icon

Rady pro začínající maminku a Kubíčka 🙂

bibikulda
15. bře 2017

Holky, ženy, milé paní, snad budeme pochopeni a vy poradíte nám, jelikož s péčí o dítko stále ještě začínám. 🙂 Před měsícem a jedním dnem se nám narodil syn Kubíček. Je zdravý, od odchodu z porodnice máme nahoře minimálně 700 g, kojím, malý sosá vždy, když si řekne, přes den brečí jen když má hlad nebo má plnou plínku nebo ho trápí prdíky a v noci už mi spinkal i 6 hodin vtahu. Naše MUDr. říká, že mám místo mlíčka smetánku 🙂 Vůbec nevím, kdy začít s nějakým rozvojem dítka, kdy ho dávat na bříško, na jak dlouho ho v té poloze nechávat, kdy mu ukazovat hračky a které jsou ze začátku nejlepší - se zvukem?!, bez?!, chrastítka?!, kousátka?!. Zkušené maminky, poradíte nám, odpovíte nám??? 🙂 ...nechci pročítat všechny témata tady a číst spoustu věcí kolem, chci info od vás, které už toto období máte za sebou nebo které je právě prožíváte 🙂

verusky
15. bře 2017

ahojky, na brisko davat hned po narozeni... i vickrat za den (na chvili, co vydrzi), hracky muzou jeste treba par tydnu pockat, ale dve, tri muzes zkouset, dite vidi jen kontrastni barvy, takze neco jednoducheho, ale vyraznejsiho... mluvit, hladit... vic at pridaji dalsi maminky... ja ve dvou mesicich u treti dcery zacala i s knizkou 🙂 ono si kazde ditko rekne, co se mu nakonec libi a co mu nic nerika 🙂 uzivejte 🙂

verusky
15. bře 2017

hracky- chrastitka 🙂 pozdeji uz reaguje sluchem, takze zacnes chrastit z druhe strany a ono zacne otacet hlavicku... to vse je individualni a pozorujes... a vse ma logickou navaznost... za cas se bude snazit hracku "uchopit"... zaklady jsou psany take v brozurce, kterou jsi mozna dostala v porodnici- prvni rok zivota ditete 🙂

jipe
15. bře 2017

jj, na bříško od narození, párkrát za den na chvilku, podle toho, jak vydrží. U nás to byl boj, na břiše to nesnášel. Z hraček je pro začátek fajn něco barevného chrastícího, později je nejlepší to chrastítko spínací špendlík, jako jedno z mála se dá dobře chytit i tou mini ručkou a hrazdička s hračkami. Já tam pak věšela i hračky od Lamaze, ty měl moc rád dlouho, sem tam jsem to obměnila.

listopadka1
15. bře 2017

já malou dávala na bříško vždycky na chvilku při přebalování, dokud vydržela. Jinak úplně malý se jí líbily mobily, nejlíp ne moc přeplácaný, jen pár věcí v hodně kontrastních barvách, dobrý jsou jen papírový, co se snadno hýbou v průvanu. Já jí udělala takový ty origami jeřáby z barevných papírů, jen na bavlnkách, hezky se třepotali a malá na to ráda koukala. Pak když už mávala ručkama tak jsem jí spouštěla chrastítko na šňůrce kousek nad tělo, takže do něj žďuchala ručkama a to se jí moc líbilo. Nejlepší je ho pozorovat a uvidíš, co ho zrovna teď zajímá, co už zvládne, na co nejlíp reaguje.

bibikulda
autor
15. bře 2017

Kočky,mockrát díky všem za Vaše reakce 🙂 Zítra si to v klídku ještě jednou přečtu a už něco taky zkusíme 🙂 Pokud vás napadnou další rady,klidně mi je sem hoďte 🙂

konidana
15. bře 2017

Já na hrazdičku věšela běžné předměty, která jsem našla doma např.velké kroužky na klíče, plastový talířek z lyžařské hůlky, velký knoflík na provázku, ... :D a na stranu do postýlky na koukání plastové leporelo s výrazně barevnými obrázky zvířat.

listopadka1
15. bře 2017

Jo, u nás taky mnohem víc táhly obyčejný věci než hračky. A teď už na hračky kašle úplně a nejradši si hraje s různejma odpadkama (teď je jí 8 měsíců). V posledních dnech nejvíc vedou prázdný láhve od piva, kartáč, tuba s krémem a nabíjecí kabel k notebooku.

bibikulda
autor
16. bře 2017

Žádnou hrazdičku doma ještě nemám, tak se po nějaké juknu po bazárkách 🙂 Nad postýlkou máme kolotoč s plyšovejma hračkama, který mu ale nepouštíme, ani mu ho zatím nijak "nenutíme" a myslím, že ten ho moc nebere 🙂 Možná začne, uvidíme 🙂 Mám se při koupi hrazdičky na něco zaměřit???

jipe
16. bře 2017

@bibikulda kolotoč malého později štval, že nedošáhl na hračky, tak jsem pouštěla jen hudbu. U hrazdičky koukat leda na stabilitu, hračky tam můžeš věšet i jiné než original

jitka_zowie
16. bře 2017

Mrňouskům se obecně líbí kontrastní předměty, jak už tu bylo řečeno, Jsou určité teorie, že miminko do určitého věku vidí černobíle....nevim, jak moc je to podložené, každopadně hračky, které mají nějaké černobíle nebo hnědobíle fleky, pruhy nebo tak něco, se jim dost líbí. Nášeho malého třeba hodně zajímala hnědobíla tapeta, co jsme měli v obýváku. A doporučuju tu hračku dávat jen jednu, pak třeba vyměnit. Protože když jich má kolem sebe (nebo nad sebou a hrazdičce) několik, může se tzv. přesytit smyslama.
Jinak Vám gratuluju, že máte tak pohodové dítko, to je pak radost. 🙂