Miminko najednou potřebuje více spánku. Co dělat?
Ahojte, mám skoro 9M mimco, které začalo být najednou více unavene a místo 2-2,5h BO vydrží max 2 a lame se nám to zpet na 4 spanky... Dává často jen pul hodky, ale není to vždy. Uprimne? Byla jsem stastna že má už je 3 a tesila se až prejde na 2..a ted zase 4? 🤦♀️ mám to slozitejsi s uspavanim apod tak proto... Mel nekdo podobnou zkušenost? Čím to a za jak dlouho se to muze spravit?
@cilkat ne viroza to nebude.. Noční spánek nepocitam. Ráno vydrží jen hodku..Co vstane hned už zase ziva. No a pak ji bud protáhuju at to vyjde na ty 3, které už má dlouho zavedene nebo je jeste 4 spánek... Nevím co tak najednou. Je fakt že se ted naucila lézt po ctyrech a noci jsou zive, tak jestli dospava?🤷♀️😏
POkud se naučila lézt, má hodně aktivity a mže být prostě unavená, no.
Krom toho jak se zlomilo počasí, mám najednou hodně unavené i svoje (školní) děti. Možná je ta změna světla prostě vyčerpávající, no.
Nemůže to být i tím, že jí ráno vzbudí světlo? Kolik spí přes noc? (pamatuju si období, kdy jsem noční spánek prodlužovali prostě tím, že jsem nenechala ráno vstát, protože jsme věděla, že by za hodinku znova lehli. Tak jsem je prostě stáhla k sobě do postele, nakojila a do půl hodiny spali znovu. A já taky.... ale v deseti měsících s tímhle "jel" syn na jeden denní spánek s tím, že ráno ale vstával v devět/deset.)
@cilkat spí se mnou a máme tmu, spíš má hodne ne klidne noci a je často na prsu a často pri spánku leze...takže to bude možná tím no 😏
Může být, no. Stejně by mě to asi "zabilo". Drž se.
@cilkat no zabiji mé to 🤦♀️😅moc dekuji ❤️
Tak ono je to dost ovlivněné tím, v kolik vstává a v kolik jde spát a i tou délkou denních spánků. Každopádně bych se snažila natáhnout první bdělé okno, někde jsem četla, že když je první spánek moc brzo, že si to to dítě spojí s nocí a nepovažuje to za denní spánek a pak je horší noční spánek… Dcera třeba cca v těch 9 měsících přecházela na jeden spánek. Teď je jí rok a má většinou jeden, někdy dva, ale rozhodně ne více.
Ale samozřejmě každé dítě je jiné a každé má jinou potřebu spánku. ☺️
pardon... jsem cetla "ze 3 spratku na 4"... :D a rikala jsem si, zas nekdo planuje ctvrty? :D :D . No nic. autorce preju at se to hezky brzo vsechno ustali.

Pokud je to pár dní, může to být viroza/nemoc ... Ale počítám, že do toho čísla počítaáš i noční spánek, že? Jinak mi to v 9 m přijde opravdu podezřele hodně (a konzultovala bych s lékařem, jestli tam není nějaký složitější metabolický problém typu třeba štítné žlázy nebo tak).