icon

Změny ve spánku a posteli po začátku chůze dítěte

30. led 2025

Ahojky, syn bude mít 11 měsíců a už asi 2 měsíce chodil za chodítkem, kolem nábytku, ale ještě se nepustil do prostoru.. ale všichni mi říkají, že až začne chodit , že přestane spát atd…
Teď totiž máme režim, že spinká celkem přes den i 3h a večer usíná kolem 20h a spinká do 8h …
Usíná sám, uložím, pohladím, jdu… když nezlobí zoubky nebo tak..
A tak se bojím pak toho spaní, protože si toho strašně vážím, že to tak máme..
Jak jste to měly vy, jaké všechny změny jste zaznamenaly když začaly vaše děti chodit ?
A od kdy např. jste jim kupovali normální postel ? (Myslím teď takovou tu nízkou domečkovou)..
Utíkají vám děti z postele když mají spát?

ellyem
30. led 2025

To jsem v životě neslyšela, že by dítě přestalo spát, když začne chodit 😀 Nám syn začal chodit ve 13. měsících a se spaním problém nebyl. Postel jsme kupovali až ve 3 letech, kdy šel sám do pokojíčku. A ne, z postele neutíkal 🤣

lis6
30. led 2025

U mých dětí jsou změny se spánkem kolem 9 měsíce, kdy začly lézt a víc si uvědomovat svoji osobnost. Někdo spí furt, někdo vůbec, někdo má různá období. Ale neupínala bych se na ten spánek. Nebo spíš na nic. Děti se mění, mění se potřeby. Užívej si to, že je spavej a co bude zítra neřeš.

daasqua
30. led 2025

U nás se zhoršilo usínání, jen když si dcera začala stoupat (7m), to pak klidně stála nebo skákala v postýlce i půl hodiny. Ale pak dobrý, už se toho nabažila a spala normálně. Obě děti naštěstí vždy spaly dobře, od 2m celou noc. Malou postýlku s ohradkou měla dcera do 3 let (přelézt ji uměla), pak šla spát do manželské vedle manžela a já spala s malým v dětským pokoji. Synovi jsou čerstvě 4 a ještě se tam vejde 😀 Budeme kupovat palandu. Takhle se nám všem ale spalo skvěle, já potřebuji ticho (syn většinou taky), manžel občas chrápe a dcera usne i uprostřed rockového koncertu.

marketa1218
Autor odpověď smazal
pampeliska1313
30. led 2025

Nespi mi snad od roku a chodit zacal skoro ve dvou. Spis mi prijde, ze to souvisí s tim, ze mozek ma moc vjemu a proto spis dite nechce spat. Kdyz se syn učil lezt, byl v noci silenej. Budilo ho to, furt to zkoušel i “ve spánku” a jen rval. Jestli to nema základ v něčem podobným.

marketa1218
30. led 2025

Potřeba spánku u dítěte se mění, to ano, jsou různé etapy. Já jsem měla taky krásně spinkajícího prcka . Ale ten jejich mozeček musí zpracovat za den tolik vjemů, že se to fakt strašně mění. Po roce to uspavani byl boj asi největší 😄. Stoupání v postýlce, pokládání a pořád dokola 😄

jana5382
30. led 2025

Syn začal chodit ve 13 měsících a změna spánku žádná neproběhla. U nás vždy pomáhalo lehnout si vedle syna a krásně usínal s tím, že jsem tam s ním. Usínal v naší posteli a poté jsem ho uložila do své postýlky, kterou má přiraženou k naší posteli. Jednu zábranu tedy nemá, aby měl případně volný prostor zamnou, nebo já za ním. Takový blízký kontakt nám umožnil noc bez potíží. Spinkal velmi časově podobně jako tvůj syn.

autor
30. led 2025

Syn když se začal právě stavět, tak to bylo šílený peklo s usínáním. Vždy když jsem ho položila, začal se stavět a znova a znova.. a když jsem odcházela tak řev. Ale když jsem tam byla tak furt jen vstával a dělal blbosti. No po pár týdnech se to srovnalo. Ale pomohlo ho nechat trošku vyřvat, protože se nedalo jinak ustát.

barulina
30. led 2025

Moje děti chodily brzy, syn dokonce přesně na půl rok stal. Ale spí krásné obě celou noc, v podstatě od narození. Akorad se zhoršilo usinani, syn 4 roky mě začal vyžadovat, ač mu to bylo jedno, ale to teď poslední dobou, takže chození na to vliv nemelo

kristyn86
30. led 2025

U nas u obou deti bylo silene obdobi jak uspat dite v momente,kdy se naucily stoupat a tak se furt stavely v postylce misto toho,aby lezely. Ale kdyz uz usnuly,tak spaly. Jak pres den,tak v noci. Kdyz zacaly chodit,tak jsem si nevsimla nejakych potizi se spankem. Byly naopak i vic unavenejsi. V postylce byly do 2 let. Pokud se jim nechtelo spat,tak si samozrejme stoupaly,skakaly. Kdyz jsem je napr. uspavala v manzelske posteli,tak pokud nebyly uplne ko,tak treba mely i tendenci obcas odejit. Ale vyslovene nezdrhaly 😀 No a v tech 2 letech,jsem syna uspavala tak,ze jsem lezela s nim. To on byl jinak schopny pritapkat za nami do obyvaku. A stejne nechtel spat sam. Dcera zase chtela sama,z postele neodchazela.

lvl16
30. led 2025

U obou dětí jsem pozorovala, že během nějakých vývojových skoků (lezení, chůze, mluvení… bylo spaní na prd. Ale vždy to trvalo jen krátce (třeba 1-2 týdny).

alice180
31. led 2025

Tak ani jedno neovlivnis, tak nemá cenu se stresovat dopředu. Vyrvat bych ho nenechala teda.