icon

Nebezpečí vlasů u kojenců: Jak předejít nehodám?

marioneta246
30. bře 2023

Proč mě nikdo nevaroval? Jsem prvorodička a nikdy by mě to nenapadlo. Je to tři dny a stále rozdýchávám paniku co nastala, když jsem rutinně přebalovala svého dvouměsíčního syna. Jako vždy ho u toho olíbávám stále obdivuji tu dokonalost. Zrovna mu líbám prstíky u nohou, když vidím na jednom o drážku víc a mírné zčervenání. Do teď jsem ráda, že to bylo ve dne. Měl kolem prstíčku omotany vlas a pomalu ho škrtil. Ve mně by se krve nedořezal. Ze spoda už se mu tvořil vřídek. První co mě napadlo byla jehla a její tupá strana. Nešlo to a za velkého křiku volám k večeru na pediatrii. Sestra mi sdělila, že určitě pohotovost a k tomu dala historku kterak jim tam přinesli miminko s modrou nožičkou. Taky vlas ve faldíku. Na konec se mi povedlo vlas odstranit a místo jsem vydezinfikovala a dnes už skoro není poznat, že tam byl. Pořád mě jímá hrůza, kdybych si toho včas nevšimla. Proč mě něco takového nenapadlo, že se to může stát? Kdo dočetl až sem tak se omlouvám za sloh. Musela jsem to ze sebe dostat.

Strana
z2
bertoldina
31. bře 2023

Stalo a všimla jsem si dikybohu včas, pomohly nůžky z manikúry.

hadruska
31. bře 2023

Ja v pulroce syna sla nakratko a jeho tatinek taky.Miminko se mi priskrcovalo exovymi dlouhymi vlasy ve faldikach pod krkem.

kloky1
31. bře 2023

U prvního syna se nám to stalo, přesně Vás chápu o čem mluvíte. Když si na to vzpomenu, malý to měl fakt ošklivé ale naštěstí vše v pořádku ❤️

fifinka2020
31. bře 2023

@zelenaesmolda nás před tím přímo varovali v porodnici, ať si na to dám pozor... není to vymyšlená historka...

30bar
31. bře 2023

Taky se mi to u dcerky stalo. Neměla to ještě nateklé,jen malinko červené,ještě to šlo prestrihnout (opatrně) nůžkami na manikúru.

misamisenka
1. dub 2023

Stalo se mi to az u tretiho ditete. Taky jsem zirala. Vzala jsem to nuzkama na nehty. Myslim, ze jsem kvuli tomu ale tehdy detske volala, protoze jsem tam ten vlas nejdriv nevidela.

pajusz
1. dub 2023

@dendy88 no ty kraso. Za 15 let co mám děti jsem se s tím nesetkala, čumím jak blbá..neskutečný fakt😱

sylvka
1. dub 2023

@marioneta246 holka,máš dítě,čekají tě horší věci než omotanej vlas.jestli budeš ze všeho takhle vyplašená,tak se brzy zbláznis.

elledh
2. dub 2023

@marioneta246 mně se to stalo u druhého dítěte, do té doby jsem o tom taky nikdy neslyšela a vůbec by mě to nenapadlo. Taky při přebalování jsem zjistila, že má holka úplně červený, nateklý prst, který začínal fialovět. Docela dlouho trvalo, než jsem přišla na to, čím to je, protože ten vlas byl zaškrcený tak hodně, že prostě nebyl vidět, navíc mám vlasy světle hnědý. Když se mi to povedlo sundat, ještě dlouho jsem to pravidelně kontrolovala. Až pak po víc jak roce, jsem o tom někde četla, že je to opravdu velmi nebezpečné.

jana_zofie
9. dub 2023

Stalo se mi az u druheho a byla to nitka z puncoch. Jeli jsme vecer na pohotovost. Taky me napadla jehla, ale neslo to. Konec jsem nevidela, prst rudy, napuchly... Sestra na to koukla a konecek nasla hned. Pripadla jsem si jak neschopny debil. Ale zas aspob jsem vedela ze v te ryze uz fakt nic nezbylo. Par dni pozorovani a ok. Nenapadlo by me to. Spousta veci je pro me u druheho ditete novinkou. To tak asi je.

Strana
z2