icon

Dálková maturita po čtyřicítce: Je to reálné?

rosie18
17. říj 2022

Hezke odpoledne, mam takovy dotaz. Je tu nekdo, kdo si delal maturitu dalkove po ctyritce? Da se to? Nebo by stacil rekvalifikacni kurz?
Hledam si praci, ale mam jen vyucni list a premyslim o dodelani maturity, jen se trochu bojim, ze na to nemam.
Nebo by mi zvysil sanci na uplatneni rekvalifikacni kurz?

Strana
z3
muhehehe
21. říj 2022

@rosie18 jaaaj, čtyřikrát poslaný životopis, to fakt vůbec neřeš.. to i na mnohem fajnovější, kvalifikované pozice je ten proces obvykle mnohem delší a neodpovídání vcelku běžné. Asi bych se trochu zaměřila i na nějaké stručné psaní (motivační dopis) k tomu, to na tebe může trochu upozornit mezi ostatními životopisy s obdobnou pracovní historií, a pošli dalších deset... Ono to klapne ;)

muhehehe
21. říj 2022

Jinak jestli ještě můžu k původnímu dotazu - já myslím, že maturita/ rekvalifikační kurz dobrý nápad je, ale jen pokud je k tomu silná vnitřní motivace dělat tu danou konkrétní věc. Že je prostě vytyčený cíl a k tomu je zapotřebí doplnit si vzdělání. To podle mě bude mít úspěch. Pokud je motivací jenom nějaká neurčitá představa, že by to mohlo obecně pomoci na trhu práce, ale představa o práci vlastně žádná (,,nějaká maturita, nějaká práce") tak si myslím, že to fungovat prostě nebude.

nezadanejmilda
22. říj 2022

@rosie18 jde o osobní schopnosti. Jestli máš nasazení a snahu, máš vyhráno. Jestli Zaměstnavateli vyleješ kyblík co vše nemůžeš, že jsi asi samoživiteka, bolej tě záda = jsi odpad. Dítě má horečku 65 stupňů? Mmáma umřea letos už7x? Spoutsa žen co v MHD utíkaj aby si sedli, maturitu mají, ale maj špatnou výplatu ...a hemrojdy. Jestli jde o peníze, nejde o sedavé zaměstnání ale o IQ. Smiř se s tím že peníze jsou za práci. Dám ti 350 na hodinu mytí oken, ale nebudeš smskovat. Bereš?

rosie18
autor
22. říj 2022

@nezadanejmilda pokud jdu na pohovor, neresim, zda mam ci nemam omezeni, zda mam ci nemam hlidani. Kdyz jsem se hlasila do Penny, tak chtela pani vedet, zda muzu tahat tezka bremena, zda se mam jak dopravit brzy rano na prodejnu. Na takove otazky je ma odpoved ano. A mamka mi umrela jednou, vickrat to fakt nesvede. Nikde ve svych komentarich jsem nenapsala, ze chci v praci brat penize a pritom nedelat nic. Ja se prace nebojim. Ted delam za minimalni mzdu a jeste projedu pres 2000,-
A proc? Protože radsi budu delat, ac za min, nez sedet UP.

fita
22. říj 2022

Jak píší některé holky výše, určitě bys měla mít opravdu silnou vnitřní motivaci a vědět přesně co chceš dělat. Jsem toho příkladem. Příští rok, ve svých 46 letech budu podruhé maturovat. Poprvé to bylo v roce 1997🙈Po celý pracovní život jsem měla pro mě super zaměstnání. Na mateřské před 11ti lety jsem si udělala kurz na kosmetiku, modelaz nehtů, řasy atd..... Salon už mám 9 let. V době koronaviru, když se musely salony na několik měsíců uzavřít jsem začala přemýšlet o něčem,, jistějším,, Tedy zase tak dlouho jsem nepřemýšlela, chtěla jsem pracovat s dětmi. Udělala jsem si tedy po čtyřicitce kurz asistenta pedagoga. Za 2 měsíce mě zavolaly ze školky, kde jsem byla na praxi, jestli bych k nim nechtěla nastoupit. Pralo se to ve mě kosmetika, nebo asistentka. Nakonec jsem skloubila obojí. Poté mě asistentka přestala,, stačit,, chtěla jsem se posunout dál a přihlásila jsem se na pedagogickou školu předškolní pedagogiky. Ve chvíli, kdy ji začneš studovat, můžeš vykonávat práci učitelky v MŠ. Teď se chystám k maturitě, podnikám, pracuji ve školce na plný úvazek a samozřejmě rodina. Záleží hodně i na podpoře v rodině. Já mám velkou podporu v manželovi. Žádné hlídání nemáme. Učím se a hraji na klavír pouze po nocích, jindy na to nemám prostor. Spím denně 4-5 hodin, tak doufám, že k té maturitě dojdu, že to se mnou do té doby nesekne. Takže odpověď na tvoji otázku je: ano, jde to, ale musíš mít silnou motivaci.

nezadanejmilda
24. říj 2022

@rosie18 Jste i s dcerou no fotce sympatiké - na 101% si myslím, že co jsem psal, se netýká tebe. Ani náhodou netvrdím, že dobrá ženská co potkala mizernýho chlapa je taky mizerná. Jsi-li z Prahy dám ti vydělat v listopadu 4000 za pár hodin ať máš pro dceru na dárek k Vánocům. Z větší dálky to nemá smysl. Mytí oken, není to nic strašného, jsem organizovanej a práce jde rychle.

rosie18
autor
24. říj 2022

@nezadanejmilda dekuji za nabidku, ale v Praze nebydlim uz nekolik let a bydlim uz dal od Prahy.
Treba se najde jina maminka s detmi, ktera ten pryvydelek potrebuje vic, nez ja. Protoze ja nejsem samozivitelka.

jdd
25. říj 2022

@rosie18 studovat se dá v jakémkoliv věku.Zalezi na tom, kolik do toho investovat peněz a času a taky hledět na návratnost. Já SŠ ukončila v 39 letech, teď v 41 studuji VŠ.

Strana
z3