Strhnutí předkožky u 3letého syna. Jak o ni pečovat, když ho to bolí?

ada1989
8. říj 2019

Ahoj holky, prosím o radu. Včera jsem byla ze svým 3letým synem na urologii, syn měl část předožky přilepenou, následovalo strhnutí. Doporučení od lékaře, mazat a stahovat ráno a večer, pindíka má červeného a moc ho to boli, takže mu ho teď nemůžu pořádně stáhnout a namazat, snažím se co to jen jde, ale je to boj strašný křik. Neznáte holky nějaký fígl jak bych mu mohla pomoct?

neomenia
8. říj 2019

Zkus koupele ( jen pindika, ne sedaci) v hermanku nebo v repiku, plus nurofen plus jak rikali na uro.

denca033
8. říj 2019

@ada1989 nestahovat násilím jen co to jde. Namazat bepanthenem nebo imazolem a Nurofen na bolest.

korneliusa
8. říj 2019

@ada1989 Jasně kur.a, že ho to bolí 😡!

martiniquest
8. říj 2019

To si delas srandu?!!!!!!🤬🤬🤬🤬🤬 Doktora bych za tohle poskozujici zavhazeni zazalovala, pokud te neinformoval predem!!!!!! Chudak chlapecek. Doufej, ze z toho nebude mit nasledky 🥺
Ale abych i neco poradila, i kdyz s takovou veci zkusenost nemam (syn ma 3r a zdaleka nepretahne a je to v poradku), na ruzne problemy v oblasti genitalu u obou pohlavi je bylinna masticka Intimiss od Karla Hadka. Je protizanetliva a hojiva.

lilian2111
8. říj 2019

Synovi museli dělat totéž, bohužel začínal mít pindíka červeného a muselo se to řešit. Samotné stržení snad ani nepostřehl, pro dámy výše a zahojilo se to krásně a strašně rychle.
My jsme koupali v hermanku, vždy v té vodě, jak kůže jakoby povolila tak pomalu stahovat.. opatrně, ale v té vodě opravdu neuciti 🙂 no, za dva tři dny jsme měli zahojeno a přetahování nebyl žádný problém. Do dneska je s tím klid 😊

korneliusa
8. říj 2019

@lilian2111 To se ale řeší jinak.

lu_ta
8. říj 2019

Zkus pinďamast

lilian2111
8. říj 2019

@korneliusa No, u nás je to skoro 10 let zpátky, tak by mě zajímalo jak jinak? 🙂 syn o tom ani nevěděl, takže počítám že to nebolelo, určitě ne nijak silene.
Dostali jsme mast na změkčení a nepomohla, pak tam začalo něco zlobit a muselo se to hold resit. Nechci si představovat problémy kdyby jsme to nechali jak to bylo 🙂

evka2011
9. říj 2019

@ada1989 Nás poslala dětská doktorka na urologii v pěti letech - nebyl žádný hygienický problém, jen že je předkožka zúžená a nedá se přetáhnout . Doktor ho prohlédnul, pak ho bez varování zakleknul a předkožku násilím přetáhl, až se udělaly po obvodu tři praskliny do krve... Chudák kluk šokem skoro ani nezabrečel, zato já měla co dělat... Pak předepsal kortikoidovou mast a kontrolu za čtvrt roku s tím, že když se to nezlepší, půjde pod kudlu. Doma zbytek dne pláč bolestí, týden jsem na něj nesměla sáhnout. Pak jsme zkoušeli namáčet ve vaně, mazat a přetahovat, ale bez úspěchu. Podotýkám, že stále bez zdravotních problémů, i ty praskliny se naštěstí zahojily a nejsou vidět.
Samozřejmě jsme na kontrolu nešli. Klukovi je teď 7, zúžená předkožka mu v ničem nevadí, takže naprosto zbytečná dost hrozná zkušenost. I já bych doporučovala, pokud je vše v pořádku, nechat věci volný průběh a řešit to teprve až by měl nějaký problém.

korneliusa
9. říj 2019

@lilian2111 Něco zlobit? Těžko odpovědět, když ani nevíte, co měl syn za "problém".

pavla555
9. říj 2019

@korneliusa tak asi se Ti tady @lilian2111 nechce rozepisovat...aspon ja to tak pochopila!

