icon

Syn nesnáší kočárek, je nespavec. Že v tom nejsem sama?

shine19
26. dub 2018

Ahoj,
Ani nevim kde poradne zacit, spis se potrebuju vypovidat.. Mam 9 mesicniho syna a je to antikoncepcni ditko. Od miminka nesnasi kočárek, myslela jsem si ze se to ve sportaku zmeni, ale bohužel, ne. Vetsinou tam vydrzi byt jakz takz v klidu hodku a pak rev a vztek a plac. Muzu vam rict ze je to docela stresujici jit po ulici s urvanym kocarkem, lidi koukaji, mne se nervozitou poti zada, jenze nekdy ven musim ze. Nositko mame a nepimaha, stejna situace jako v kocarku. Do toho je maly fakt nespavec, pres den da tak dvakrat slofika po max dvaceti minutach. Jinak se porad jen vzteka, mruci, neustale vyzaduje pozornost, sam se nezabavi a ja nevim kde mi hlava stoji. Stihat uklid a takoveho uvztekanka je mazec. Vzdycky kdyz jdu ven a koukam.na ty upravene maminky, tak si rikam jak to stihaj? Ja jsem rada ze si stihnu dat vlasy do culiku a najdu obleceni ze vcera. Mimochodem v noci tomu spánku taky moc neda. Porad se budi, nekdy i po dvou hodinach a ja uz citim jak mi dochazeji baterky a nervy.misto toho abych si vecer dala nohy na stul, tak litam doma a uklizim, peru, zehlim, varim atd. Reknete ze v tom nejsem sama, ze mate taky nektera takovy ditko...

Strana
z2
barumic
27. dub 2018

Nejsi v tom sama!!!!
Ja jsem typicka maminka, co chodi s kocarkem, ve kterem sedi hodny cistounk, modne obleceny chlapecek, ja nalicena, ucesana a upravena.
Ale ho.no!
Decko teplaky a body zapatlane od rozzuzlaneho rohliku, ktery ma i ve vlasech, ja vygrcany oblicej a vlasy zacuchane v gumicce. Ale na venkovni prochazky musime, pac autobusy jsou desne zajimave. Akorat po par minutach prestavaji bavit a nekdy je taky rev.
Ja mela extra krizi v maleho pul roce. Jsem byla nejsprostejsi matkou v kraji asi 😂. Proste toho bylo moc a odpocinek zadny.
Mozna uz to tu nekdo psal, ale zkus detskeho neurologa nebo fyzioterapeuta. Problem muze byt v treba klidne ve skriplem nervu. A tohle te u mimina vubec nenapadne, ze by to mohlo byt mozne.

karlajasmine
27. dub 2018

@shine19 Rekla bych, ze dle popisu normalni dite 🙂 Ja chodim zasadne s kocarkem i s nositkem a stridam podle toho, kde vydrzi.. pripadne ted v hezkem pocasi i s dekou, dam ho na deku, nebo si sednu na lavicku a dam si ho chvili na klin.. jestli vydrzi ve sportaku sedet hodinu tak je to krasny.. dej hodinku v nositku hodinku v kocarku a mas vylet na 2 hodiny.. A rekla bych, ze zadny dite nevydrzi doma samo, mruci vecne, je to normalni 🙂 Proste delej co zvladnes a na domacnost ted trosku kasli.. bude to lepsi, zkus si to uzivat co to jde, utece to a jeste budes vzpominat, jak to bylo krasny 🙂)

shine19
autor
27. dub 2018

Chtela bych vam vsem co jste prispely strasne moc podekovat! Je super, citit podporu a slyset ze je to vsude podobny a ne vsichni maji dokonaly ditka a perfektbi domacnost. Opravdu moc si vazim vsech co pridali svoji trosku do mlyna, rozhodne si od kazdeho vezmu kousek. Rekla bych ze se hned citim lepe. Jste skvele! 🙂

shine19
autor
27. dub 2018

@barumic jee tak to jsem rada ze ma jeste neldo krome nas upatlany ditko v kocarku 🙂

normalnimatka
27. dub 2018

@shine19 a mrkni do tý skupiny https://www.modrykonik.cz/group/7052/ jedna z nejužitečnějších komunit tady, zdá se mi🙂

shine19
autor
27. dub 2018

Jinak abych doplnila odpovedi na některé dotazy, stale kojim, sice bych uz chtela prestat jenze mi maly nechce pit z lahve, at jsem zkousela jakékoliv at v ni byla voda ci caje, proste se nenapije. Hlídání nemam, moje mama je nehlidaci ackoli sama je zena v domacnosti tak nna hlidani " nema cas" a tchyne by hlidala často jenže chodi do prace na dvanáctky takze ji moc času nezbyde. Casto si rikam ze to s malym proste nevzdam ale nekdy mam proste krize asi jako kazda z nas. A v okoli samo sebou maji vsichni hodne spaci deti a materstvi je pro ne to nejlepsi obdobi. Muzu vam uprimne rict ze jim proste zavidim, protoze já si materskou fakt neužívám...

