnější (dávám ještě hřebíček na ovoneni)

kata267
11. kvě 2019

U nas deti maji k piti na snidani klasicke mleko neprevarene od cca roku, nevidim v tom problem pokud na nej nemaji treba alergii...starsi (ted 3roky) vypije na snidani zhruba od dvou let ctvrt litru a nic jineho nechce 😀

jaynet
14. kvě 2019

@matkacekatelka ahoj, opravdu co doktor, to názor.. já se na to pediatra ani neptala a začala dávat podle rad starších generací už od 6. měsíce.. myslím kaši.. samotné mléko začal pít na noc cca od svého roku.. a světe div se, jsou mu víc než dva, mléko miluje, potíže nemá a nikdy neměl žádné a dokonce i stolici má bezproblémovou.. ale také musím uznat, že každé dítě je jiné.. jediné, co mohu poradit a čeho jsem se držela bylo, dávat plnotučné.. jiné bych dítěti do těch 3 let ani nedala..