Proč se stále řeší drobky na zemi?
Včera jsem byla s dcerou u mých rodičů, jedla tam rohlík. I když měla talířek, nějaké drobky spadly na zem. A moje mamka hned "ježišmarja ať to nevidí děda, včera luxoval, to by ječel". Jako před náma nikdy neječel, tak nevím jestli nepřehání, ale i z dětství si pamatuju jak se drobky na zemi řešili jako něco negativního. A já se zamyslela proč vlastně si s tím někdo otravuje život? Vezme se vysavač a hned to je pryč. Už jsem byla i na pár návštěvách, kde se hlavně nesmí nadrobit, a to si člověk raději nedá ani občerstvení. Jak to máte vy? Asi jsem divná,ale i kdyby mi doma lidi nadrobili hodně, je mi to fakt jedno.
To, že někde nějaký drobek upadne mi nevadí. Stane sena neřeším. Ale účelově jist jako prase, aby to padalo všude, když můžu jist nad talířem mi nepřijde úplně ok.
Když jsem na návštěvě, tak se snažím samozřejmě nedrobit.
Jako kdyby někdo drobil schválně tak to by se mi moc nelibilo, i kdyby to bylo dítě, které už z toho má rozum. Ale řešit, ze někomu něco upadne na zem by me fakt ani omylem nenapadlo. Stane se i když se člověk snaží, aby se nestalo.
@anonym_autor Taky to nechápu, u nás v rodine dělala hysterii kolem drobku vždycky babička. Me to je fuk, každý den vysaje robot,nebo drobky sežere pes. Celkově mi lidi posedly úklidem připadají takový hloupý,jakože v životě nic jiného líp neumí,tak aspon uklízí.
Sama to az takneřeším, i když vzit 200x vysavač denně do ruky taky není žádná echt zábava…😏
Ale myslím, ze to je generační přežitek z casu, kdy pri nepořádku musel někdo zakleknou, zamést, vytřít, donést studenou vodu bůhví odkud… Takových přežitku přeci je… ve výchově, v samoléčbě, vaření atd.
Jako kdyby někdo drobil schválně tak to by se mi moc nelibilo, i kdyby to bylo dítě, které už z toho má rozum. Ale řešit, ze někomu něco upadne na zem by me fakt ani omylem nenapadlo. Stane se i když se člověk snaží, aby se nestalo.
@anonym_ea516e Jak se drobí schválně?
Já tohle taky nechápu, drobky na zemi fakt neřeším, jsou i důležitější věci na světě 😀
SE vezme vysavač. On sám nevezme... Musí to někdo udělat. A jestli někdo nenávidí úklid, ale přitom má rád doma čisto, tak chápu, že ho to štve.
U nás by se pár slepic pod stolem uživilo 😁
Já drobky neřeším, metlu mám vždy při ruce, a když je toho hodně, prostě to po sobě zametu, manžela vytáčí k nepříčetnosti každý drobeček...se třemi dětmi je vytočený skoro furt 😁
Mě taky serou 🤷 a doma vidím, že primárně neserou ty, co ty drobky neuklízí a neluxují. Takže jo, když potom, co dopoledne vyluxuji a uklidím celý byt a odpoledne vidím,že bych to mohla dělat znovu,jsem nasraná 💩🤷
Me jsou drobky uplne volny. Ale my to meli v detstvi prave naopak. Nesmela jsem si vzit do obyvalu ani pomale gumovyho medvidka ale moje deti tam muzou sezrat klidne celou vanocku a nikomu to neva😂 ale u tchyne, ta jak vidi jeden drobek na podlaze tak uz vysiluje se smetakem. Me to uprimne docela obtezuje a hodne vadi. Samozrejme deti krotim aby si davali pozor ale prijet na 2h navstevu a behem ni 8x ji videt jak zameta drobky (ktery jsou po ní treba jen) me uprimne sere. Neprijela jsem se divat jak zameta drobky a uklizi. Pak narika ze si decka malo uzije.
Kdyby jednou, dvakrat ok no ale to je vazne porad.
@anonym_autor tak asi vis jak se jí susenka v obyvaku aby nepadala. Tak opacne je toctak, ze to proste srotujes a vse okolo tebe lítá a je ti to u zadku
Ja teda nechápem, koho nerozčuľujú drobky? Je to tam, na zemi, rozvláči sa to po celej chalupe, na nohe si to donesieš na gauč, do postele a v konečnom dôsledku máš viac bordelu, ako keby tam neboli. To je problém, jesť nad stolom alebo nad tanierom?
@anonym_autor treba tak, ze clovek neji nad stolem a talirem a lita to vsude kolem i kdyby nemuselo?
Fakt mi nevadi, kdyz mi dite nebo navsteva doma trochu nadrobi, proste se to zamete. Ale vadi mi, kdyz nekdo neumi udelat ani zakladni opatreni k tomu, aby nenaprasil vic nez je nutno.
No a lidi jsou v tomhle opravdu ruzni a deti vedou ruzne. Jsou kamaradi, kteri uplne normalne poslou po jidle deti, aby si umyly ruce (nebo to ty deti dokonce udelaji samy od sebe), ale jsou i kamaradi, kteri nehnou brvou, kdyz jejich dite jeste pomalu s plnou pusou a opatlanyma rukama bezi si hrat.
@anonym_autor Můj bývalý švagr si vzal bábovku a místo talířku, který stávedle, si pod bábovku udělal mističku z ruky, že bude drobit do dlaně. Babovsku dojedl, obsah dlaně vysypal na podlahu. Měla jsem chuť po něm skočit.

@anonym_autor tak to by u nás nepochodili 😅. Při dvou dětech jsou drobky na denním pořádku a neřeším, vždyť se to povysava... A jak moje babička říkala ,,i kdyby bylo hovno na zemi, tak ho překročím a jdu dál na kávu" 🤣