shine19
autor
27. dub 2018

@normalnimatka moc dekuji urcite kouknu

pekuka1989
27. dub 2018

Zdravim...jakobych se vratila tak rok a pul zpatky v case...je to asi fakt normalni...vydrzte, tak strasne rychle to utece a pak uvidite jeden pokrok za druhym a za cas si vsimnete, ze vas ten vas dvouletak az tak nepotrebuje a zas je kousek casu vic pro sebe...🙂 My ukoncili kojeni +- v roce, do te doby vecer a pred spanim...idealni uspavaci metoda🙂🙂 vzdycky je to to nahoru dolu, jednou se nedari spani v kocarku pak zas neco jinyho...malej od miminka spaval 29min...co jsem to prestala resit (a pozdeji odstavila, spi celou noc🙂🙂 a a ty upraveny maminky?!! Ty jsem vzdala🙂 bud je to stoji spousty sil a my ostatni to jen nevidime, anebo maji fakt kliku a stihaji a maji genialne hodny deti🙂 a uklid pocka no boooze...ja zjistila az po navratu do prace ze manzel stejne nepozna, co jsem uklidila a co neee🙂🙂🙂:-P p.s.a jediny co jsem fakt na materske nesnasela bylo vymysleni co zas dnes varit🙂🙂🙂 hlavu vzhuru, berte silu z pozitivnich okamziku, bude jich a vic a vic🙂

karlajasmine
28. dub 2018

@shine19 Jeste neco - ty matky, ktere maji kldine spici deti, si to casto ''vyzerou'', az je to dite starsi 🙂..tak zkus nezavidet.. kamaradka mela ''dokonale'' spici dite a jako 3letak je to dablik..

luuciee83
28. dub 2018

Jasně, že v tom nejsi sama 😉 Takových nespavců, co máš i Ty, je 🙂 Můj syn nepotřeboval spát skoro vůbec - od půl roku 2x za den po max. 25 min. a spát chodil kolem osmé večer. V noci jsme až do jeho dvou let vstávali každé dvě hodiny, když nedostal sunar (později mléko) řval. I přesto všechno jsme těsně po jeho druhých narozeninách začali pracovat na sestřičce 😉 Do dneška je spíš nespavý - jde spát max. do půl 9 večer a ráno vstává pravidelně kolem půl 7. Koncem května mu bude už 11 a je to bezva kluk 😉 <3 takže neboj, on Ti všechnu Tvou péči jednou vrátí po svém! 🙂

garalela
30. dub 2018

@shine19 ahoj,jsem ráda,že jsem našla tvoje vlákno, mám 3 měsíčního chlapečka a taky je narocny. Nejhorší je když rodina a blízcí komentuji, že to neznají a že je něco spatne. Mne právě čeká ve středu cesta k doktorovi, nemám to úplně blízko,tak mám taky už teď stres z toho vyrvalu ve městě. Ven chodíme hodne,ale bydlíme docela na samotě,takže když jsem to zkoušela ó víkendu ve městě,bylo to peklo,taky jsem byla zpocena a hned mastný vlasy, zkusili jsme jít do restaurace a asi na dlouho nikdy více, společně do obchodu už jsme si pak netroufli,takže nákupy dělá partner.jinsk teda já dost zhubla takže myslím,že vypadám líp než kdykoliv předtím. Šminky jsem vyhodila měsíc po návratu z porodnice,lépe se mi utírá prach na pračce. Mimochodem nikdy by mne nenapadlo jakým luxusem pro mne někdy budou okamžiky ve sprše s voňavým sprchacem.

babanci
30. dub 2018

To si piš, že v tom nejsi sama. Pamatuju si to doteď a to moje děti už dávno "spinkají" ve svých postýlkách daleko ode mne. 😀 Už mají vlastní děti. Byl to kolotoč, říkala jsem tomu ...žrádlo, prádlo, protože kromě péče o tři děti se pořád jen vařilo a pralo a žehlilo a vysávalo. Jsem totiž maximalista a chtěla jsem je mít jako ze škatulky a taky byt uklizený a já jsem snad v životě nešla z domu neupravená. Tak jsem lítala od brzkého rána do pozdního večera. Nohu na stůl jsem si léta nedala. Ale přežila jsem. Dneska hlídám vnoučata 2 x v týdnu a víckrát ani náhodou.😀😀

Strana
z2