korneliusa
9. říj 2019

@pavla555 Jasný, chápu. Pak ale ať se neptá.

lilian2111
10. říj 2019

@korneliusa A já se stejně ptám, jak jinak resit než strhnutím předložky, když je nějaký problém. Nemusíš vědět jaký, proste nějaký 🙂 počínající zánět apod, nebo jakýkoli. Jak to teda resit když se pod tu kuzi logicky nedostaneš.

korneliusa
10. říj 2019

@lilian2111 Na různé problémy jsou různá řešení. Násilné strhnutí předkožky je vždy špatně. Zrovna konkrétně ten počínající zánět je prkotina, kterou lze pořešit bylinkami. Syn měl už dvakrát, nikdy to nepřišlo do fáze, kdy by ho to bolelo. Do dvou dnů bylo po všem.

kijonkova.k
10. říj 2019

Synovi bude 9,asi ve 4 letech mu dětský chirurg taky násílím přetáhl,mazala jsem framykoinem,zahojilo se,ale kdybych to věděla předem,nedovolila bych to.Přetáhnou mu teď jde,ale celý žalud není vidět,předkožka je na asi 1 polovině pevně přilepená.Na jaře jsem byla na urologii,urolog pochválil,dal kortikoidovou mast a řekl,že je to takhle v pořádku.Někdy že se to povede až při první opravdové erekci🙂Syn pak doma vykládal,že teda počkáme na tu erekci,aniž by věděl,na co vlastně budeme čekat.Doufám,že u toho nebudu😅

lilian2111
10. říj 2019

@korneliusa no to jsem samozřejmě vše zkousela, než k tomu stržení došlo 🙂 a jak myslíte, že to dopadne u těch, co jim to stáhnout nejde? Že se udělá kouzlo a najednou to půjde? Určitě ne. Upřímně nechápu ten novodobý trend že se nemají už od mininek přetahovat, je to místo které potřebuje taky 100% hygienu a proč to zbytečně nechat zajít právě k tomu stržení? Babičky, maminky stahovali od narození, umyvaly, žádný problém nebyl. No, každý jak uzná za vhodné. Já jsem ráda že to máme za sebou a té doby máme klid.

korneliusa
10. říj 2019

@lilian2111 To nedává smysl, že jsteuž "vše" zkoušela, když píšete počínající zánět. Očividně tomu moc nerozumíte, když píšete to, co píšete. Pokud je předkožka přilepená, tak opláchnutí penisu čistou vodou je nejlepší hygiena. Proto je ta předkožka taky přilepená. Aby sloužila jako ochrana.

lilian2111
10. říj 2019

@korneliusa Já tomu rozumím dost. Zjistovala jsem si dostatek informací než jsem k tomuto přistoupila.
Ano, a ona jistě přilepená předkožka bude chlapeckum v budoucnu užitečná 🙂 stejně k tomu stržení dojde 😂🤷🏻‍♀️ Jen to oddalujete a pokud někdo nepretahuje a nechá cíleně přirůst ji, ikdyz to jde, tak nechápu už vůbec tu logiku toho.

lilian2111
10. říj 2019

@korneliusa mimochodem, problémy s mocenim, nebo záněty předložky nejsou nic výjimečnýho, chce jen trochu informovat 🙂 pak resit obrizky atd,.. no je to na vás, já pokud to je možný vidím přetahování v základu hygieny.

astyna88
22. říj 2019

Je to muceni deti. Memu manzelovi to udelali kdysi taky, jeste si to zive pamatuje, ma tam jizvu a hlavne se to lepi porad zpet,takze se to musi trhat opakovane. A tito kluci pak mivaji i sexualni potize s erekci,bohuzel. Nechapu,ze to jeste nekdo dela.

astyna88
22. říj 2019

@lilian2111

Jenze ono je slepena ta predkozka z nejakeho duvodu, uvolnuje se sama do peti let,obvykle. Ja mam mladsiho syna po operaci orchedopexe, urolog je uz nas domaci pritel, na syna koukalo dost urologu, nacetla jsem toho taky dost. Strhavani a pretahovani s citem, co to jde a samo, nikdy nic nasilim.

lilian2111
22. říj 2019

@astyna88 To měl přítel asi zrovna smůlu. Syn to má v pohodě, nic se zpět nelepí a žádné obtíže taky nemá. Hold nemůžeš vše porovnávat z jedné zkušenosti.

