Syn chce neustále chovat a nevydrží sám. Je to separační úzkost?
Ahoj, syn je starý 10 měsíců. Poslední týden je to ale až nesnesitelný. Doma se furt po mě sápe a chce nosit, opravdu furt. Jakmile vidí, že udělám dva kroky jinam už zamnou “běží”. Jít ke kuchyňské lince je šílený, nemůžu nic udělat, furt brečí když ho nevezmu. To samé když odejdu do jiné místnosti něco poklidit, hned začne řvát a musí mi u všeho asistovat. Sám si vydrží hrát tak 5 minut a pak mě zase hledá.
Takže furt chovám a už mě bolí záda, protože má brouček asi 11 kg..
Tak to je mazec, myslela jsem, že to trvá pár dnů… přijdu si jak ztahaná myš 🤦🏼♀️
A nositko nebo šátek by nepomohli? Váhu dítěte rozvolni a máš volné ruce. Ja jsem dceru hodne nosila v šátku a tohle období bylo takové slabé... prostě mě mela dost a cítila jistotu.
Syn 13 mesicu, taky hodne nosim 😁
Ano, syn tohle měl půl roku (ale syn je dost úzkostný stále). Buď jsme nosila v šátku/krosně (i doma v kuchyni s krosnou na zádech ... Jenže jsem neuměla šátek uvázat na záda a u smažení řízů nožičky v oleji fakt nechceš) a nebo co šlo, tak jsme si brala k němu na zem (většina krájení a příprav na té zemi pohodlně jde. ... Někomu v téhle fázi dost pomáhá i učící věž - dítě vidí, co děláš, je metr od tebe a "pomáhá" ... my neměli věž, a le prstě židli v kuchyni (stál na ní.. jestli spadl za ta léta třikrát, je to hodně. Ale většinou jsem stejně jistila tělem).
U nas u jednoho asi 6 dni, u druheho 8 mesicu (ale to byl a je trochu specialni exemplar a zacal uz kolem 4m). A ted treti, ten to ma uz par tydnu, ale nejak mirneji, nebo jeste ta prava separacka prijde... nicmene od narozeni odmita spat sam, takze se uzijeme az az. Nicmene toho teda skoro nenosim, protoze mam v haji zada, takze jen poponasim z mistnosti do mistnosti, nebo si i doleze sam. Za den nic moc neudelam, no. Ale po tom extrauzkostnym druhym jsem rada, ze neni hur.
@felis ano v nosítku nosím i v šátku.. ale jelikož v nosítku chodíme i ven na procházky protože nesnese kočár tak jsem úplně KO
@cilkat krájet nebo cokoliv dělat na zemi je nepředstavitelný… syn chce u všeho asistovat, vše co dělám, chce dělat taky. Asi budu muset pořídit tu učící věž, protože se v kuchyni jinak nehnu. A s tím nositkem jak pises, nejaké smažení nepřipadá v úvahu. Máchá se mi pomalu i v čaji
Tak máš špatný nosítko 🤷🏼♀️. Dceru jsem nosila i x-hodin v kuse. Když je šátek správně zavazany, tak se vaha rozloží a dospělého nic nebolí a není urvany jak borůvka. Tot moje zkušenost.

Jo, tohle je separacka. Zas to prejde, az se dite uklidni, ze existujes i kdyz te zrovna nedrzi za nohu. Jen ti nikdo nerekne jestli to prejde za par dni nebo za par mesicu.