Zelená stolice. Je to špatně?

17. říj 2020

Prosím miminko 2 měsíce a plně kojené. Má zelenou stolici.... Je to špatně? Snad nebudou vadit fotky.

klko
17. říj 2020

U novorozence normalni. Kolik je mimiskovi?

squezy
17. říj 2020

Jeee, mela si me varovat, že to bude takhle s fotkama :D Nenech si namluvit, že zelena stolice znamena hladové mliko a další rady chytrych babicek, prostě to tak je, ale zmin se pediatre, ale mělo by to být ok.

autor
17. říj 2020

@squezy omlouvám se 🙈10 týdnu mu je

autor
17. říj 2020

@klko 10 týdnu mu je

sbabeta
17. říj 2020

Pokud miminko i dost bolí bříško, může to být potravinová alergie. Nejčastěji na bílkovinu kravského mléka. U nás to tak bohužel bylo.

klko
17. říj 2020

Myslim si; ze uz by se to melo měnit ve zlutou barvu. Ale myslim si, ze je to ještě ok

mimco
17. říj 2020

Taky moje malá měla, plně kojená, ale já brala atb. Macmiror, bylo to pro její bříško asi vykolejení, trvalo to cca 14 dní po dobrání atb.
Bříško ji nijak nebolelo, byla spokojená, přibírala, jen kakala špenát.
Jinak pokud je mimi jinak o.k., nestresovala bych, u plně kojených se to občas stává. Já to tedy konzultovala s pediatrem, ten udělal pro klid výtěr, vše bylo o.k.
Konzultovala jsem i s laktační, podle ni zelená stolice u plného kojení fakt občas bývá.
Jinak co se týká alergie, poznala bys na mimču, že je nespokojené a neprospívalo by.
Já tedy nasadila biogaiu, ale efekt to nemělo žádný, zkrátka u nás to bylo těmi atb a za čas se vše vrátilo do normálu.
Nenech si nakecat, že máš hladové mlíko s podobné nesmysly!!!!

olga_
17. říj 2020

Dcerka na chvíli měla, měla jsem podezření na ABKM, pár měsíců jsem držela dietu, ale závěr byl, že se jedná o dočasnou nepohodu ve střevech. Můžeš začít brát probiotika - ty, k miminku se to dostane přes mléko. S výživovou hodnotou mléka to nemá nic společného. Kojila jsem současně i druhé dvojče a to bylo naprosto v pořádku.

slunea
17. říj 2020

Vypadá mi to na rozhozený mikrobiom miminka. Nejčastější příčinou bývá potravinová alergie, ale může to být i něco jiného, třeba léky, hodně předního (sladšího) mléka.
Není pravda, že děti s alergií jsou vždycky nespokojené a neprospívají. Syn byl spokojený a naopak tlusťoch - což si teď myslím, že bylo taky tou alergií, hodně kakal, měl hlad, tak se hodně kojil a z toho tloustl.
Takovou stolici má pokaždé? Kolikrát denně kaká? Co pěna nebo hlen ve stolici? Kůže je v pořádku? Nemá žádné červené-suché flíčky, neléčící se opruzeniny, novorozenecké akné?

autor
17. říj 2020

@slunea nene má ji cca týden. Kaká 2-3 denně. Pěna ve stolici není. Kůže také v pořádku. :/

slunea
17. říj 2020

Tak to by mohl být jenom nějaký dočasný disbalanc. Zkusila bych Enterol. Odstrikat trochu mleka, rozmichat v nem tretinu kapsle a dat lahvi nebo nejakou alternativni metodou. Treba 2x denne, jak se ti bude chtit. Kdysi mi na to pomohl, kdyz syn (zrovna taky 2mesicni) divne kakal. To měl pak krasne zluta hovinka jako nikdy. Bohuzel u nas to nakonec stejne byla potravinova alergie. Tehdy zrovna asi po fazolich, ale hlavne na mléko, no.

palja
17. říj 2020

Moje dcera to takhle měla, když jsem já při kojení pila mléko a jedla mléčné výrobky. Když jsem to nejedla, tak se jí stolice upravila na kojeneckou žlutou. Pak jsem si zkusila dát ta 2 měsíce jogurt, postupně jsem zase zarazovala mléčné výrobky. Žádnou alergii na bílkovinu kravského mléka nemá, ale když byla menší, tak jí to vadilo.

palja
17. říj 2020

Jinak na enterol pozor, každé dítě to snáší jinak, dcera mi po něm obloukovite zvracela.

jana_zofie
17. říj 2020

Mala mela sem tam taky. Jednak kdyz jsem pila mliko, pak jsem v jidelnicku nechala jen jogurty. Ted uz jim vsechno a ona taky, vadilo jen na zacatku, presne jak pise @palja. A taky kdyz jsem jedla hodne sladkeho. Ale je pravda, ze to bylo jen chvilema, vetsinou mela zlutou, takze uplne porivnat taky nemuzu

calvac
17. říj 2020

@palja muj syn to mival, kdyz jsem snedla potravinu s vyssim obsahem zeleza. Muze to byt I z leku obsahujicich zelezo.

jedno_devce
2. bře 2023

@jana_zofie @palja
Ahoj, můžu poprosit o radu? Syn má 7 týdnů a stolici mívá takovou žlutozelenou až zelenou. Mléčné normálně jím, tak přemýšlím, zda to může mít souvislost, jak jste psaly výše v diskuzi. Piju i mléko, byť ne ve velkém množství (trochu do mléka nebo třeba do vloček ráno), jinak máslo a sýr, jogurt. Ale žádná velká množství. Syn nemá (až na výjimky) s bříškem problém.
Píšete, že jste to tak měly jen když bylo miminko menší a pak se to srovnalo. To znamená třeba v jakém věku? A vynechávaly jste jen syrové mléko, nebo i mléčné výrobky, nebo úplně vše, co obsahovalo mléko i v minimálním množství?

@slunea A prosím, jak se pak prokázalo, že to skutečně byla alergie?

Díky moc za odpovědi!

slunea
2. bře 2023

@jedno_devce ahoj, no, postupně se zhoršoval... Ve 2m se mu udělaly opruzeniny, kterých se nešlo několik měsíců zbavit. Od 3m suché načervenalé flíčky na nohách a rukách, které se časem rozšířily na trup, zvětšily. Od 6m jsem se odhodlala k dietě (protikvasinkové, kde je mléko omezeno) a synek se začal lepšit. Až tehdy mi došlo, že měl vlastně celou dobu průjmy (v podstatě v každé pleně uprdnuto). Kolem toho 6m tu stolici měl už i hodně hlenovitou. Když jsem měla mléko omezeno, tak jsem vypozorovala, že mu vadí i to něco málo, co občas sním a že ho teda musím vynechat úplně. Když jsem pak občas něco mléčného zkusila (nebo to měl přímo syn), projevovalo se to průjmem, opruzeninami.

jana_zofie
4. bře 2023

@jedno_devce uplne se to srovnalo nekdy v dobe, kdy zacala prikrmy, tak v peti mesicich. Ale uz mesic predtim to bylo vyrazne lepsi a mohla jsem si sem tam dat trochu mleka nebo syra.
Mi vadilo hlavne mleko, syr, smetana (smetanove omacky, polevky) a vyloucila jsem i maslo (ale to jsem neoverovala). Naopak zakysane vyrobky jako jogurty, kefiry apod. byly uplne bez problemu.