icon

Spaní dítěte s rodiči v posteli

nikolka2017
14. čer 2018

Ahoj holky speji vaši děti svama v posteli? Popřípadě co si o tom myslíte?

garalela
21. čer 2018

@mimiveru taky nechci odstehovat partnera, uz proto nemuzu byt pohodlna,kdyz vetsinu noci hlidam,aby tatinek nezalehl

bayt
21. čer 2018

@alcar No tak to nevím....mně přijde, že jste nikdy nešátkovala. Prcek zezačátku spinkal přes den jen v šátku, no a je pravda, že ho taky uklidnil. Ale tak já ho tam dávala ne abych měla pokoj, ale protože mi ho bylo líto a chtěla jsem ho právě uklidnit. Takto malé dítě těžko zabavíte hrou, chce v podstatě převážně jen mámu, prso a klídek.

Co je prcek starší, tak je nosítko pouze nástroj na poponášení venku a teda taky si v něm ještě rád pospí, ale usne jen venku. Venku ho to baví, kouká, šahá na věci okolo atd. Když už nechce, umí to dát najevo, takže mu teda plánuju přestávky, aby si mohl trdlákovat na zemi. Doma mi v něm nevydrží, natož abych s ním doma stála a jakože u toho vařila na jednom místě. Úklid s tím taky nejde.

Ale asi každý mimčo to bude mít jinak.

pavlina212
21. čer 2018

No jo, pro někoho může být pohodlnost a lenost něco, za co by se měl člověk stydět. Pro někoho to může být odvaha převzít zodpovědnost. Tady se můžeme inspirovat u chlapů, ti mají toto téma mnohem lépe zvládnuté (bez ironie).
Podle mě nemá matka zapomenout pečovat o sebe, o svůj spánek, o své duševní zdraví, protože pokud se tohle zanedbá, trpí celá rodina, děti především. A všechny to děláme - pro některou je tím klíčem společné spaní, pro jinou oddělené. Cíl je stejný, udělat si to tak, jak to vyhovuje právě nám.

dominikaromanova
21. čer 2018

@sell1, zajímalo by mě, jak často kojis nebo kojila v noci? Tak o pohodlnost se to dá říct i z te druhé stránky, ze. Vždy záleží na úhlu pohledu. 😉 Ono to spaní v jedné posteli má i své výhody stejně jako nevýhody. Výhodou třeba je i to, ze i v noci vím, kdy se malemu chce curat. Tak ho nemusím nechat kroutit a vrtet tak dlouho než už to nevydrží a pocura se do pleny. Ale to už je diskuse úplně někde jinde. Jak jsem již několikrát psala, je to věc každé maminky, ať si každý dela co chce a co vyhovuje potřebám ditete, protože každé dite je jiné.

sell1
21. čer 2018

@dominikaromanova ze zacatku každou hodinu, teď někdy čtyřikrát za noc a někdy jednou dvakrát, záleží na hladu, žízni, zoubkach a brisku. Ale spime celkem 12 - 13 hodin za noc.
Jak to myslíte s tím, ze se chce malému curat, ze to poznáte a nenechate ho kroutit dokud se nepocura do pleny? 🤔 jak mate staré ditko? A není plena prave od toho, aby se do ni curalo?

dominikaromanova
21. čer 2018

@alcar, píšeš o něčem o čem víš velké kulové. Ano, šátek má výhodu v tom, ze mas volné ruce, ale většinou je stejně používáš na hlazeni a mazleni miminka, aby dílo. Zajímalo by mě, jak zabavis třeba měsíční miminko, které opravdu neudrží pozornost na hračky. Když chceš uklízet nebo vařit musíš si dat dite na zadá, je jedno zda v šátku nebo nositku, protože s mimcem na břichu toho moc neudelas. V 90% dite u matky na zádech nespí, ale divá se co dela. A ano všeho moc škodí, i dite se potřebuje protáhnout a nemůže být navázané 24/7. A ještě jeden poznatek, když Ti mimco v šátku usne, protože spousta maminek ho používá prave na upsání, dite se dá pak krásné odložit do postýlky, na postel, kolébky, proste tak kde ho máma chce mít. 😉

dominikaromanova
21. čer 2018

@sell1, maly má 5 měsíců, pleny samozřejmě doma mám, ale používám minimálně, na noc, kdyby se mi curani nepodařilo odchytit, do auta, protože tam to fakt neovlivním, když řídím, občas ven, když bylo chladno. Stačí sledovat signály ditete (tzv. BKM). To jen tak pro zajímavost, doufám, ze z toho zase nevznikne diskuse o třech různých táborech (plenky jednorázové, plenky látkové a bezplenkovka). 😁 Vše i toto má své výhody a nevýhody.

