Spánek kojeného dítěte, vstávám v noci 7-12x
Prosím o radu, už jsem zoufala maminka🙂 každou noc k malé vstávám tak 7- 12krat. A to pouze 3 kojím. Malé je 8 měsíců. Jediné co mě napadá, se uplně odstěhovat z pokoje a uspávat bude manžel, je závislá na kojení. Nemá dudlíka, toho odmítá. Máte někdo také takovou zkušenost? jak jste to řešily? moc děkuji za odpovědi.
Ale to uz bychom se tu dostali do diskuse mezi dvema skupinami rodicu, jednech praktikujici kontaktni rodicovstvi a druhe cvicitelu deti. Tazatelce doporucuji jen tak pro zajimavost precist knihu Koncept kontinua a vsem pohodove deti....
@x_kaatja chápu, ale nejde ani tak o to, že člověk musí vstávat. Jako o to, že přikrmované miminko, které přes den pěkně baští, krmíte ještě na noc. Nejde vůbec o blízkost, já mám své miminko hned vedle sebe každou celou noc. Ví, že tam jsem a když se vzbudí, mluvím na něj. Jenom mi prostě nepřipadá správné (obzvlášť u desetikilového cvalíka, jako je v půl roce ten můj), abych mu dávala mléko ještě v noci. Navíc, když to tak bylo, přes den baštil o to hůř. Je to můj postoj, nikomu ho nevnucuji, nehlásám ho jako lidovou moudrost a nepřipadám si ani jako cvičitelka dětí, což je názor, který mi připadá trošku jako klišé, obdobně jako názor, že nám industriální společnost něco nadiktovala.
Nečetla jsem příspěvky přede mnou....nemám čas, jen napíšu svou zkušenost. 3 dítko a poprvé jsem kojila. Nejdříve týden po 3 hodinách přes kloboucky. Potom se intervali snižovali. Kolem 2 měsíce přes den kdykoli si řekla...často a v noci co půl hodiny. Vydržela jsem tento fičák 6 měsíců. Potom jsem přešla na UM. A spalo se lépe...3-4 hodiny v kuse...lázně. Teď máme 16 měsíců....v noci jí občas...pouze v případě, že odmítá jíst přes den. Zatím zvládla prospat v kuse asi 6 nocí. Vzhledem k tomu, že k nejstaršímu jsem v vstávala 2,5 roku....možná mě ještě čekají dlouhé noci. Neumim nechat děti plakat a nikdy bych to neudělala. Mé kamarádky takhle " naučily " děti spát. Já hold nemám mateřskou " dovolenou", ale......ať si každý dělá co chce🙋. Vždycky říkám VYDRŽAŤ!!!!!!
Ahoj holky, tak jsme byli u doktorky, a mala nepřibírá naopak má o 300g méně, takže se budí opravdu hladem, a je hladová, vážila jsem jí před a po kojení a veme si 60-70 víc ne. Musím přikrmovat, jenže jak? jak naučit kojící dítě na flašku či pítko?Umí totiž z pítka. Vypije 50 ( s mojí pomocí)a už to nechce:-/ chutná jí sunar, ale to je celé. Jsem zoufala, mate nějaké rady?
@katkahavu Neodstavuj, proboha proč? Píšeš že vám dalo spoustu práce se rozkojit. Vezmi si mrně do postele a koj dle potřeby, v noci je to pro tvorbu mléka nejdůležitější. Mám dvě dcery (5l, 29m) první jsem nekojila, nešlo to v noci se budila, hlady samozřejmě a já dala na rady(i pediatry) přikládat po třech hodinách a aby jsme se "vyspaly" dávala jsem UM, kojení šlo samozřejmě do kelu. Druhou dceru jsem měla od narození u prsa co hodinu-hodinu a půl, prostě pořád, v noci jsem se okolí ní jen točila(vyspaná jsem byla do růžova, rozhodně líp jak s první které jsem 2x-3x za noc musela vstát a dělat Nutrilon 😖 ) , to trvalo do 5 měsíců, pak se to ustálilo, prsa jsem neměla tak nalitá zvykla si na odběr, Z. chtěla po 2-3 hodinách. Kojení je prostě častější než dávání UM. V noci se sice budila pořád, dle období bo dětem se to neustále mění, bolí je bříško, rostou zuby a kojení není jen potrava, ale tím že jsem nemusela vstávat mě to nijak nevadilo, prso vystrčíš i v polospánku. Kdybych pro své zdravotní potížš nemusela v 18m věku dítka přestat kojím do ted.
@terezas4 ahoj, bohuzel mi nepribira, a to kojim za noc 6 krat, co mam delat? Pres den davam hrozny porce, i mlecny, ale bohuzel nema to mliko, a me to unavuje v noci ji nosit, ona neusnecpo kojeni, furt se budi. Furt chce cucat. Ja kojila co 2 hodiny, porad proto jsme se rozkojily atd..ale uz je velika v 10 mesicich takhle spat to nejde, ona sama je vyrizena.
@katkahavu A jsi si jista, ze ji davas bradavku dost ''dozadu'' do pusinky a ze opravdu pije? Ja teda jeste dite nemam, ale porodni asistentka mi rikala, ze je potreba dat bradavku opravdu dozadu do pusy, ze jinak ji akorat bude cumlat ale nenapije se poradne.
@katkahavu promin jestli jsi to zminovala, ale příkrmy dáváš ne, je jí 8m v tuhle dobu přichází růstový spurt kdy dítko rychle vyroste, má velkou spotřebu potravy, je furt hladové ale nepřibírá....to by měla pediatra vědět a upozornit tě na to, radila bych vydržet a poradit se s laktační poradkyní

@x_kaatja Máte pravdu, existují spánkové cykly, při kterých se v průběhu noci budíme. Souvisí to s jednotlivými spánkovými fázemi. Nikdo nevydrží spát v kuse osm hodin, v průběhu noci se vzbudíme, přetočíme a usneme. Ale zkuste tohle praktikovat měsíce v kuse: usněte, za hodinu až dvě vstaňte a jděte se napít mléka, nebo si dát malou svačinku. Takhle to provozujte celou noc. Možná se mýlím, ale asi nebudete ráno odpočatá jako rybička... 🙂 Ale je to každého názor, rozhodnutí a svobodná volba.