icon

Maminka nespícího batolete

tamdan8
10. pro 2018

Ahoj, hledám maminku, která ma aktuálně doma podobné peklo a ví co to je spánková deprivace. Nejakou se kterou si postežujem a občas i v noci napisem něco na povzbuzení. Nehledám rady ( vyzkoušeli jsme všechno, vyčetla jsem x diskuzí atd). Najdu?

Strana
z2
tamdan8
autor
14. pro 2018

@sus3nka a v kolik ráno vstává ? ( ptam se jen ze zvědavosti)...

alesiaps
14. pro 2018

@tamdan8 kolik má Vaše dítko, smím-li se ptát?
A jak jej utěšujete, když se vzbudí? Vím, že nechcete rady, tak nebudu radit 😀 jen utrousím poznámku...ta naše starší, jak se občas budívá, tak je to strachy. Jak už je starší, dá se s ní víc mluvit. Takže si o tom s ní občas povídám. Má strach, že odejdu a už se nevrátím. To se zhoršilo samozřejmě mým pobytem v porodnici s druhorozenou. Teď mi to začla dělat i přes den. Nesmím odejít z místnosti bez ní, jinak je zle.
Teď jsem si vzpomněla, že tehdy mívala období:"mámo ruku". Vždycky se někde zastavila a ja se pro ni vrátit, i když jela na odrážedle. Z toho už jsem rostla. Celej den mámo ruku a v noci na mě byla jak známka na dopise. 😀
Jo a kamaradka ma teď kluka rok a pul, od roka se taky budil co pul hoďka hoďka, teď to přešlo.

sus3nka
14. pro 2018

@tamdan8 budí se ještě na kojení okolo třetí to většinou usne u prsu a někdy musím houpat. Poté kolem páté to samé. No a vstáváme mezi 7-8 hodinou. Máme ji v ložnici od narození. Ještě teď se směji jak mi bylo kladeno na srdce, že miminko má spát ve svém pokojíčku, že se nemá houpat, má být úplně zasnuto, vůbec mu nic nepouštět (pouštím bílý šum - to mi jí nejvíc uklidní). Nosila Pavlíkovi třmínky, tak dávám vinu jim, pak kolice a teď zubům.

tamdan8
autor
15. pro 2018

@alesiaps 15 a pul mesice. Nejprve dam dudlik, zapnu šum a čekám u postýlky, pokud to zabere tak odcházím a při dalším pláči opakuji, bohužel to často nezabere nebo jen na poprvé, takže pak jde na řadu ruka, kterou ho drzim aby mě cítil a protoze i tohle nefunguje na největší pláč, často konci v náručí, ale to je az ta posledni možnost a mimochodem taky neni zázračná protoze on uz brečí tolik ze uchovat ho trva 1-2hodiny ( a to uz musi chlap, ja vydrzim tak 30minut uz je fakt těžký) Lehnout si s nim do velké postele je k ničemu. Samozrejme dostává v noci i láhev ale ta to taky neřeší. U té kamarádky to přešlo jen tak? Rok a pul se celkem blíží to by bylo super

alesiaps
15. pro 2018

Ona ještě v noci kojí. Takže uspává u prsa. Ale říkala, že teď se malej budi o dost míň.
Osobně si myslím, že má separační úzkost.
U nás probíhalo několik fází, od narození do 3 měsíců jen řvala, skákali jsme na balónu od rana do pul 10 s pauzama na kojení. O pul 10 usla a spala až do rána, musela jsem ji budit na kojení. Od 3 měsíců vzala na milost kočár a jezdila jsem 2x denně ven. Ale večerní uspávání se začlo protahovat. A noční uspávání na balónu bylo někdy na hodinu. V 5 měsících jsem to už nezvládla a nechala ji poplakávat po 2 minutách. Nejsem na to pyšná, už bych to neudělala. Ale zase usinala do 5 minut. V 7 měsících se to zase zlomilo a nastalo to, co máte vy. Separační úzkost, hodiny uspáváni, po položení otevřela oči a uspávalo se znovu. A tak to šlo asi měsíc, až jsem začla uspávat u prsa a tak jsem uspávala do 2 let. Někdy usla hned, jindy to trvalo hodinu. Zlepšení nastalo kolem toho 2 roku. Nejlíp spí až teď. Ve 3 letech. Jak už nespí přes den. Ale musíme se přes den hodně tulit. Chce tělesný kontakt. Pohlazení, pusu, obejmutí, dovádění. To pak spí jako andílek.
Určitě děláte to nejlepší, co můžete.
Trochu jsem se rozepsala.😀

Strana
z2