Zábrana před krb, kovová. Nebude od krbu horká?

lendych
7. říj 2008

Chceme pořídit zábranu před krb, prodávájí takovou kovovou, mám strach jestli to nebude od krbu horký? máte zkušensoti??

maart
7. říj 2008

Dobra otazka 🙂 ....mam 9-ti mesicni aktivistku, ted je jeji nejvetsi zabava mlatit do toho skla od krbove vlozky, moc se ji to libi...Zadnou zabranu nemam, chystam se, ze ji to pekne vsechno vysvetlim, az budeme v krbu topit, ona to pochopi, nebude tam chodit a nespali se 😀 😅 .....myslite, ze to tak bude fungovat?

amina
7. říj 2008

maart, u nás to na domluvu zafungovalo.
Už si moc nevzpomínám, jak to bylo minulý rok, ale to Pepíno jen lezl a kolem krbu jsme ho naučilli házet pěkný oblouček.
A letos je to už úplně v pohodě, při zapalování vždy upozorníme, jak moc to pálí, že krbík musí obcházet daleko. A zatím ok. Podobně reaguje i na rozpálenou troubu. Ale je fakt, že jsme vždy někdo v místnosti, nedovolíme si se příliš vzdálit.
On je tedy celkově dost opatrný a tváří se rozumně, tak snad to takhle bude fungovat a nikdy nebudu chtít ohýnek blíže zkoumat.
Měla jsem z toho strach, ale mrně mě příjemně překvapilo. Nakonec jsme vůbec žádnou zábranu na krb nepotřebovali.

unka7
7. říj 2008

Tak u nás vysvětlení nepochodilo, takže jsme vytvořili dřevěnou zábranu a jsem s ní moc spokojená,nevím u kovové bych měla strach.

pismenka
7. říj 2008

tak to nás čeká příští rok. A jak dřevěnou? nemáte foto?

vladimuraz
7. říj 2008

My jsme také museli kvůli našemu čírtěti pořídit zábranu před krbová kamna, páč vysvětlování je u nás fakt zbytečné. Spravilo to pár latěk, zítra vyfotím a dám do alba. Malá si k tomu stoupá a kouká na oheň,ale zatím jí nic dalšího (přelézt, podlézt...) nenapadlo.

kikimaruska
28. únor 2009

vladimuraz: funguje vaše zábrana ke krbu? Mohla bys mi prosím ukázat jak vypadá? Asi si ji už vymazala z albíčka. Řešíme nyní problém, co kolem krbu dát....díky

mirri
1. bře 2009

hmm,tak nas to ceka pristi rok.taky zacinam resit co dat pred sklo krbu...myslim,ze domluva stacit nebude...

kacka.va
1. bře 2009

u nás malá do "zóny" krbu nesmí a zatím to funguje.

pismenka
2. bře 2009

máme také krb a tím že je na něj odmalička zvyklá vůbec si ho nevšímá. A tak je to i s troubou. Jednou si na sklo od trouby šáhla - není to zase takový žár, ale je to teplejší a řekla jsem jí "nééé je to hajs" a ona poslechne. Zamyslí se 🙂) a ted už ví v 11měs. co to znamená. Myslím že trénovat je, trénovat je. Mám i štěstí - možná - protože holčička je poslušná a někdy i na 3x zopakování - ale poslechne.

jankax
2. bře 2009

Tak my taky premyslime jestli kolem krbu neco davat...je fakt ze ho casto nezapalujeme ale stejne nechci, aby se v nem moc stoural 😀 Zatim taky doufam, ze to zabere na domluvu, ted pres leto ho pouzivat nebudeme a v zime doufam uz bude mit dost rozumu 🙂

Jinak ty zabrany co prodavaji tady jsou kovove, ale teplo nedrzi, takze by se o ne mimco nemelo spalit.

marselina
2. bře 2009

také jsme naučili kubíčka že ke krbu nesmí,že pálí ,šel třeba kolem a řekl si sám nesmím pálí.ted to naučit ještě to druhé dítko

kikimaruska
2. bře 2009

To nějaké nesmíš u Kubíka asi platit nebude. Já byla dítě, kterému naši namalovali křídou čáru, že dál nesmím (neměli jsme plot a bydleli u silnice) a já šla a u čáry se otočila, neexistovalo za ní jít...a brácha, pravý opak---hned byl fuč a několikrát vletěl pod auto i pod autobus, když chodil s někým venku, bylo to šídlo..(pokud něco znělo ne, nesmíš, tak to šel udělat 😅 ).a Kuba bude asi to samé 😝 . Taky nechci aby se hrabal pod krbem, kde jsou noviny, pepo, třísky a dřevo...takže něco okolo. Přes léto problém nebude, ale ted když topíme ho už ted hlídám...sice sám neleze ale přemistuje se všelijak a už to zvládne až tam....Viděla sem u jedné mamky ohrádku z palubek...asi ji též uděláme...

kacka.va
3. bře 2009

kiki: tak rozhodně bych tam pak nenechávala pepo, když roztahá náhodou noviny, tak čert to vem, ale pepo bych dala někam, kam fakt nemůže 😉

janina01
23. lis 2009

Tak jsem si přečetla Vaši diskuzi a myslela si, že to taky bez zábrany zvládnem, ale snad potěším jiné matky akčních synků. Nás se poznání krbu týkalo až teď na podzim,u našeho Adámka to bylo nejdřív podobné, brzy se naučil říkat "á", jako že pálí a ukázal na něj ručičkou, vždycky, když šel kolem, krb respektovat a věděl o něm jako o něček, co nesmí. Tak jsem měla radost, že zábranu nepotřebujeme, ale když se pak na nějaký čas netopilo, ztratil respekt a pořád si chodil hrát s otvíráním krbové vložky. Nejhorší poslední dobou bylo, že když jsem ráno zapálila v krbu, tak už jsem si nedošla sama ani na záchod, protože jsem se ho bála nechat byť na sekundu bez dozoru. Takže ji máme. Koupili jsme nakonec dřevěnou, přes detske-ohradky.eu a spokojenost. A hlavně... klid a teplíčko. 😉

sisi.v
23. lis 2009

u kovové záleží na druhu kovu, z kterého bude - některé se nahřejí rychle, jiné ne. jinak u nás fungovala domluva a párkrát zkouška rukou na sklo, když ještě nebylo horké moc, ale přece jen dost - pak pochopila, že to fakt pálí, a byl pokoj.