icon

7měsíční dcera začíná odmítat mlíčko/lahvičku. Může to být růstem zubů?

wioline
7. říj 2019

Zdravím maminky.. Obracím se na Vás sem s prosbou a dotazem.. Zítra volám hned doktorovi ale potřebuji i jiný názor.. Mám holčičku nar. 28.3.,tedy teď 28ho ji bude 7mes... Minulý týden máme za sebou horečky a roste nám druhý zoubek 1 a třetí 2..první zoubek byl úplně ok se dá říct.. Pijeme Bebu už asi měsíc, a ok i to...od 4ho mes máme příkrmy a také vše ok.. Ale problém je a jsem z toho tak nějaká mimo úplně.. Od včerejšího obědu, příkrmu mi začala prostě z ničeho nic odmítat a přestávat pít mliko... Vcera měla ve 13:45 příkrm a pak až v 19:15 a to vypila jen 130 a dnes pokračuje... Ráno v 6 vypila 190, pak až 10:45 a 100, pak ve 13:50 a to 18 a teď vypila až před chvílí 19:50 120... Vubec se v ní nevyznám a přijde mi, že je ještě malinká na to aby přestala pít mliko..? Nebo ne? Máte nějaka zkušenost? Může to být k zoubkům? Poradíte takhle co dělat? U první holčičky jsem to vůbec nezažila a tak jsem z ní úplně paf..Budu strašně vděčná za jakékoli názory, názory a rady.. Děkuji moc.. Snad se v tom neztratíte..

maggiele
7. říj 2019

Ahojky, muj syn prestal chtit pit mleko ve 4 mesicich a to bylo teprve neco, tenkrat jeste nemel ani zavedene prikrmy. U kazdeho mleka jsem zpivala, tancila,delala x kravin abych do nej dostala jen treba 60ml. Ja bych rekla,ze mate porad dostatecne mnozstvi mleka, pridala bych teda prikrmy jak v mnozstvi tak v cetnosti a mlekem dokrmovala. Treba to je jen obdobi a zase se s mlekem rozpije. Bude to dobry, drzim palce😉

denda264
7. říj 2019

Mě malá přestala takhle pít v půl roce..pila jen před spaním a pak v noci v polospanku...v té době měla zavedené jen obědy a odpolední přesnídávku...takže jsme museli najet na dopolední svačinku.Behem měsíce přestala pít i před spaním,já taky z toho na prášky.Od té doby jsme jen na jednom nočním mlíku 200 ml. Mlíko sem dopoledne nahradila kaší a od 7 měsíce už může i bílý jogurt.Zkousela bych jí mléko furt nabízet,ale jinak nahradit tu mléčnou dávku jinak😉

makronka222
7. říj 2019

Po obede uz nemusi mit mliko, je nacpana z prikrmu. Mliko ji dej treba dopoledne, nebo po snidani a hlavne na noc. Zkus zmenit lahev, nema tu savicku 0-6m aby to nemela uz moc malinky na sani? Jinak kdyz ti hezky ji normalni jidla, proc do ni cpat mliko. Az bude nevrla a nic nepomuze, zkus pak zase mliko, treba se s tim uklidni

wioline
autor
7. říj 2019

@denda264 Právě mně taky pije jen ve spánku a za to jsem neskutečně ráda teď.. Pak ráno ještě vypije jakžtakž 3/4 mlicka ale pak přes ten den teď to začíná být boj.. Máme také jen ty obědy a presnidavky ji zatím moc neoslovily takže zkoušíme vždy co pár dní.. A ty jogurty.. Poradila by jste mi které jsou nejlepší? A od ukončeného 7m? Nebo můžu zkusit v půlce?.. Ale nabízím ho každopádně stále nu..