astyna88
22. říj 2019

@lilian2111

Ja to nemam z jedne, ale od vice urologu, manzel mlcel,pak mi to rekl doma. Bohuzel v puberte se to chca nechca projevi.

lilian2111
22. říj 2019

@astyna88 Já myslím že ne 🙂 on to zase tolik srostlé neměl, aby tam měl nějaké jizvy atd.
Já mám zase od několika maminek co na strhnutí byly s prcky jen pozitivní reakce 🤷🏻‍♀️ Bez zánětů, žádné problémy s močením od té doby.
Asi se na tom neshodneme, proto by jsem tohle dohadování dokola utnula, já vím že jsem udělala dobře i ostatní co to takhle řešili, než stále resit bolestivé záněty apod. A vy si řešte klidně obřízku až v pubertě 🙆🏻‍♀️

cikitkapb
23. říj 2019

@lilian2111 A proč to řešit obřízkou? Předkožka se sama uvolňuje klidně až do puberty, ale to by rodiče nesměli klukům zakazovat hrát si s pindíkem...

gin124
21. lis 2019

@lilian2111 Nedělaly to tak, to je velký omyl, je mi skoro šedesát ale když jsem byl teenager, tak si moc dobře pamatuji, že tam v tehdejším Mladém světě v jednom článku psali: "TA KŮŽIČKA SE U MALÝCH CHLAPEČKŮ NEPŘETAHUJE." Naopak to násilné přetahování je naprosto škodlivé, protože to může napáchat na dítěti jak psychické, tak fyzické škody.

lilian2111
21. lis 2019

@gin124 Já ale nepsala nic o tom že by se to tak mělo řešit u VŠECH chlapečků. Nám stahovat šla od narození sama, až když nešla, byl okamžitě problém, zánět, řešení a léčba, která bohužel nepomohla. Syn už nemohl ani močit bez bolesti a dovolím si říct, že se stržením přišla úleva. Tvrdím a tvrdit budu, že pokud to jde, nevidím důvod proč tak tu hygienu nedodržovat 🙂 a pokud přijde problém se zánětem předložky, je pro mě lepší řešení jedno strhnutí než několik dní, tydnů močení s bolestí a dlouhá léčba.

@cikitkapb Kdo zakazuje, ať zakazuje, já by jsem to nezakazovala, je to normalni vývoj 🙂
Jak jsem psala, pokud jde stahovat bez problémů přijde mi naprostý nemysl nechat ji srůst, i kdyby si ji měl chlapeček občas pretahnout sám, nebo manžel (já osobně jsem to taky nedělala a nechala to na muži, pak na synovi) ale nechat to být a pak řešit že je to srpstlé úplně zbytečně a nebo záněty... nesmysl. Vždyť i u holčiček se hlídá aby pysky nepřirostly a když, tak se to řeší. Nechápu tohle, opravdu ne. Pro nedodržovat tu hygienu na 100% když je ta možnost.

gin124
21. lis 2019

@lilian2111 Ze zahraničí znám případy mužů, kteří to řešení zmrzačující amputací předkožky - obřízkou proklínají a zápolí kvůli tomu s nenávistnými pocity ke svým rodičům. Teď zrovna přišel na naše fórum postižených obřízkou (německé) jeden mladý dvaadvacetiletý Švýcar, který je momentálně na studijním pobytu v Anglii a zápolí kvůli tomu jak s fyzickými, tak psychickými problémy a s těžkými stavy nenávisti vůči rodičům? To chcete? Mně to tak připadá, že jste propadla stupidní cirkumfetišistické propagandě, který je český internet plný,
Jinak vidím, že jste na mě bleskově reagovala. Já tu dlouho nebyl a tak si to tu vše musím napřed přečíst.

lilian2111
21. lis 2019

@gin124 Omyl, proto píšu že je lepší pokud to JDE tak stahovat od malá, nebo strhnout když přijde nějaký problém než později řešit právě tu obřízku. To bych synovi v životě neudělala. Už z psychického důvodu jaký zminujete tak proto, že mi to přijde naprosto přes čáru. Právě proto jsem psala že je lepší dodržovat když to jde stahování než pak řešit právě tou obřízkou. Nedovedu si představit tohle synovi udělat.