Malý nechce mléko. Je to velký problém?

5. dub 2023

Ahoj,
Mám 13 měsíčního kluka. Teď jsem musela přestat kojit (kojila jsem jen v noci) a proto jsem se snažila přejít na UM. Jenže syn to naprosto odmítá. Zkoušela jsem různé značky UM, různé lahvičky, hrnem s brček, kravské mléko a nic. Před tím, než jsem přestala kojit, jsem mu zkoušela dát i své mléko z lahvičky a prostě nic. Jí pestrou stravu, každý den má mléčné kaše a jogurty, někdy sýry. Je velký problém, že nebude pít mléko? Vypije pouze čistou vodu.

blondynka400
5. dub 2023

Ne, není to žádný problém. Ve 13m jestliže normálně jí, už mléko k ničemu nepotřebuje. A UM už vůbec ne.

emillyhk
5. dub 2023

Syn byl plně na UM prakticky od miminka a přesto se mezi 13.-14. měsícem rozhodl, že mléko ne. Nejdřív odmítl ranní mléko (měl před snídaní), do týdne i večerní. Nechtěl láhev ani hrnek, nechtěl UM ani kravské mléko. Vodu pil, přidali jsme do jídelníčku o jeden mléčný výrobek denně víc a dál to neřešili. Po pár týdnech začal pít kravské mléko, nejdřív studené, později i teplé. Pije z hrnku.

palja
6. dub 2023

Ne není. Pokud má dostatek mléčných výrobků, tak je to v pořádku. Dcera 15 měsíců pije už i kravské mléko.

hobie
6. dub 2023

Dobrý den, určitě je to v pohodě. Syn se sám odstavil ve 13M, UM nikdy neměl a v 15M začal pít kravské mléko.. nabízela jsem a jednoho dne to vyšlo a byl z něj asi 2 roky mlékomil 😉..

autor
6. dub 2023

Moc děkuju holky, to se mi ulevilo. Myslela jsem si to, ale včera přišla máma a říkala, že by měl nějaké mléko mít, tak mě to úplně rozhodilo. Pořád se snažím nabízet, i to kravské, ale maximálně si cucne a když zjistí, co to je, tak končí. Ale on nechce ani čaje třeba. Je zvyklý jen na vodu.

chlapecektehu
6. dub 2023

Malý má 15 měsíců a mlíko nechce od 10 měsíců 🙂 doktorka říkala že mu to nemám nutit když to odmítá 🙂

antoinet
6. dub 2023

Roční dítě by mělo mít denně 3 mléčné porce a pestrost je jen ku prospěchu - ať ochutnává různé mléčné výrobky.
UM mi u batolete vůbec nedává smysl, proč kupovat drahý instantní výrobek, když může dítě jíst čerstvé potraviny?

emillyhk
6. dub 2023

Čaj vůbec nepotřebuje, voda je ideální. Náš syn vzal čaj na milost až někdy kolem roku a tři čtvrtě, když mu babi dala ochutnat od sebe slazený 🙈 (teď už pije normálně neslazený)

andelka
6. dub 2023

Mléko přece má. V mléčných výrobcích. Pít ho vůbec nemusí.

gdpr
6. dub 2023

Nie je to podla mna vobec problem nam pediatricka pri zavadzani prikrmov povedala, ze s kazdym novym dennym prikrmom o 1 davku mlieka treba dat menej... A od toho roka ked dieta ma uz pestru stravu staci len 1x do dna alebo vobec

konidana
6. dub 2023

Obe moje deti to mely stejne. Odstav v 15. A ve 13.m a mleko v tekute podobe vzaly na milost az po 3.roce v podobe kakaa.