Nezapojení otce do péče o miminko: Zkušenost vyčerpané matky
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda vám chlapi pomáhají doma s miminkem.
Mám 4 měsíčního chlapečka a od narození je to trochu extrém, je hodně živý, trápí ho prdiky-tak často večer pláče. Snažím se mu věnovat, přes den si s ním povídám, zpívám mu,ukazuju hračky apod. Když přijde chlap z práce jde si lehnout a říká,že je unavený. Nechám ho se vyspat,ale pak mi stejně s malým nepomůže (max na 5 minut,když fakt potřebuji na záchod). V nocí spí někde jinde aby se mohl vyspat do práce (sám uznal,že v práci si víc odpočine než být s malým doma).Občas si jde zaboxovat a ptá se mě jestli to nevadí,ale pak přijde a zase se vymlouvá, že je unavený.. a tak se o malého nemůže starat. Když argumentuju já,že jsem unavená pořád tak mi na to řekne,že to je úděl matky. Za celou dobu přebalil tak 3x a to jen z donucení. Uspal 2x a jen proto,že u toho byla jeho mamka a řekla mu ať mi trochu pomůže. Vážně jsem vyčerpaná ale když malého pohlídá babička,tak si radši uklidím..
Jen jsem ho prosila, aby si ho vzal aspoň večer na 10 minutek,když má zase před spaním malý záchvatíky a pláče,ale on mi na to řekne,že on chce být určitě u maminky a ani to nezkusí.. za celý den se mu věnuje tak 5-10 minut a to jen proto, že opravu už potřebuji na záchod nebo něco.. A to mi pred narozením malého říkal jaké mám štěstí,že mám takového chlapa,protože on mi se vším bude pomáhat..
@veronicka89 takže my chceš říct chlap přijde z práce sedne na prd... a ty kolem něj ještě skaces takže jsi služka
@fouskovi A kde to dotycna pise, ze kolem nej skace?
@somalicats píše že chlap přijde z práce udelamu kávu a on odpočívá do šesti se chudáček sprchuje a až pak se jde věnovat dětem tohle je prostě hrozny a pan podniká žádná manuální zručná práce
@fouskovi Ja kdyz prijdu z prace domu, potrebuju minimalne 30 minut, idealne 60 na regeneraci s cajem a bez deti. Manzel mi uvari caj, coz je zalezitost par minut, a necha me v klidu, protoze vi, ze to potrebuju. Manzel je aktualne doma na homeoffice, v roce 2020 prisel kvuli covidu o praci, takze ja po sestinedeli mazala makat a s malou byl doma on. Z prace jsem chodila kolem sedme vecer. Teprve v 8 jsem byla schopna se s nim normalne bavit. Jenze je to opacne, takze asi cajk, co? 😄
@amenophus no psala si, že by ho měla na rukou nosit. Já k tomu nevidím důvod, pro mě je to naprostá samozřejmost.
@somalicats to nemá cenu řešit vy to berete tak když chlap pomáhá se vším je strašný chudáček
@fouskovi Ale prdlacky. Nevkladej mi do klavesnice neco, co netvrdim. Ten, kdo je doma s detma, proste zastane te prace vic, ten, kdo je v praci, se pak ma zapojit dle svych moznosti. A jestlize ten, kdo chodi do prace, prijde, da si oraz a pak se jde starat o deti, tak na tom nevidim nic spatnyho.
@jola777 me zajima jak to hde technicky a pisu to uz asi v 6 komentari a porad jsem se to nedozvedela 🤣
@fouskovi 🤣🤣to pises o me ?nikde nepisu ze podnika ...a to ze se Jako to ze se naji osprchuje a da kavu ...to nesmi jo 😆 ...
@veronicka89 Jak to jde technicky? Úplně normálně. 🤣 Odpoledne přijde z práce, taky si samozřejmě dá kávu - teda dáme si ji spolu, pak si jde se synem hrát nebo ho vezme na procházku... pak ho vykoupe, navečer uvaří (na dva dny, takže vaří obden), no a v noci k němu vstává jen on - takže když bych počítala hodiny možná ho má na starosti více času než já. 🤣 A to si ještě stihneme spolu pustit film, povídat si atd. 🤣 A rozhodně večer nepadá únavou do postele. Akorát má tedy volné víkendy pátek až neděle.
@jola777 dobře sis ho vycvičila, chudák chlap 🙄
@jola777 to je opravdu hodně ... To jo ....a jakoze se o víkendu a v pátek nevěnuje rodině a domácnosti ?
@jola777 tak mě by to tak nevyhovělo ptz o víkendu jezdíme na výlety chodíme do restaurací cestujeme.
...jezdíme na prodloužené víkendy apod
...
@veronicka89 Ne, pátek až neděle má pracovní volno. To právě jezdíme na výlety atd.
@veroniquecz Takhle si ho nejspíš vycvičila jeho ex, a jeho to asi baví se o nás starat. 🙂

@veronicka89 Že vám to nepřijde normální je váš problém. Nám ano, a funguje nám to tak. Jen nechápu proč vás tak rozčiluje to že se u nás stará manžel stejně jako já. 😃