icon

Boj s vhodným umělým mlékem. Poradíte 🙏?

mintovka
30. dub 2021

Holky já už jsem bezradná 😟
Máte tady některá zkušenost s tím, že dítěti nesedlo UM? Já dokrmuju a máme už 4. mléko v pořadí. Pořád je něco špatně. Měli jsme HiPP, ten syn ze dne na den přestal úplně chtít, pak Nutrilon, to začalo velké ublinkávaní, někdy toho vyzvracel docela dost, měl podezření na reflux, který ale doktorka vyloučila, ptz přibírá pěkně. Každopádně jsem se u Dr.zmínila, že jestli nemáme zkusit Nutrilon AR se zahušťovací formulí. Ona že jo.. Máme ho od pondělí a malý má problém s průjmem, vyloženě ho nakrmím a jenom to tak prosviští. V plíně to vypadá totálně jako plnotučné hořčice (pardon). Takže jsem zase volala dneska Dr.a když jsem ji popsala stoličku od syna, tak okamžitě že máme změnit opět příkrm. A teď máme pro změnu zkusit Nutriton, který UM zahustí. Značku nechat ten Nutrilon.
Dávaly jste některá ten Nutriton? Neměly po něm vaše mimča průjem nebo naopak zácpu? Máme doma sbírku všech značek UM, já dělám co můžu, ale svého mléka nemám dostatek, syn se narodil s větší porodní váhou a sama laktační, ke které chodím, mi říkala, že někdy je problém nasytit ta čtyřkilová mimča. No jsem z toho špatná, už mi přijde, že na synovi zkoušíme jak na pokusném králíkovi 😟
Děkuji předem.

amazonkajanik
30. dub 2021

@mintovka za nás Hipp taky nesedl, malý ten reflux tedy měl,i když pribiral, ale fakt házel šavle. Pak jsme zkusili Sunar AR a stačilo jedno balení na srovnání. To měl do roka a půl ale pak nastala těžká zácpa a díky tomu má averzi na nočník, zrovna jsme zkoušeli odplenkovani. Nyní má od Nestlé little steps a paráda

squezy
30. dub 2021

@mintovka A nezkusila si kendamil? Neobsahuje soju a palmovy tuk a je to o drobet sladší mm, chutna fakt nechemicky 🙂 Naši kluci ho zacali pit tedy v 11 měsících, ale piji dodnes (26 měsíců).

terezia10
30. dub 2021

Ale u zahusteneho mléka je napsáno že to
Ze začátku může způsobit průjem a po pár dnech se to zlepší to co popisuješ je ale absolutně normální. Co te týká blití tak kdyby si viděla moje obe dcery co vyblily . Ta druhá to když viděla sousedka řekla ja všem tvrdila ze moje ublinkava ale ta tovoje to je jiná liga . Pokud pribira tak se to neřeší takže pokud pribira nech normální um . Blinkani sr
E zlepší kolem půl roku po zavedení prikrmu ale podle mě zkušenosti až dítě začne sedět .

haku71
30. dub 2021

@mintovka
Ahoj. My jsme sice začali s UM až ve 4 měsících kvůli nedostatku mého mléka a taky kvůli tomu, že malá měla pořád velké bolesti břicha a docela často průjem. Vyzkoušeli jsme Bebu, Nutrilon, Hipp, Hami, Sunar. Od každého vypila pár kapek a konec. Snad jen Sunaru vypila trošku víc, ale byla po něm totálně zabetonovaná. Pak jsem objevila výše zmiňovaný Kendamil a nestačila jsem koukat. Malá vypila hned napoprvé celou dávku a stolice se taky srovnala. Vážně to mléko hezky voní, narozdil od ostatních UM, které prostě smrdí umělinou.
Teď má malá 2 a pul roku a pořád každé ráno a večer pije milovaný Kendamil.

sanoela
1. kvě 2021

@mintovka taky jsem bojovala u malé s ublinkavanim. První mléko měla Nutrilon profutura a jednak smrdelo a malá měla i stolici Ob dva-tri dny a hodně Blinka. Asi od 3mesice jsem zkusila Kendamil a hned spokojenost i hezky voní a chutna. Malá má 13mesicu a stále jedem v Kendamilu😊

handulkak
1. kvě 2021

@mintovka měla jsem to takhle u první. Ale ona mi po nich nechodila i 14dni. A nejvíc pomohla změna na Nutrilon Profutura. Od te doby kupujeme jen ten.

teligo
1. kvě 2021

Ahoj, také jsme přemýšleli o změně UM. Dcera ublinkavala, nadymalo ji. Máme Nutrilon. U první dcery jsme zkusili Nutrilon na zácpy a koliky, na druhé ho teď zkoušíme také. Každopádně pokud by ani to nebylo ok, tak bych taky šla do výše zmiňovaného kendamilu. 🙂