ttm
Autor odpověď smazal
dominikaromanova
21. čer 2018

@alcar, mělo tam být, aby lépe uslo.

jaya
21. čer 2018

@sell1 Ja nevim,proc ses toho tak chytla. Uz drive jsem psala, ze kdyz je s tim dite ok, tak to asi potrebuje. Vetsinou samostatne spani jde ruku v ruce s tim, ze to dite musis naucit = nechat vyrvat. Rikas, ze tak to u tebe nebylo, tak nechapu, proc se furt toho tolik chytas. Mne jenom osobne prislo hrozne, jak si psala, ze maly v noci brecel u tebe, ze chtel byt ve sve postylce. To mi prijde smutne. Kdyz rodice jsou nahrazeny predmety a dite si k nim vytvari citove vazby. Jak to asi dela na dovolene, kde tu svou postylku nema?

A pak psala jedna pani, ze spani s maminkou ma dcerka za odmenu. To jako vazne? To mi fakt spadla brada. Mit matku za odmenu. Ano, s takovych deti opravdu vyrostou vyrovnani jedinci.

alcar
21. čer 2018

@dominikaromanova tak vim toho dost (mam tri deti, ze jo 😂) a ne kulove, ja dvojcata opravdu nenosila naraz, takze ano, zvladla jsem to udelat i v jejich (korigovanem) mesici i bez neustaleho noseni, kdyz jsem uklizela nebo delala neco jineho, tak byly deti v houpackach, na zemi ci v postylce. Jsou noseny minimalne. Ale v podstate jsi mi potvrdila neco, za co nektere tady odsuzuji. Je to kvuli pohodli a svym zpusobem i lenosti to udelat jinak. A je to tedy siditko...dite soupnu do satku a az usne, tak ho presoupnes do postylky...chudak, usne u matky a pak se probudi v posteli.

alcar
21. čer 2018

@bayt mas pravdu, nikdy jsem nesatkovala, protoze to nepovazuji za uplne zdrave...obzvlast v prvnich mesicich veku a v dalsich mesicich uz jsem dokazala uklidnit jinak. Nositko jen v pripade nouze.

alcar
21. čer 2018

@jaya zbytecne slovickaris a mas potrebu vsechno strasne rozpitvavat. Mne prijde, ze ty sama jsi strasne nevyrovnany jedinec, proto to tak hrozne odsuzujes a vyhrocujes.

jaya
21. čer 2018

@sell1 Jo a pohodlny to je. Vyhodis prso, spis dal. Jedna moje kamaradka byla desne vyrizena, nocni kojeni ji vycerpavalo - sla do jine mistnosti, nakojila, uspala, pak se snazila usnout dalsi hodinu a pretrhane tak spala jenom par hodin pres noc. A pritom stacilo tak malo, mit dite v posteli a vsichni by byli spokojeni. Jenze postel je preci jenom mamky a tatky... Takze takhle vyrizena prezivala rok,na pokraji zhrouceni. Pohodlnost? Ja ti nevim, spis snaha o zachovani dobreho dusevniho zdravi.

jaya
21. čer 2018

@alcar No, nevim, ja nejsem ta, kdo potrebuje kazdou noc lahev vina ;)

alcar
21. čer 2018

@jaya ne, ja potrebuju kazdy den aspon dve, za kazde dvojce jednu. 😂

dominikaromanova
21. čer 2018

@alcar taky mám tři děti, nejsi jediná. 😂 A psala jsem všeobecně, ne jen o sobě, ale mas pravdu, občas ho odlozim, protože potřebuji na toaletu, ale pak jdu za nim, nikdy se neprobudil sám. 😉

alcar
21. čer 2018

@jaya tak nekdo neumi kojit vleze, ze jo. Takze pro me byla pohodlnost vstanout, nakojit a jit zase v klidu spat.

alcar
21. čer 2018

@dominikaromanova aha, ty mas tri deti, stejne jako ja, ale ja vim kulove. 😂 Tak hlavne, jak si zajdes bez decka aspon na ten zachod...bravo...to musi byt strasna obet.

