Plně kojím, může být 1 den na UM?
Ahoj..mam 9 tydenni holcickuba plne kojim ( po 3h. ) bohuzel potrebuji byt jeden den ze zdravotnich duvodu jinde a bude hlidat babicka. Jenze ze sebe asi nevymackam tolik mlika aby mela na cely den . Muze ten jeden den byt na UM ? Da se to s UM casove zvladnout jako to mam ted najete ? Ze mala ji v 6,9,12,15,18,21,00,03h. Nenarusi mi to nejak tento casovy harmonogram ktery mi vyhovuje. A nerozhodi mi to nejak kojeni ? Nebo skusim neco odsat tak ze by mela treba 2 krmeni odstrikane mliko a dalsi UM nevadi to ? Dekuji za rady 🙂
Ja bych se bala, ze si na tu flasku za cely den zvykne a prso nebude chtit...
@ahojcau Ahoj. No, je to riskantní podnik. Když bylo synovi 4 měsíce, byla jsem akutně hospitalizována a na den bylo nutné UM, syn ho celkem baštil. V jeho půlroce jsem opět byla v nemocnici -připravila se dopředu, manžel měl moje namražené MM, UM v pohotovosti a dopadlo to tak,že syn si jednou vzal dávku mého mléka a pak odmítal úplně všecko-trvalo to asi 16h, no hrozný. Moje prsníky se vrátily domů "za pět minut dvanáct". Co chci říct,že připrav do zásob svoje MM a zkuste alternativní metodu podávání (stříkačkou, supplementor), ono opravdu stačí i 1 den na lahvi a pak začne bojkot. Respektive může a nemusí. Zkuste si to nacvičit dopředu. 🙂
Pokud nic neodtrikate ( znám to moc dobre ) Tak vzhledem k tomu, ze musíte byt jeden den pryc , Vam stejne nic jiného nezbývá 🙂 myslim ze jeden den se nic neděje . Kdyz pak budete davat dal prso dite samo hlady nebude chtít umřít 🙂
Ja to zazila, dala jsem flasku dvakrat a pak byl bojkot prsa. Ono to totiz mnohem lip tece a je to tedy mene pracne.
Dobry den, tri tydny po porodu za plneho kojeni jsem musela na tyden do nemocnice, takze syn byl z hodiny na hodinu na UM. Po prichodu domu jsem mu vzala flasku a znovu jsme se rozkojili a kojili az do jeho 16m. Tak hlavu vzhuru!
@kacenka.pospi to jsem potřebovala slyšet..díky 🙂
Ahojky, ja do sestinedeli patnact minut kojila a zbytek mala bastila z lahvicky, mela nizkou porodni vahu a silnou zloutenku, takze si nevytahla co potrebovala. Ve trech mesicich jsem chtela prestat kojit a ani omylem, kdyz jsem ji zkusila dat lahvicku s umelym, tak totalni řev, takhle jeste nikdy neplakala, uz jsem nemela odvahu to zkusit znovu, takze asi ji budu kojit do 15ti😂 mimo jine nechce ani dudlik, proste nic plastoveho, a to jsem zprvu musela kojit pres kloboucky, jelikoz nechtela bradavku... podle me zalezi na dítěti, paklize dava oboji a máte vyzkouseno, nebala bych se toho. Mozna bych zkousela odstrikavat dopředu a davala zamrazit, zmrazeny mlicko vydrzi i tri mesice, pak staci ohrat ve vodni lazni.
Láhev bych nedávala. Rozhodně nejdříve vyzkoušet, zda umělé mléko vůbec sedne. Syn třeba dostal jednou v porodnici dokrm Hippem a celý ho vyzvracel. Ted mám v nouzi Hami a to nevadí. Dávám stříkačkou, ale i tak si vezme jen cca 40 ml a víc nechce (a přitom z kojení má kolem 150-200ml z obou prsou). Zkrátka mu to nechutná. A podobně jako u Ivusky1986 - syn taky nechce dudlík, kloboučky kdysi OK, ale od 2.m je už stejně neměl.
Já bych odstříkavala do zásoby, kdybych dopředu věděla, že budu tak dlouho pryč. Nebo odstříkávej v nemocnici, já teda v té době měla betony cca po 2-4h nekojení, nedovedu si představit nekojit den. Třeba by to mohl někdo vyzvednout a dovést malé 🙂 Hodně štěstí.
Ja statnicovala (dalkovka) s 4 mesicnim mimcem a musela asi 3 pred tim jeste na zkousky/vyuku na cely den do jineho mesta. Cestovat s miminem mi doktorka nedoporucila. Varianta A nasadit umely mliko (ale chce to vyzkouset, ci ho nebude blinkat/bude pit - to uz mate) varianta B odstrikat svoje. Ja si pujcila elektrickou ostrikavacku medelu a po 30 ml odstrikavala, cela davka mi trvala skoro cely den. Rucne bych nedala asi nic. Flasku jsem mela medelu a ten avent a v pohode. Bacha ale na to, ze si musite nejak odstrikat prsa. Po 6ti hodinach bez kojeni (i kdyz jsem odstrikala tou odsavackou) to nebylo nic moc. Po 8 se mi spoustelo dost mliko uz. To jen pro pripravuja to necekala.
Jinak ten jeden den mi nikdy nenarusil ani rezim, ani mimco nezlenivelo (kojila jsem ale co hodku a pul-2).
Tak jen info kdyby to někoho zajímalo 😃 🙂 dcera zvladla jeden den na UM naprosto v pohode..davalo se ji z lahvicky s avent savickou pro novorozence ( aby musela hodne sat ) kdyz jsem prisla ja dostala prso a zadny problem i se drzi stejne casove🙂 takze parada 🙂 vsem diky za rady a vlastni zkusenosti 🙂

Tam je spíš otázka, zda bude vůbec um chtít, případně zda umí pít z láhve, pokud je jen kojena. Vyzkoušela bych to dopředu.