icon

Kurz - chůva pro děti. Máte zkušenost?

helcakab
4. čer 2025

Ahoj holky, uvažuji, že bych si udělala nějaký kurz chuva pro deti, máte některá, můžete doporučit, kde jste si dělaly? A ještě mě zajímá, jak je to rozdělené- pro děti do 3 let a pro ty starší nad 3 roky je nutné mít další sólo kurz? Děkuji předem za rady.

lenerka1
4. čer 2025

Pro děti do 3 let je to kurz Chůva pro děti v dětské skupině, s tímto lze být i u starších dětí, ale nesplňuje to status pedagoga, který u starších musí 20 hodin týdně být. Lze splnit třeba kurzem asistenta pedagoga, který ovšem zase nemůže být sám s dětmi mladšími 3 let, protože nesplňuje status zdravotníka.

helcakab
autor
5. čer 2025
@lenerka1

Pro děti do 3 let je to kurz Chůva pro děti v dětské skupině, s tímto lze být i u starších dětí, ale nesplňuje to status pedagoga, který u starších musí 20 hodin týdně být. Lze splnit třeba kurzem asistenta pedagoga, který ovšem zase nemůže být sám s dětmi mladšími 3 let, protože nesplňuje status zdravotníka.

@lenerka1 aha takže využití chuva do 3 let máš v dětských skupinkách a můžeš hlídat děti i u sebe doma že?

lenerka1
5. čer 2025
@helcakab

@lenerka1 aha takže využití chuva do 3 let máš v dětských skupinkách a můžeš hlídat děti i u sebe doma že?

@helcakab Ano, tak jsem to pochopila 🙂

lilith_90s
6. čer 2025

Ja mam kurz chuvy do zahajeni predskolni dochazky, mela jsem to asi na 2 mesice a z toho 14 dnu praxe ve skolce. Za me to bylo fajn, nic co by se nedalo naucit. Ja byla tehdy pres UP a kurz jsem delala v Turnove.