jaya
21. čer 2018

@alcar Dve lahve? Proto te to s teto diskuze trosku diskvalifikuje, spolecne spani muze provozovat jenom strizliva matka 😉 A Nespor btw je nejlepsi odbornik na problematiku zavislosti u nas. Ma mnoho knizek ke stazeni zdarma - doporucuju.
http://www.drnespor.eu/knizkycz.html

alcar
21. čer 2018

@jaya Nespor je dobry magor, sorry. 😂 A ne, fakt netouzim a nikdy jsem netouzila po spolecnem spani. Btw, taky by sis mela obcas cucnout, byla bys vyrovnanejsi. Asi zavidis, kdyz to porad resis, ne? 😂

jaya
21. čer 2018

@alcar Nene, jenom máme toho alkoholika v rodině, tak proto to řeším. A ty bys měla taky 😉 Než bude pozdě.

alcar
21. čer 2018

@jaya my zadneho alkoholika v rodine nemeli a nemame. A ja taky nejsem alkoholik. 😂 Ale je mi te lito, evidentne to na tobe zanechalo osklive nasledky.

jaya
21. čer 2018

@alcar Na mně ne, ale na těch, kdo s nim žili jo. A sorry, ale lemtat víno každý den je proste alkoholismus. Neříkám sklenička, ale láhev, či dvě??? Matka od tři děti? Ufff

alcar
21. čer 2018

@jaya jo a dneska budu zase. 😂😂😂 A asi rovnou tri.

letadylkokane
21. čer 2018

Starsi dcera mela postylku u nas v loznici, spala v ni od narozeni. Do postele jsem ji moc brat nemohla, meli jsme ji ve dvou metrech na patre. Nelajsla jsem si to. Vedle postylky byla prirazena valenda, kde jsme se pres den mazlili a na noc kazdy do sveho. Cekala jsem na valende, dokud neusnula, hladila jsem pres sprusle, cetla a bylo. Fungovalo to bez revu uplne od miminka. V jejim roce jsme se prestehovali, tak mela pak postylku uz vedle nasi velke postele v loznici. Ted uz jsou ji dva, ma svuj pokojik, v nem postylku s oveckama, ktere miluje a spi tam s tatou (ten tam ma svou postel, obcas si ji k sobe vezme, respektive ji necha, kdyz k nemu vleze. Ale dela to malokdy, chce byt s oveckama). Mame dvoumesicni mimi, ktere spi stridave ted ve sve postylce u nas v loznici (jako driv starsi) a stridave se mnou na letisti v zavinovacce. Beru si ji k sobe, kdyz nemuze v noci zabrat po kojeni.
Ani jedno dite mi nerve a nevyvadi, kdyz ma byt ve svem. Starsi dcera spi od tri mesicu celou noc bez buzeni (nebudila jsem ani na kojeni), mladsi uz se taky nocni interval prodlouzil na pet az sedm hodin, takze brani do postele v noci neni tak caste. Ale pres den je to jine, to mazlim v posteli o sto sest obe dve 🙂
Je to na kazdem rodici a diteti, co vyjovuje jednomu, nevyhovuje druhemu. Neodsuzuji ani jednu variantu. Jen nemam rada metodu vyrvavani. Ale pokud deti spi ve svem rady a bez breku, tak to povazuju za ideal.

bayt
21. čer 2018

@alcar Teda to už je totální OT, ale v čem je jako Nešpor magor? Já jsem u něj byla na stáži a moc si ho vážím...

dominikaromanova
21. čer 2018

@alcar, nic o mně nevíš, nechápu Tvé urážky. A víš co, mně to takto vyhovuje, jsem za to rada, opravdu si to užívám. Deti mamku nepotřebuji neustále, přijde období, kdy mě již maly potřebovat nebude, bude mít své kamarady, koníčky, studium. Mně pak zůstanou už jen ty vzpomínky na mazleni a společné chvíle. A moc dobre vím o čem mluvím. K tomu patří i to satkovani, nikdo Ti to nevnucuje, já používám šátek, Tys používala lehatko. Jen si myslím, ze bys mohla mít více úcty i k jiným metodám než je postylka, lehatko, kočárek atd.

ilonne
21. čer 2018

@dominikaromanova Prosim te jak funguje BKM v praxi? To pozorujes 24 hodin denne mimco? To bych nedala. A myslim to bez urazky. Ja teda poznam, ze Vasik tlaci, ale vetsinou to vsechno hned vylitne do pliny.

alcar
21. čer 2018

@dominikaromanova tak ja tu uctu k jinym metodam nevidim ani u tebe. Takze asi tak...

Strana