Očkování proti meningokokům. Proč se dává před ním Panadol?
Dobrý večer maminky, touto cestou bych vás chtěla poprosit o radu. Zítra jdu se synem 18mesíců na kontrolu a rozhodla jsem se, že nechám synka naočkovat proti meningokokum. Ale zarazilo mne že mám dát synovi před očkování Panadol cca půl hodiny. Nevíte někdo proč a jaké jsou účinky po očkování děkuji za rady a odpovědi Katka.
@joy33 je to hrozné ty reakce na očkování, podávat jel s paracetamolem se prý má doručila mi to lékařka no ale co si budeme povídat co lékař to jiný názor jako s aplikací do nohy ,nebo ruky . V mém okolí měla také 15m holčička meningokoka a bohužel zemřela proto jsem se rozhodla děti naočkovat, staršího syna 8 let mi lékař doporučil příští rok tet prý není ohrožena skupina dětí.
@katkapavlik to teda... Jinak ja ted googlila a doporuceny interval mezi prvni a druhou davkou je mene nez 2 mesice (zahranicni stranky, a take vekova skupina kolem roku veku cca)...a nas prcek mel prvni vakcinu koncem kvetna lonskeho roku. 😒 Pak mel velky stres kvuli doktorce, ktera mu nasilim pretahla predkozku (pres me velke protesty) a to jsme tak nejak resili zbytek leta (nechtela jsem ho do toho zatezovat dalsim ockovanim, kdyz mel takovy stres), pak dostal Nimenrix a pak ze nekdy zase Bexsero. Mezitim dvakrat zmena pediatricky a zadne ockovani druhou davkou Bexsera - a ted se bojim, ze je na druhou davku Bexsera krapet pozde. :( Budu se muset zeptat. Netusite nekdo, treba ze sve zkusenosti?
@katkapavlik jo ještě píšu, že druhá dávka už byla v pohodě i u příbuzných a známých, ale chápu, že se bojíte
@travnulee no to se bojím kamarádka.mi právě psala že její malá to měla taky ale nemohla se v uvozovkách postavit na nožičku do které dostala bexero 2 dávka všechna očkování tohoto tipu prý před tím v pořádku asi je to má každé dávce a detatku jinak. Mi jsme dostali leden 1 bexero a přeočkování máme začátkem dubna interval tedy přes 2 mesice, ale už tet jsem se rozhodla že si řeknu o očkování do ruky to ty děti zvládají lépe co jsem se docetla( můj syn přestal chodit lest ani se neposadil 24h) to byl obří strach a bezmoc
@joy33 no to je pěkný 😰 náš malý měl také veliký strach jen jsme vešli do čekárny 18mesicu a jen brečel tomu zase násilím koukali do krku když měl anginu. Stou předkožkou je to smutné a od lékařky hnusné na to si naše dává pozor v roce také přetáhla ale jen opatrně kam to šlo a na doporučení jsme si koupily mast (pinda) mažeme každý večer a paráda do 3 let to neřeší a to jsem musela i vymackavat mazovou bulku
@katkapavlik to ono tam to riziko samozřejmě je, že se reakce bude opakovat, ale je už podstatně menší, tvá kamarádka hold se vlezla do té menšiny, kdy i po druhé ke reakce. Je škoda, že pediatri málo informují.Teď s druhým synem začnu s očkování meningokoka kolem dvou let a ještě zvažuji, že dáme prvně A,C,Y...a bexero až pak, tak jak to doporučoval Petráš v poradně, protože to bexero je hold hůře snášené.
@travnulee děkuji za odpověď ano dostala jsem jen letáky a informace o nemoci a ne o případných nežádoucí účincích po očkování
@travnulee parada, ted jsem koukala znovu a je fakt, ze v jednom anglickem zdroji psali, ze od roku veku je ten interval 2 nebo vice mesicu, jinak u mladsich tam meli doporucene ty 2 mesice (do 5 mesicu to byl 1 az 2 mesice). Nas prdola byl ockovany asi mesic pred dovrsenim roku, tak uz se to da snad pocitat jako rok. 🙂 Ale asi by se to nemelo prilis natahovat, tak se s jarem zacnu zajimat. Ale to nas taky ceka pak mmr, ktere jsem odsunula.
@katkapavlik no to s tou predkozkou byla nocni mura a bohuzel i naschval lekarky (kdyz jsem vysilovala co dela, tak trhla schvalne jeste vic). Bohuzel advokatka slibila pomoct a stale nic, tak uz na to asi kaslu. Je to ale skoda, ze nekomu projde zlovule a klukovi zkazila leto, pokud nebudou nasledky, tak jen leto. Jinemu klukovi to ta sama potrhala tak, ze skoncil se zanety a obrizkou. Ony mohou vadit mikrotrhlinky, natoz trhliny po zakroku takove sadistky. :( Nastesti jsme pak sehnali dost info a navzdory straseni urologa a spol., ze uz musime stale pretahovat, aby nebyly srusty, jsme to nechali byt (at se to v klidu zhoji a take s ohledem na nizky vek). Bulka s mazem pak taky byla, ale ja uz tou dobou nacetla kilometry literatury, takze jsem vedela, ze je to naprosto fyziologicke, normalni, cast procesu odlepovani predkozky, ze jsem to nechala byt (on by mi syn ani nedovolil nic jineho, uz je na pindika od te doby haklivy, chudak) a vyresilo se to samo - odloucilo se to postupne a vypadlo do plinky. :D Samozrejme bych to resila pri potizich, ale zadne nebyly. Obcas ted maznu ponda masti kdyz dovoli, jen zvenku a myslim, ze bude vse ok. Obcas pri vyndavani z vany, neco malo vykouklo samo, az jsem se lekla, ale jinak zatim stale nemanipuluju a do tech aspon 3 let by se nemelo delat nejlepe nic. V mnoha zemich by na cesky zvyk pretahovani pomalu od miminka koukali jak na uchylarnu nejhrubsiho zrna. Osobne si myslim ze pravem. Ale je to strasne zazite.
@travnulee jo ten Nimenrix byl naprosto v klidu.
oprava - pinda masti
@joy33 to je mi moc líto,co jste si museli prožít u lékařky no ani nevím zda se jí tak dá říkat tohle se nedělá je to hnus snad na to brzy malý zapomene a bude to v pořádku to vám přeji a děkuji za rady ohledně očkování 🤗
@katkapavlik dekuji 🌷 zas tak moc jsem neporadila 🙂 Zdravi zdar! 👍

@katkapavlik syn byl na to ve 3,5 letech a po první vakcine šílená bolest ruky, počítali jsme s tím, jelikož jsem to věděla od kamarádek a taky jsem to měla načtené z vakciny.net stránky už bohužel nefungují.no každopádně, druhá dávka už byla v pohodě, tak nějak to psal i Petráš, to procento tady té výrazné bolestivosti po v pichu, tam bylo podstatně menší.