Tchýně vyšiluje, že kazím malému oči, když si pustím TV. Jaký máte názor?
Zdravím, zajímá mě názor ostatních maminek. Malý 8m se ráno kolem 4-5 budí trvá mu 1,5-2 neż zase zabere. Vzhledem k tomu, že se bojím aby se mi neskutálel z postele, když nedej bože na moment zavřu oči. Tak si takhle po ránu v obýváku na zemi dělám spací pelech pro mě a syna. Kde pak tedy znova spolu usínáme. Dnes jsem si ale dovolila si zapnout TV. Tchýně přiběhla, začala na mě vyšilovat, že takhle už mi spát nebude, že mu tím kazím oči, když se semnou na tu telku musí koukat. Podotýkám, że neuběhlo ani 30 min a kluk mi spí.
@kejt29
tak ja mam asi kliku,tohle jsem nezazila.mala spi krasne celou noc 🙂
@makovice88
ja mam pocit,ze je to stejny clovek,ktrery vcera zadal o pomoc matkou,kterou maji vystehovat a je tehotna.nevim proc,proste mam ten pocit.
@zelenaesmolda To jsem ani nezaznamenala..🤔 Rekla bych, ze je to spis ona, komu tady “jebe”. 😀
@lucifux
vy jste si brali uver na neco,co neni vubec vase?tak to ti preju hodne stesti,abys jednou neodesla s holym zadkem kdyz pravne vlastne nemas na nic narok
@knuffel
@zelenaesmolda, potřebovali jsme pro syna větší pokojíček, novou střechu. Třeba na to ještě dojde, že odsud půjdeme... Kdo ví...
@lucifux
proc jste novou strechu potrebovali vy?potrebovala ji snad tchyne kdyz je dum jeji...
@lucifux chodili jsme se synem prakticky od narozeni na ocni, od pul roka jsme meli oci stridave zalepovat a motivovat ke koukani, a normalne nam ocni rekla, at tomu miminu pustime video. Stejne tak rikala, ze ani malym miminkum neskodi foceni s bleskem atd.
Jina vec je, ze svetlo, ktere televize vyzaruje, napomaha rozkladu melatoninu v oku, cimz snizuje ospalost a zhorsuje kvalitu spanku.
@zelenaesmolda ale my bydlíme pod sedlovkou, tchýně bydlí v části baráku, která je stavěná do kostky... Bydlíme v podkroví.
@zelenaesmolda kluk mi taky neflamoval, ale holka jo, vetsinou to tak je. I dr mi to ted pripomnela, ze cca za dva mesice 😂
@lucifux
to je snad jedno v ktere casti domu kdo bydli-pravne je barak tchyne,je to jeji nemovitost a jeji zodpovednost.brat si milion uver na neco co neni moje je fakt sila.manzel na tom neprodela ale kdyz se s tebou rozvede tak ty budes splacet uver ale bydlet nebudes mit kde.
@kejt29
diky bohu,ze mala neni flamovac po otci,snad ji to vydrzi :D
Já mám nějak zafixováno, že malé děti nemají na obrazovku koukat vůbec, není to prý dobré na psychiku, ty děti pak nemusí odlišit co je realita a co je jen na obrazovce. Ale půlhodina je asi v pohodě, to zásadní vliv mít nebude, i když my to teda dodržujeme striktně, žádné obrazovky. Nicméně i kdybyste se s malým dívali třeba i několik hodin denně na televizi, tak tchýni do toho nic není, maximálně se jí to může nelíbit, ale to je tak všechno, je to čistě vaše věc, jakožto rodičů. Pochopila bych i, kdyby si o tom chtěla v klidu promluvit a říct svůj názor, to může. Ale jako naběhnout na vás, ještě k tomu v 5 ráno? To tam nemáte nějaké soukromí? Chtělo by to vymezit hranice, nemá u vás co dělat v 5 ráno, ideálně se zamykat nebo prostě stanovit, že jen tak k vám takhle vběhnout nemůže...
Holky, věřte mi, že jakékoliv obrazovky nejsou vhodné pro malé děti. Ono ani pro dospělého to není žádný šlágr. Kdo se o to trochu zajímá, raději pro děti vymyslí jinou zábavu, než celodenní aktivitu u telefonu/tabletu/počítače/televize. Všechno to vysílá modré světlo a to ovlivňuje hormony v mozku. Ono je to trochu složitější a kdo rád čte, může si přečíst knihu Proč spíme? Minimálně hodinu před spaním (ale to je fakt minimum) bych to dětem v žádném případe nedopřávala.
Chápejte, my ještě nevíme, jaký přesný vliv to na děti bude v budoucnu mít. Když jsme byly dětmi my, sotva jsme se koukaly celé dny na telku, do telefonu a do tabletu už vůbec. Teď jsme dospělí a mozek už máme vyvinutý. No, jak už jsem psala, je to komplikovanější téma a propojené v mnoha faktech. Je to na každém z nás. Ale pokud nechcete, aby dětem zakrněl mozek a neměly v budoucnu nějaké zdravotní potíže, omezte tyto aktivity fakt na minimum 😉.
@lucifux můj komentář viz výše k té telce a druhá věc je ta nevyžádaná rada od tvé tchýně. Zkus se nad to povznést. Pokud ti nedělá dusno pravidelně, hodila bych to za hlavu. Je to její problém, tebe to přeci netrápí..
Podle mě miminku televize škodí ale je to jen můj názor

Kolem 8m jsou “nocni mejdany” bezne. Tv mu oci nezkazi, ale opravdu je lepsi nicim nesvitit a naucit, ze v noci se spi. A klic do zamku 😂