icon

Ublinkávání nebo blinkání. Jak to poznám?

svatonovadenisa
3. srp 2021

Jak poznám zda dvouměsíční dcera jen ublinkava nebo blinka. Skoro po každém jídle mi blinka už takové to stažené mléko a přijde mi že hodně. Jak tomu případně zamezit.

tereza4244
3. srp 2021

@svatonovadenisa to záleží na tom, jestli se neprejida. Kdyby blinkala, tak zvrací i jindy než těsně po jídle. Pokud se přecpe a pak ji dáš odrihnout a ona se pozvraci , tak je to normální. Taky si musíš dávat pozor, aby si ji při chování netlacila na bříško. Moje Malá na to byla hodně citlivá.

alice180
8. srp 2021

@svatonovadenisa Taky nám ublinkava. Máme vyvýšenou postýlku atd. Po kojení jí dávám odkrknout v poloze kdy jakoby sedí na noze a držím a fixují rukou hlavičku, zádíčka rovná. Práv v klasické poloze na rameno jsem ji tlačila na bříško. Pak ještě pochovám a pak pokládám. Zkoušeli jsme nutriton před kojením i kapky gastrotuss ale bolelo jinz toho bříšku. Nyní jsou ji tři měsíce a dva týdny a ublinkava jen obcas. Pokud přibírá, má nacurano nakakano zřejmě je to klasika nevyvinutá záklopka. Kdyby byl problém v zažívání neprošlo by to az dolů 🙂. Takže zvýšená poloha, zkusit třeba ten nutriton nebo gastrotuss. A trpělivost s neustálým pranim a prevlikanim.