Posazování. Můžu syna v kočárku a v jídelní židličce už posadit?

18. zář 2023

Dobrý den, ahoj 🙂
Chci se zeptat, syn skoro 9 měsíců si začal sedat ze stoje a klečí, zatím se bez opory udrží jen chvilku. Moje otázka je jestli ho v kočárku a v jídelní židličce můžu posadit? Nebo mám počkat až bude sedět úplně bez opory? Nejsem si jistá :/
Když ho v židličce nechám v leže bez pásů tak se přitáhne a sedí, to taky nevím jestli ho mám nechat.

Děkuji 🙂

krisstina93
18. zář 2023

Ne, musí nejdřív umět tzv příčný sed.

cilkat
18. zář 2023

Hele, možná budu za matku, co ničí dětem záda, ale na tu chvilku u jídla, bych dítě, které stojí a klečí, klidně pasivně posadila. Kočárek bych ale nechala pokud možno hluboký na kšírách umožňujících pohyb, ať si může klečet a ležet podle své vlastní síly. V kočárku kolikrát dítě stráví i přes hodinu v kuse a to už je prostě na ty záda záhul.
Ostatně syn si aktivně nesedal do nějakých dvou let - preferoval klek/sed na patách. Vím, že jsem v necelém roce řešila s fyzioterepautkou přechod do sporťáku, že syn nesedí, ale do tý hluboký korby už se mi s fusakem nevejde. Konstatovala tenkrát, že pokud obchází nábytek, tak už to ta záda udrží.

lentilkah
18. zář 2023

A leze? Pokud ano, tak na jidlo lze pry posadit.

autor
18. zář 2023

@lentilkah teprve zkusil pár “krůčků” po 4, jinak se plazí, ale bříško má nad podlahou😅🙈

autor
18. zář 2023

@cilkat nábytek už obcházet začíná, je to tak tři dny zpět co jsem ho viděla udělat prvních pár krůčků do boku, jinak si sedá přes bok i napřímo ze stoje a hodně času tráví na patách🤷🏻‍♀️

martulka88
19. zář 2023

Nesedat, pokud nesedí sám. My jsme to řešili u tchánovců, kdy malého posazovali už od 3 měsíců a korigovali jsme je. Syn si poprvé sedl okolo 9.měs. a na Vánoce to bylo 2 měsíce a to jsme ho už posadili do židličky. Ale za celou dobu jsme ho neposadili sami. A když jsme pak šli k fyzio, tak nás chválila, že jsme to udělali dobře. Ven jsme dávali sporťák, ale byl do lehu.

journals
19. zář 2023

Ne, není kam spěchat