kamik1983
7. říj 2019

@wioline hmm ja to mela u obou deti, ze v 7mem nebo osmem mesici prestaly pit mleko. U prvniho na doporuceni lekarky jsme mleko prislazovali, protoze proste mleko pit musi. U druheho jsme to uz tolik nehrotili a dali neco jineho. Neuhadnes co za za nejakou dobu zjistilo - dcera 3 roky, syn rok, oba meli alergii na mleko. Nechci strasit, ale asi bych to nehrotila, dala bych neco jineho a po tydnu zkusila, zda zase mleko chce mleko... Dcera jine priznaky nemela, syn mel ekzem, po zruseni mleka vse vymizelo, ale muze to byt cokoliv. M Navstevovali gastroporadnu a tam mi lekarka rikala, ze uz takhle male deti si reknou co jim dela dobre a co ne. Takze dcera od dvou let neji maso, nehrotim to. Tak bych nehrotila ani to mleko, dala bych jinou stravu a pote obcas zkusila podat mleko

jitule_hrachule
8. říj 2019

@wioline Ahoj a co zkusit jinou značku mléka? Ja bebu zkousela u staršího syna, když jsem hledala vhodné UM, po nutrilonu a Bebě měl zácpu. Koupila jsem sunar a v porovnání s vůní sunaru, který má sladce mléčnou vůni, ostatní dvě mléka smrděly (nutrilon po rybě a beba nahořkle). Možná když ochutnala i jiné chutě, tak jí prostě tohle mléko nechutná. Jinak nikdy mi oba synové nepili množství jako na tabulce, skončili jsme na množství 150ml víc ani ťuk.

amazonkajanik
8. říj 2019

No holky,když to tak čtu,tak u nás je asi něco podobného. Dávala jsem hipp od porodnice,ale zvracel ho téměř obloukem,ale pribiral. Tak jsem koupila kendamil,je podobný sunaru. Taky nasladla vůně,žádná chemie a hořkost jako hipp. Ale s tím blinkanim je to přes den téměř stejné. Jen ne obloukem,ale prostě průběžně jakoby odplivava. Napije se,odkrkne jako velkej chlap a blink. Pak trdluje a blink. Pred jidlem dám na bříško aby pasl hribata a rozjel peristaltiku,jak poradil mudr,stejně blink. Udrží 100% v bříšku jen večerní a noční dávku a teď i prikrm(první mrkev a dyne)

denda264
8. říj 2019

@wioline jogurty se prý můžou od 7 měsíců,ale me to doktorka říkala na půlroční že už můžu dát jogurt..kvalitní jsou hollandia,na to že malá je nejedlík,tak jogurt snědla celý 200 g. Kdyby to malý nechutnalo zkus ji do toho přimíchat trošku přesnídávky 😉později jsou kupovala i choceňský nebo ty ve skle, řecké ...nebo jsem mlíko podstrkává třeba do bramborové kaše a nebo jsem mixovala banán s trochou mléka,k svačině dáváme puding občas od Nestlé ( myslím že je taky od 6 měsícu)🙂hele oni se dají ty mléčné denní dávky takhle nahradit,takže pokud už ti nebude mléko chtít přes den tak to není taková tragédie.A večer v mlicku doplní všechny vitamíny 🙂 Jinak můžeš zkusit koupit jiné mléko, u nás teda bohužel bez výsledku. Teď je malý 13 měsícu má 9 kg a je v pohodě,takže to jedno mlíčko jí prostě stačí🙂

wioline
autor
8. říj 2019

@denda264 Děkuji za tipy 🤗😊😉 A ještě k tomu mlicku jak jste psala.. To jako už rozpusteny ve vodě nebo suchý odměrky? 🤔🤔😁🙈 A ten pudink také zkusíme.. Jinak pěkný.. Tak to mám fakt otesanku 😅😅🙄 Malá měla teď na půl roční prohlídce 9,190kg 🤔😅🙈

denda264
8. říj 2019

@wioline normálně udělané mlíko ve vodě a normálně jako kdyz děláte kaší pro sebe,jen s kojeneckym mlíkem 🙂no to je pěkný puclík,tak to bych neměla strach že chce min mlíka 😁mala byla spíš ve spodní hranici takže my jsme si moc nemohly "dovolit" blbnout s jídlem 😀