Přerušení kojení kvůli lékům, které musím brát. Čím ho nahradit?

karuna44
5. zář 2019

ahoj maminky,

chtěla bych poprosit o radu. 🙂. Mám roční dceru, kterou stále kojím. Kvůli zánětu na gynekologii jsem dostala prášky, které se nesmí při kojení (jiná alternativa bohužel nebyla). Moje otázka zní, je tu někdo, kdo musel z ničeho nic přerušit kojení a poradil mi, čím nahrazovat kojení? Jak to prcci zvládly?

Děkuji za jakékoliv rady. Hezký den 🙂

jannym
5. zář 2019

Mela jsem ted 14 dni zpetne, preruseno na 3 dny (taky kvuli lekum), syn je zvykly pit pred spanimi a opulnoci, prvni noc byla pro nas oba krusna, asi hodinu mozna vic opulnoci plakal ja ho drzela v naruci a tise septala ze je to jen na par dni nez se maminka uzdravi, ze pak zase dostane mlicko, a zpivala jsem mu pak jsme u sebe usnuli, rano byl zas mrzuty to se sel dospat k manzelovi a pak uz to bylo lepsi a za ty tri dny se tak nadsene pricucnul, nenahrazovala jsem nicim, jogurty a mlecne kase ji bezne a na vic to bylo jen na kratkou dobu, jo a prcek ma 14 mesicu

konidana
5. zář 2019

tak já nemusela přerušit, ale rovnou jsem v tomto věku odstavila, kvůli vlastním problémům, spíše psychickým , ale u druhého i fyzickým., Byli to závisláci co se kol´jili několikrát v noci, a přes den také často. Ze dne na den prostě nedostali , kojení nahrazeno normálním jídlem a pitím. Jakékoli mléko v tekuté podobě odmítaly. Prcci to zvládli dobře, dcera tedy první měsíc jedla jak nezavřená, ale pak se to srovnalo (dokud jsem jí kojila tak moc nejedla). Musela jsem hlídat tekutiny, naštěstí se cpala aspoň melounem a okurkama a polívky, neb vypila tak 0,5l tekutina za den. Ale ona pije málo furt. Syn byl větší jedlík i pil mnohem lépe, tam to bylo úplně v pohodě.
Jestli nechceš odstavovat, tak bych to dcerce vysvětlila, že ted jses nemocná a nemáš dobré mlíko , ale že pak zase bude.

olga_
5. zář 2019

@karuna44 Dívala ses např. na seznam léků na stránkách mamily, jestli tě doktor nebalamutí? Oni o tom někdy totiž moc nevědí, někdy jsou líní tu alternativu hledat...

lidym
5. zář 2019

Nevím, jestli ti to pomůže, protože prcek měl tehdy 10 dní a byl v nemocnici, tam mu dávali Nutrilon. Po týdnu jsme se vrátili ke kojení a kojila jsem do 14 ti měsíců.

makronka222
6. zář 2019

Nahradit treba UM, nevim jestli jste o tom uz slysela

drep
6. zář 2019

@karuna44 já všechny svoje léky konzultovala na telefonu naší nemocniční laktační poradkyně, což je neonatoložka, která má přístup do databáze léků a vždycky mi poradila. Léky si píšu obvykle sama a je opravdu nesmysl čekat, že běžný gynekolog či praktik bude znát u všech možných léků jejich vhodnost při kojení a přístuo do databáze není veřejný 😉 ani laktační poradkyně z hlavy většinou nevěděla.