Dermatitida u 8 měsíční holky
Prosím, chtěla jsem se zeptat, dnes nám zjistila doktorka dermatitidu v krku(afty v krku)Horečky má 39 už asi 4 den. Hned druhy den jsem jela k doktorce a řekla ze to budou zuby, dnes na kontrole dermatitida. Upozornovala mě ze mi nejspíš nebude jist prikrmy, což ona nejí teď, ale začala mi odmítat i UM. Dostanu do ni dvě lžičky hermankoveho čaje na léčení. Bojím se aby nebyla dehydratovana, asi ji to hodně bolí a nemůže polykat. Nechci nic privolavat, ale kdyby náhodou, kdy máme jet do nemocnice s tím, ze nám nejí ani nepije? Jsem z toho špatná. Děkuji za rady.
@vecerinka mě řekla MUDr akorát Heřmánek, ale děkuji 🙂
Preju aby se to holčičce brzy zlepšilo. Ja byla za ATB rada. Mam uz takhle hubeneho syna a tim jak par dni nejedl sel s vahou dolu. Uz se to ale pomalu lepsi 🙂
Zkoušela bych i jiné čaje (oslazené) aby jí chutnaly, aby pila (cokoliv) kvůli dehydraci. Ten heřmánek je chuťově nic moc. Taky polívku třeba.
@vecerinka děkujeme, dnes už bylo veliké zlepšení, díky bohu, nemá už ani teploty. Mě prave doktorka říkala, ze na to atb nejsou 😏
@swetlusska čaj jsem do ni dostala celkem vpohode, dnes už se zlepšila, tak budu doufat ze to vydrží 🙂 dekuji
Moje deti ji meli letos na jare.5 leta dcera se s tim vyporadala lepe.5dni nic nejedla,ale pila.Hodne plakala,ale nechala si domluvit,ze ikdyz to boli,ze musi opravdu pit.Za to malej rok a pul, ten to mel i mnohem horsi,takze jsem s nim jela na pohotovost a tam pan doktor rekl,ze k jeho 10kilum by mel,vypit minimalne 1litr tekutin za den(pocitaji se i presnidavky a polevky atd.) No a malen uz druhy den pil jen 3-4deci,proste jsem do nej vic nedostala.takze jsme lezeli 3 dny na infekcnim,kdy mu davali kapacky na zavodneni,nic vic.je to hrozna nemoc. Preju malej,aby se,co nejdriv uzdravila.

Syn (2,5r) měl něco podobného. Oteklé dásně, afty, zvysene teploty, jist a pit také nechtel. Jen malo. Jeli jsme na zubni ale od zubu to nebylo. Na detskem dostal ATB ( na gingivostomatitidu), fialku na afty a hermanek. Po 2 dnech se to zacalo lepsit. Nevim jak poradit. Kluk pil aspoň vyvar.