Miminko a spaní přes den v postýlce
Pěkný den,
prosím o radu ohledně spaní 11 týdenního miminka přes den.Problém je v tom, že spí jen u mě v náručí(v noci spí sám v postýlce vedle naší postele v ložnici a pohodička).Nemám problém ho uspávat v náručí, ale sedět nonstop na gauči až do doby než si sám řekne, že už mu vadí, jak dýchám nahlas nechci, to si na sebe můžu rovnou napsat nápis matrace pro miminka.
Muž odchází do práce 5 ráno a vrací se v 7 večer, a sám je rád že je rád. Syna vždy ale rád přebalí, pohlídá, než se osprchuji a věnuje se mu také jak jen může.
Ale právě v tom je problém, já se od té doby proste nejni od televize, od knihy, protože nonstop musim držet miminko. a ne že by mi to vadilo, ale musím začít žit jako člověk a ne jako opička. za těch jedenáct týdnů se u nás vytiralo pouze jednou a to "horkou jehlou". Úklid by ani tak nevadil, ale opravdu potřebují přes den aspoň umýt nádobí nebo jednou za čas uvařit, aby si přítel nemusel vařit do 11 v noci a já abych taky jedla neco teplého a nejen ovoce, pečivo a podobně.
Máte nějakou radu co u vás třeba i po delším snažení zabralo? Trpělivosti mám hodně, takže jsem klidná ale je potŕeba začít fungovat jako člověk, jsem nešťastná, žže syn žije v takovém čurbesu.Znám maminky které opravdu nehly prstem pro nic jiného než aby dítě chovaly a seděly na zadku, jen krmily a hrály si. To by mě opravdu jen po dělat tohle další 3 roky. Syn potřebuje spat, ale jakmile je jinde než u mne, je křiku a křiku. Nikoho neodsuzuji, kdo rád věnuje každou vteřinu miminku, také bych to tak brala, kdybychom měli nejakou pomoc co se týče jídla a úklidu, každý to má jinak a já to respektuji, proto doufám že mi poradí někdo, kdo take zamýšlí podobne jako já, nebo má aspoň zkušenost s pomalým učením na postylku.
Děkuji Vám a všem přeji pěkný den 😊
Nepodarilo se mi naucit na postylku ani prvni dite, kdyz jsem to pokladaaza normalni, obvykle a ze tak prece spi vsechny deti. Ne, nespi.
Mam nekolik deti, zadne tak nespalo.
Posledni nespi samo NIKDY. Tak jest a nefunguje vubec nikdy vubec nic.
Řešení? Porid si nositko, soupni mimi ma zada a muzes varit a uklizet do aleluja. 😉❤
Nam pomohlo ukladat dceru na brisko, to vydrzala spat aspon 30 minut, upratovala som proste ked bola hore alebo vecer 🙂 a odporucam satek, a je to vyriesene
Tak ne kazde miminko je odvarene z satku, bohuzel.... Nase mala satek zatim nechce, jsou ji 4 tydny, ale budu zkouset periodicky davat, doufam, ze se to zmeni s casem... Ale ani v satku se neda delat uplne vsechno, ale lepsi nez nic no 🙂
@nattt Nektery to berou hned, některý je potreba na to naučit - davat vyspane, prebalene, najezene (ne zas hned po jídle), kdyz ma dobrou naladu. A vetsinou, ze začátku vzdy, potřebují, abys chodila. Bud si doma naplánovat chpdocic cinjosti, stat na miste a koukat na stejnou skříňku je nebavi, a lepsi je jit ven.
Ze zacatku jsou tam nektery fakt par minut - doma, prostě je to nove, potrebuji si to vyukouset. Ven treba na kratkiu cestu k popelnici, do maleho obchůdku, proste na chvilku, procházka do 15 min, pak se uvidi. Parkrat potrebuji krátce. Pak většinou uz chteji. 😉Hodne zdaru!
Syn byl take neodlozitelny. Vetsinu casu jsem travila s nim na skakacim mici. Satek sel, ale moc dlouho v nem nevydrzel. Ony vsechny deti nejsou satkove. U nas pomohl hojdavak. A nakonec se naucil i spat pres den v postylce. Jen to chtelo par mesicu.
první dcera mi nikdy nespala přes den jinak, než v kočáru venku na procházce nebo v šátku. Jako mimino jsem ji měla v šátku i doma při běžných pracech, a jako dvouletou jsem ji přes zimu denně nosila alespoň 30minut v šátku venku, aby se vyspala, jinak by jedna z nás nedožila večera (a k tomu v kočáru novorozeně😅)
@ilolove taky znam, kluk rval jak tur do 5.mesice, bolelo ho brisko. Ja mela ergo baby nositko, ze zacatku brecel i tam, ale x krat denne jsem ho tam na chvilku strcila a casem si zvyknul. Pak to mel i rad, jak mohl koukat. Udelala jsem s nim vsechno od myti oken, vytirani,zehleni, obstarani zahrady, fakt vsechno.. zvyknul si i na kocar, ale ze zacatku rval i v nem. K tomu kecy od mamy, no jo hlavne, ze jsi si koupila kocar za 40 tisic, to fakt podporilo😏. U maly se mi zase osvedcilo lehatko, dala jsem na linku a varily jsme spolu takhle, nebo i to nositko. Problem pak byla vaha, jak rostl clovek se nadrel, ac se to nezda.. to pujde neboj, vyzkoušej nositko, satek, vak.. zvykne si, po chvilkach a bude dobre😉
Mne pomaha klasicka zavinovacka. Mam podobne stare mimco a nesvazuju ho nijak napevno, jen aby ji citil kolem sebe. Pak usne bud v postylce nebo chvilku houpu a pk presunu. Jeste mi funguje mit nejaky "rezim", jakoze je vzhuru vzdy zhruba jen dve hodiny, a pak kolikrat fakt rychle usne.
Přeju hodně štěstí. U nás dřív prestal spat přes den než se naučil na postylku. Co mu nevadilo byl hojdavak, tam se nechal odlozit. I tak mi to nepomohlo, protože když spal, vzbudila ho i letící moucha, takze vařit nebo uklízet stejně nepřipadalo v. úvahu. Udělala jsem něco (většinou se aspoň najedla, osprchovala nebo něco uvařila když přišel manzel a vzal si malého on) 🤷🏻♀️

📌